Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 18:23

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Νέα ανακοίνωση για την κάρτα υγείας αθλητή

Γράφτηκε από τον

 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας με την οποία ενημερώνει τα σωματεία της δύναμης της πως πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για να εκδώσουν κάρτα υγείας αθλητή σε όλους τους ποδοσφαιριστές τους.

Η κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Να θυμίσουμε πως μέχρι στιγμή το εν λόγω μέτρο της κάρτας υγείας αθλητή έχει πάρει πολλές παρατάσεις και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.

Μένει να δούμε αν θα πάρει μια ακόμη παράταση από τη ΓΓΑ ή θα ισχύσει κανονικά από τη σεζόν 2019-20, οπότε και πολλές ομάδες θα έχουν πρόβλημα για τη συμμετοχή τους.

Αναλυτικά τι αναγράφεται στον ΚΑΠ:

“Σύμφωνα με το Άρθρο 18 του ΚΑΠ (2019) οι ομάδες όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών, πανελληνίων, των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και πρωταθλημάτων υποδομής, σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή εφόσον ζητηθεί τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών εν ισχύ. Η κάρτα υγείας ενός ποδοσφαιριστή θα αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του ποδοσφαιριστή, θα φέρει την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση και τη βεβαίωση ότι ο κάτοχος αυτής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται σε αγώνες της ομάδας του. Η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή της, η οποία γίνεται από καρδιολόγο,εκδίδεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 άρθρου 33 του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4479/17 (ΦΕΚ 94Α/2017)και την υπ’ αριθμ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού και πρέπει να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα. Για τη νομότυπη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα αρκεί η προσκόμιση στο διαιτητή του της κάρτας υγείας αθλητή. Η κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ αποτελεί το μόνο αποδεικτικό μέσο σε περίπτωση υποβολής ενστάσεων για τυχόν αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών. Η, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη”.