Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 12:14

“Π.Σ. Η Καλαμάτα 2019” η “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον
“Π.Σ. Η Καλαμάτα 2019” η “Μαύρη Θύελλα”

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να γίνει ξανά η “Μαύρη Θύελλα” Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, καθώς στη χθεσινή γενική συνέλευση στην αίθουσα “Α. Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο, αποφασίστηκε ομόφωνα και με συνοπτικές διαδικασίες η σύσταση σε ΠΑΕ.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα λάβει μέρος στη Football League ως “ΠΑΕ Π.Σ. Η Καλαμάτα 2019” προκειμένου να απαλλαγεί από το “βραχνά” των χρεών της προηγούμενης ΠΑΕ που φθάνει το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ!!!, όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, έπειτα από ερώτηση του προέδρου των παλαιμάχων Μανώλη Θεοδώρου για το λόγο που προστέθηκε στην επωνυμία το έτος 2019.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σύσταση σε ΠΑΕ

Το μετοχικό κεφάλαιο ορίστηκε στα 50.000 ευρώ και η ονομαστική αξία κάθε μετοχής είναι 1 ευρώ.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα τρέξει τις διαδικασίες αποτελείται από τους Γιώργο Πρασσά, Χρήστο Παπαδημητρίου, Μιχάλη Σταθόπουλο, Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Σπανό.

Αφότου γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες θα ανακοινωθεί και ο τρόπος που θα μπορεί ο κόσμος να αγοράσει μετοχές.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν δύο εβδομάδες για να γίνει η Καλαμάτα ΠΑΕ και να έχει δικαίωμα να λάβει μέρος σε επαγγελματική κατηγορία.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στη χθεσινή μικρής διάρκειας εκτακτη συνέλευση, ο διακεκριμένος νομικός Αργύρης Λίβας, ενώ στο προεδρείο της συνέλευσης ήταν οι Γιάννης Χουλιάρας, Κώστας Γυφτέας και Τάκης Δεδούσης.

Σήμερα η κλήρωση

Τη σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσει τους 13 αντιπάλους της στη Football League θα μάθει σήμερα η Καλαμάτα, μιας και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος, που αν δεν αλλάξει κάτι, θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στην κληρωτίδα θα μπουν Αιγάλεω, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος, OΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος. Τρίκαλα, Θεσπρωτός, Τριγλία, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου. Νίκη Βόλου και Καλαμάτα.

Προσφυγή ο Αιολικός

Η διοίκηση του Αιολικού κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, που προβιβάζει Νίκη Βόλου και Καλαμάτα στη Football League και ζητάει αναβολή της σημερινής κλήρωσης που αφορά την εν λόγω κατηγορία! Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η διοίκηση της ομάδας του Α.Ε.Π.Σ. Αιολικού Μυτιλήνης έχει καταστήσει σαφές, ήδη από την 21η Αυγούστου κατά τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο το δίκαιο αίτημα για συμμετοχή της ομάδας μας στην Football League. Σήμερα, Τρίτη 3/9/2019, κατατέθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους της ομάδας προσφυγή ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ με αίτημα τον προβιβασμό της ομάδας μας στην Football League και την ακύρωση της από 2/9/2019 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ”.

Διήμερο φιλικών στην Αττική

Από τον Φωστήρα θα φιλοξενηθεί σήμερα η Καλαμάτα σε φιλικό ματς προετοιμασίας, που θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο γήπεδο του Ταύρου. Την Πέμπτη η “Μαύρη Θύελλα” θα δώσει ένα ακόμα τεστ με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό (6 μ.μ.) στην Ελευσίνα.