Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 11:36

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Ιντζίδη, Αλεξόπουλο 2-0 την Εθνική Ενόπλων (φωτό)

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Ιντζίδη, Αλεξόπουλο 2-0 την Εθνική Ενόπλων (φωτό)

Το εντυπωσιακό 15λεπτο της Καλαμάτας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αυτό που έκρινε το φιλικό παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Σε ένα ματς που είχε κοινωνικό χαρακτήρα και έγινε παρουσία μόλις 150 φιλάθλων, η Καλαμάτα επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ που πέτυχε ο Ιντζίδης στο 54’ και ο Αλεξόπουλος στο 58’.

Το ματς είχε λίγα πράγματα να επιδείξει στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είδαμε ένα παιχνίδι κέντρου, με την Καλαμάτα να μην μπορεί να δημιουργήσει και την Εθνική Ενόπλων να έχει κάποιες καλές μονάδες (π.χ. Τζανδάρης, Γκίνο) αλλά να μην μπορεί να απειλήσει επιθετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο τόσο ο τεχνικός της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας όσο και ο τεχνικός της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων Θοδωρής Παχατουρίδης έκαναν αρκετές αλλαγές. Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε ένα πιεστικό 15λεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέτυχε τα δύο γκολ και στην συνέχεια ρυθμός του αγώνα έπεσε πάλι για να μείνει μοιραία το 2-0.

Στα θετικά για την Καλαμάτα η σαφώς βελτιωμένη εικόνα του Ράκιτς, που ήταν μέσα στις φάσεις και δείχνει ότι ανεβαίνει. Πρόκειται άλλωστε για το μεγαλύτερο όνομα της φετινής Καλαμάτας, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι Μεσσήνιοι.

Τα γκολ και οι φάσεις

Στο 7’ ο Ζαχαρόπουλος έκανε το πρώτο σουτ στο ματς με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο να αποκρούει. Στο 20’ είχαμε τον τραυματισμό του Κασωτάκη που “πάγωσε” τους παίκτες των δύο ομάδων. Στο 38’ ο Ταμπάκης είχε το πρώτο αξιόλογο σουτ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων αλλά ο Πάντος απόκρουσε σε κόρνερ.

Το φτωχό σε φάσεις πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια σέντρα του Γαλούπη στο 45’, όπου ο Ράκιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ήταν πολύ καλή στο διάστημα 46’-60’ όπου και πέτυχε τα δύο γκολ. Στο 53’ ο Αλεξόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Ράκιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Δασκαλάκης απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Στεργίδης και ο Ιντζίδης με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Στο 55’ ο Ράκιτς απείλησε με ωραίο σουτ αλλά απόκρουσε ο Δασκαλάκης. Στο 58’ ο Στεργίδης από δεξιά γύρισε στην περιοχή, ο Ράκιτς έκανε το πλασέ, ο Δασκαλάκης απόκρουσε με τα πόδια και ο Αλεξόπουλος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ενα γυριστό σουτ του Ιντζίδη στο 70’ (απόκρουση) και ένα σουτ του Σάμπσον στο 80’ (λίγο άουτ) αποτέλεσαν τις τελευταίες καλές φάσεις της Καλαμάτας στο ματς.

Διαιτητής ήταν ο Βαγγέλης Αράπης και βοηθοί διαιτητές οι Δήμητρα Ρηγοπούλου-Ζίνα Χαλκιαδάκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης (25’ λ. τρ. Πάντος, 60’ Στεφανάκης), Γαλούπης (66’ Μπάμπης), Ιντζίδης, Τσιβελεκίδης (80’ Ψυχογιάννης), Τσουβαλτζίδης (72’ Ακριστινέι), Ζαχαρόπουλος (78’ Χαρλέπας), Τζόκιτς (72’ Δήμος), Βουκμίροβιτς (78’ Ρουμελιώτης), Ράκιτς (66’ Σάμπσον), Στεργίδης (66’ Γκελγκέρια), Αλεξόπουλος (57’ Καζβιρόπουλος).

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ: Λυμπερόπουλος, Νιφαδόπουλος, Γκίνο, Βουρνάζος, Αμπντούν, Τσανδαρης, Χοτζάλι, Σμυρλής, Ταμπάκης, Βίλα, Στρίγκας. Επαιξαν και οι Κεφαλας, Κορνελάτος, Βλάχος, Φουκαράς, Καναβέτας, Νιζαμης.

Τραυματισμός Κασωτάκη

Στο 20’ Δημήτρης Κασωτάκης έπεσε άσχημα στο έδαφος μετά από μια σύγκρουση με παίκτη. Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας χτύπησε στον αυχένα, έμεινε περίπου 5 λεπτά στο έδαφος έχοντας έντονους πόνους και προκαλώντας ανησυχία στο γήπεδο.

Τελικά μετά από λίγο τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο εξετάσεις ωστόσο ήταν καλές και έτσι ευτυχώς ο ικανός γκολκίπερ απέφυγε τα χειρότερα.

Κληρώνει για το κύπελλο

Αύριο Τρίτη θα γίνει η κλήρωση της δ’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα συμμετέχει και η Καλαμάτα. Η κλήρωση θα γίνει στις 12 μ. στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή και η Μεσσηνιακή ομάδα θα μάθει τον αντίπαλο της (θα είναι ομάδα της Super League 2) στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της που θα γίνει το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου.

* Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου με την Καλαμάτα να φιλοξενείται στην πρεμιέρα από το Αιγάλεω, σε ένα ματς που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

* Μεταγραφικά, ο Βόσνιος Οσμάνατζικ αποτελεί το τελευταίο απόκτημα των Μεσσήνιων που πάντως θα κάνουν τουλάχιστον μια κίνηση ακόμη. Θυμίζουμε ότι Καλαμάτα και Νίκη Βόλου έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, λόγω της καθυστερημένης τοποθέτησης τους στην Football League.

* Ο παλαίμαχος της Καλαμάτας Γιώργος Μπιστικέας και οι φίλαθλοι Κ. Γκούνης, Μάκης Μουτεβελής, Γιώργος Χανδρινός με επιστολή τους χαρακτηρίζουν εξαιρετική την τοποθέτηση του Τάσου Χατζηαγγελή στην θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας: “Χατζηαγγελής Τάσος. Αδαμάντινος χαρακτήρας, γνώσεις και ήθος. Θερμά συγχαρητήρια στην διοίκηση για την επιλογή Χατζηαγγελή στην διοίκηση και τον προπονητή. Τέτοιες επιλογές με ακέραιο χαρακτήρα, γνώσεις και ήθος έχει ανάγκη η ομάδα. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία”.