Δευτέρα, 12 Αύγουστος 2019 11:39

"Μαύρη Θύελλα": Αναμονή και αγωνία για την απόφαση ανόδου στη Football League

Γράφτηκε από τον

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της ανόδου στη Football League και όσο καθυστερεί η ανακοίνωση - απόφαση της Ομοσπονδίας τόσο θα πληθαίνουν τα σενάρια.

Το Σάββατο το Sdna σε δημοσίευμά του παρουσίαζε δεδομένο ότι τις δύο κενές θέσεις που προέκυψαν μετά την αδυναμία συμμετοχής του Κρόνου Αργυράδων και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, θα καλύψουν η Νίκη Βόλου και ο Νέστος Χρυσούπολης.

Ο πρόεδρος μάλιστα της ΕΠΣ Θεσσαλίας και ταμίας της ΕΠΟ Περικλής Λασκαράκης εξέφρασε με δηλώσεις του τη βεβαιότητά του γι' αυτό, για να έρθει χθες η σκληρή απάντηση του προέδρου της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη. Το βέβαιο όμως είναι ότι οριστική απόφαση ακόμα δεν έχει ληφθεί και υπάρχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα έντονο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή διοργανώσεων ώστε να αποφασίσει για τις δύο θέσεις ανόδου.

Το θέμα όμως μπορεί να μην τελειώσει την Τρίτη και να τραβήξει αρκετές μέρες ακόμα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ξεκάθαρη ερμηνεία για το τι ισχύει σε αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση, όπου οι τέσσερις χαμένες ομάδες των μπαράζ, διεκδικούν δύο εισιτήρια για την παραπάνω κατηγορία. Στο Νέστο Χρυσούπολης, επρόκειτο να γίνει χθες γενική συνέλευση ώστε να αποφασιστεί αν η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Football League.

Θολό είναι το τοπίο και στη Νίκη Βόλου, ενώ ο Αιολικός δεν πρέπει να είναι και τόσο "ζεστός" σε αυτή την προοπτική.

Η μόνη ομάδα που θέλει να παίξει στη Football Leage και το δείχνει με τις ανακοινώσεις της διοίκησης και την επιστολή στον κ. Αυγενάκη, είναι η Καλαμάτα.

Οι άνθρωποι της τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να ακούσουν τα ευχάριστα νέα.

Υπάρχει πάντως μεγάλη αγωνία στις τάξεις της διοίκησης, των παικτών και των φιλάθλων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αυγενάκη - Πρασσά

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έστειλε την Παρασκευή ο Γιώργος Πρασσάς. Ο πρόεδρος της Καλαμάτας ζητούσε από τον κ. Αυγενάκη τη διασφάλιση της νομιμότητας και άφηνε αιχμές για το γεγονός ότι ο υφυπουργός δεν δέχτηκε να δει από κοντά τους ανθρώπους της "Μαύρης Θύελλας".

Το Σάββατο, ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πρασσά σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας και ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση δεν έγινε διότι δεν είχε ενημερωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της μεσσηνιακής ομάδας αναφέρει: Τελικά και οι Μεσσήνιοι πλέον θα πρέπει να αισθάνονται ως ισότιμα μέλη της Ελλάδας αφού η ευαισθητοποίηση της κρατικής μηχανής ήταν και γρήγορη και άμεση. Τα αντανακλαστικά του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη λειτούργησαν άμεσα, η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην και η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη δηλαδή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Γιώργο Πρασσά και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Το ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκε προέκυψε από λάθος τρίτων και δεν αφορούσε τον ίδιο ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί, εξήγησε στον κ. Πρασσά ότι η Ε.Π.Ο. είναι το αρμόδιο όργανο για την τήρηση της νομιμότητας στον χώρο του ποδοσφαίρου και αυτός θα κάνει ότι είναι αρμοδίως δυνατό και ότι του επιτρέπει η θεσμική του θέση για να εξασφαλίσει αυτή την νομιμότητα.

Θα θέλαμε από την πλευρά μας να αναγνωρίσουμε την καλή διάθεση του υφυπουργού για την όλη παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από την μη ολοκλήρωση του ραντεβού μας και να τον διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε αρωγοί στην τήρηση της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Για θεσμική εκτροπή καταγγέλλει τον Λασκαράκη ο Σπηλιώτης

Την αντίδραση του προέδρου της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Θεσσαλίας, αλλά και ταμία της ΕΠΟ Περικλή Λασκαράκη. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του είπε ότι ο Νέστος Χρυσούπολης και η Νίκη Βόλου δικαιούνται να πάρουν τις δύο κενές θέσεις που προέκυψαν στη Football League. O B. Σπηλιώτης καταγγέλλει τον κ. Λασκαράκη για θεσμική εκτροπή, και πως με την στάση του και τις δηλώσεις του θέλει να προκαταβάλλει την απόφαση από τα αρμόδια όργανα. Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΣΜ έχει ως εξής:

