Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 12:41

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Εδειξε τα... δόντια του και πήρε τη νίκη – πρόκριση με Μπάκα, Παπαθεοδώρου! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Εδειξε τα... δόντια του και πήρε τη νίκη – πρόκριση με Μπάκα, Παπαθεοδώρου! (φωτό)

 

Βγάζοντας πάθος, θέληση και όντας πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια ο Απόλλλωνας νίκησε προχθές στο γήπεδο του Ασπροχώματος την Κυπαρισσία με 2-1 και προκρίθηκε στους “16” του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Μια σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου απέναντι σε ένα σύνολο, όπως της Κυπαρισσίας, με πρωτοκλασάτα ονόματα και αισθητά μεγαλύτερο μπάτζετ που έχει στηθεί φέτος με σκοπό να πάρει τον τίτλο στην Α’ τοπική Μεσσηνίας.

Ο Απόλλωνας όμως παρά τις απώλειες παικτών που είχε το καλοκαίρι – με πρώτη και κυριότερη αυτή του Αλεξόπουλου – έδειξε το Σάββατο πως διατηρεί την χημεία του ως ομάδα, έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι του και μπορεί να βγάζει καινούργιους πρωταγωνιστές.

Οπως ο νεαρός Παπαθεοδώρου που πέτυχε το νικητήριο γκολ των ασπρόμαυρων στο τελευταίο δεκάλεπτο και χάρισε τη νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση.

Θέλει χρόνο η Κυπαρισσία

Ο Απόλλωνας είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος με τον... αέρινο Μπάκα (νωρίτερα είχε χάσει και πέναλτι με τον Σπανό), ενώ η Κυπαρισσία είχε ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο με τον Μπάρκα.

Ο ΑΟΚ είναι μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες και έδειξε πως θέλει χρόνο για να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Διαθέτει 2-3 παίκτες ανώτερης κατηγορίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όμως έδειξε και χτυπητές αδυναμίας, κυρίως στα άκρα της αμυντικής γραμμής.

Χαμένο πέναλτι με Σπανό στο 4’

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και πίεσαν από το ξεκίνημα για ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 4’ ο Μπάκας έκλεψε την μπάλα και μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή με τον Ανδρουτσή να τον ρίχνει κάτω και τον κ. Αλεξέα να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Σπανός ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας όμως την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού! Το 0-0 παρέμεινε όμως οι Απολλωνιστές συνέχιζαν να υπερέχουν και να απειλούν κυρίως από τα άκρα.

Στο 18’ από δυνατό βολέ του Κυριακόπουλου ο Μπάκας έδωσε στον Δαλκαφούκη που έπιασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Σόου Μπάκα και 1-0 στο 25’

Η υπεροχή του Απόλλωνα καρποφόρησε στο 25’ όταν ο Σπανός τροφοδότησε τον Μπάκα που... άδειασε τον Σπυρόπουλο, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Κυπαρισσία -που είχε τον αέρα κατά της στο πρώτο μέρος- αφυπνίστηκε μετά το ημίωρο, εξαιτίας και της εσωτερικής αλλαγής του Παναγόπουλου που έφερε δεξιά τον Τσαγκάρη και πήγε αριστερό εξτρέμ τον Σούπουλι.

Στο 30’ ο Κωνσταντόπουλος βρήκε τον Τζανέτο το διαγώνιο σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κυριακόπουλος.

Ισοφάριση με Μπάρκα στο 31’

Στο επόμενο λεπτό ο Σπυρόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Τζανέτος έδωσε στον Μπάρκα και εκείνος αφού κοντρόλαρε με δυνατό κοντινό σουτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Το ημίχρονο έληξε με μια καλή στιγμή για την ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου στο 45’ όταν ο Παπαθεοδώρου έκανε το γέμισμα, ο Ντουγέρογλου έκανε λάθος εκτίμηση χάνοντας την μπάλα, όμως το σουτ του Μπάκα έφυγε ψηλά άουτ.

Αποβλήθηκαν Σπανός και Τσαγκάρης

Στο δεύτερο μέρος η Τριφυλιακή ομάδα μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και με τον Τσαγκάρη να παίρνει πρωτοβουλίες επιδίωξε να διασπάσει την άμυνα του Απόλλωνα. Στο 50’ οι “κυανόλευκοι” έχασαν κλασική ευκαιρία όταν ο Τζανέτος έπαιξε κάθετα για τον Σούπουλι που πέρασε και τον Κυριακόπουλο και βγήκε πλάγια, όμως αντί να πλασάρει προτίμησε να δώσει στον Μπάρκα και ο Παχής πρόλαβε και απομάκρυνε...

Στο 54’ ο Σπανός δέχθηκε 2η κίτρινη από τον κ. Αλεξέα για διαμαρτυρία (φώναξε για ένα οφσάιντ που υποδείχθηκε) και αποβλήθηκε.

Τρία λεπτά αργότερα το γυριστό σουτ του Τσαγκάρη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 61’ μιας και ήταν η σειρά του Τσαγκάρη να αποβληθεί με 2η κίτρινη γιατί κράτησε τον Δασκαλάκη.

Ετσι οι δύο ομάδες συνέχισαν για την μισή ώρα που απέμενε με 10 παίκτες.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και φαινόταν πως όποια ομάδα έβαζε δεύτερο γκολ, αυτή θα έπαιρνε και τη νίκη.

Ο ΑΟΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 73’... Ο Καμαρινός με μπαλιά τρύπα έβγαλε τετ α τετ τον Κόλλια που πλάσαρε, όμως ο Κυριακόπουλος απέκρουσε... Στην εξέλιξη της φάσης το δυνατό σουτ του Κωνσταντόπουλο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 81’ το γκολ – πρόκρισης με Παπαθεοδώρου

Ο Απόλλωνας στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος ευτύχησε να σκοράρει... Σε μια αντεπίθεση ο Παναγάκης (είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς στη θέση του Δαλκαφούκη) έδωσε δεξιά στον Παπαθεοδώρου που έκανε κούρσα, μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ νίκησε τον Ντουγέρογλου για το 2-1 που πανηγυρίστηκε έντονα!

Η Κυπαρισσία στα λεπτά που απέμεναν πίεσε για την ισοφάριση, προκειμένου να στείλει το ματς στην παράταση, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο 90’ μάλιστα η καλαματιανή ομάδα λίγο έλλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Παπαθεοδώρου να βγάζει τετ α τετ τον Παναγάκη που “τσίμπησε” την μπάλα και την έστειλε λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 94’ την ευκαιρία να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσια, όμως ο Κυριακόπουλος μπλόκαρε στην αριστερή γωνία την κεφαλιά του Καραβούλια από σέντρα του Μπάρκα.

Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας, με βοηθούς τον Αδαμόπουλο και την Αθανασοπούλου, ενώ τέταρτος διαιτητής (για πρώτη φορά σε τοπικό επίπεδο) ήταν ο Κομπιλίρης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Καραχάλιος, Παχής, Κουντάνης,Β. Κωνσταντόπουλος, Παπαθεοδώρου (92’ Τσούκλερης), Σπανός, Μπάκας, Δαλκαφούκης (75’ Παναγάκης).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Σπυρόπουλος, Μπουτσικάκης, Ζαφείρης, Καμαρινός, Τζανέτος (92’ Καραβούλιας), Σούπουλι (66’ Κόλλιας), Τσαγκάρης, Μπάρκας, Κ. Κωνσταντόπουλος (79’ λ. τρ. Δημητρακάκης).