Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2019 14:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Στο... περίμενε για τη Football League, ζήτησε αναβολή του κυπέλλου

Γράφτηκε από τον

Το σίριαλ “άνοδος στη Football League” φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετά επεισόδια, καθώς δεν βγήκε χθες απόφαση από την Ομοσπονδία.

Για να είμαστε ακριβείς, ούτε καν συνεδρίασε- όπως αναμενόταν- η επιτροπή διοργανώσεων και το πιθανότερο είναι να αποφανθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με τις ομάδες θα πάρουν τις θέσεις του Κρόνου Αργυράδων και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στη Football League.
Η Καλαμάτα, η Νίκη Βόλου, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός, οι τέσσερις χαμένες ομάδες των μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική, είναι αυτές που διεκδικούν τα δύο εισιτήρια. Το παρασκήνιο είναι έντονο τα τελευταία εικοσιτετράωρα και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το που θα κάτσει η... μπίλια, αλλά και πότε.
Δεν αποκλείεται δηλαδή το θέμα να τραβήξει για μέρες, όπως έχουμε γράψει και γι’ αυτό η Καλαμάτα ζήτησε την αναβολή της α’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στην οποία συμμετέχουν οι κυπελλούχοι των Ενώσεων. Διότι αν η “Μαύρη Θύελλα” αλλάξει κατηγορία, θα μπει στην κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου ως ομάδα Football League και ο Ατρόμητος Πατρών θα περάσει χωρίς αγώνα στην δεύτερη φάση του κυπέλλου.
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε πάντως χθες το πρόγραμμα της πρεμιέρας του θεσμού, ορίζοντας όλα τα παιχνίδια που είναι νοκ – άουτ στις 25 Αυγούστου. Το ματς της “Μαύρης Θύελλας” με τους κυπελλούχους Αχαΐας ορίστηκε μάλιστα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο οποίο πρόσφατα διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας στην κερκίδα και γι’ αυτό επιλέχθηκε η λύση του Δημοτικού Σταδίου.
Να σημειωθεί ότι εφόσον αναβληθεί το ματς της Καλαμάτας, ενδέχεται να συμβεί το ίδιο για όλη την πρώτη φάση και μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ανόδου στη Football League.
Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες της Καλαμάτας προπονήθηκαν χθες το πρωί στο Πήλιο και αργότερα πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά από δωδεκαήμερη παραμονή στη Μαγνησία για προετοιμασία.