Με αφορμή τις δηλώσεις που έγιναν από τον ταμία της Ε.Π.Ο. κ. Λασκαράκη πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό Blow Heart 105.1 σαν θεσμικός παράγοντας του ποδοσφαίρου και με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας θα ήθελα να εκφράσω και εγώ την άποψή μου πάνω στο θέμα που τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και παρασύρει ανθρώπους, που θα έπρεπε να κρατούν μια σχετικά ουδέτερη στάση, να παίρνουν θέση στον βωμό της προκατάληψης για την περιοχή στην οποία έχουν εκλεγεί.

Η θεσμική εκτροπή του κύριου Λασκαράκη, ο οποίος κατέχει την θέση του ταμία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόνο προβληματισμό προκαλεί ,δεν θα έπρεπε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις οι οποίες μπορεί να προκαταβάλουν την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων και δεν εκφράζουν την νομιμότητα και ουδετερότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουν άνθρωποι με πόστα ευθύνης.

Σωστό και πρέπον σ´αυτές τις περιπτώσεις είναι να αφήνουμε όλοι τα αρμόδια όργανα να παίρνουν απρόσκοπτα τις αποφάσεις τους και όχι να υπάρχουν τέτοιου είδους επηρεασμοί.

Ο κύριος Λασκαράκης δεν θα έπρεπε να επικαλείται το άρθρο 16 και να αγνοεί το άρθρο 20 παρ.2 του Κ.Α.Π. για την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την ξεχωριστή βαθμολογία των μπαράζ που θα πρέπει να είναι αυτή που ισχύει, η μεροληπτική θέση του στην προκειμένη περίπτωση μόνο ερωτηματικά θα πρέπει να δημιουργεί.

Τώρα όσο αναφορά το τι θα ψηφίσετε αν το θέμα φύγει από την αρμοδιότητα της επιτροπής διοργανώσεων, δηλαδή αν αυτή που είναι αρμόδια κρίνει ότι είναι αναρμόδια, για την απόφαση που πρέπει να παρθεί δεν απασχολεί κανέναν παρά μόνο τους ψηφοφόρους σας στην Θεσσαλία.

Δηλαδή με την στάση σας θέλετε να προκαταβάλλετε την απόφαση που πρέπει να παρθεί από τα αρμόδια όργανα και αυτά να δηλώσουν αναρμόδια, για να κληθείτε σαν αυτόκλητος σωτήρας με την ψήφο σας να δηλώσετε την παρουσία σας και την αυτονόητη θέση σας σαν πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας προς τα σωματεία της περιοχής σας;

Κύριε Λασκαράκη σεβαστείτε την θέση ευθύνης που κατέχεσεβαστείτε την νομιμότητα που πρέπει να τηρείται στις αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν τα αρμόδια όργανα και μην παρεκτρέπεστε σε άλλους είδους διαδρομές που μόνο προς λανθασμένους προορισμούς μπορεί να σας οδηγήσουν.

Φιλική ισοπαλία με Ολυμπιακό Βόλου

Μετά το 1-1 με την Κ. 19 Του Ν.Π.Σ. Βόλος η Καλαμάτα αναδείχθηκε ισόπαλη και με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή τη φορά το φιλικό που έγινε στο γήπεδο των Καναλίων δεν είχε γκολ. Ο βαθμός δυσκολίας πάντως ήταν αυξημένος σε σχέση με το πρώτο τεστ της προετοιμασίας, αφού οι “ερυθρόλευκοι” του Βόλου προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Football League. Nα σημειωθεί ότι ο αγώνας είχε διάρκεια 80 λεπτών, με την Καλαμάτα να έχει καλή εικόνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και παράπονα από το διαιτητή. Ο Βασίλης Βούζας χρησιμοποίησε συνολικά 22 παίκτες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Γαλούπης, Μάκος, Τσιβελεκίδης, Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Τζόκιτς, Αλεξόπουλος, Βουκμίροβιτς, Σάμσον.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Πάντος, Δήμος, Αντεμάι, Γκελγκέρια, Ψυχογιάννης, Ρουμελιώτης, Σαούτης, Σπαρτιάτης, Ακριστινέι, Τσαλταπασίδης, Καζβιρόπουλος, Τσιγάρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (41’ Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος (61’ Μπαρούτας), Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης, Ρόκας, Κόλα (56’ Καναβός), Σκοπελίτης (47’ Σόρελ, 73’ Καρακώστας), Πόζογλου (41’ Κλεμέντε), Στεφάνοβιτς (46’ Τζέφερσον), Τσίτας (52’ Μαρούδας).

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