Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 20:30

Τρίποντο παραμονής με Σαμπάτ ο Πανθρακικός

Γράφτηκε από τον
Τρίποντο παραμονής με Σαμπάτ ο Πανθρακικός

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Μπεν Σαμπάτ, ο Πανθρακικός επιβλήθηκε 2-1 του Εργοτέλη επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες (και μάλιστα χωρίς γκολ).

Ο Ισραηλινός αμυντικός έκανε τη διαφορά για την ομάδα της Κομοτηνής καθώς πέτυχε το πρώτο -υπέροχο- γκολ και «έφτιαξε» το δεύτερο οδηγώντας το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου στην κατάκτηση των τριών υπερπολύτιμων πόντων. Το τελευταίο τρίποντο για την ομάδα της Κομοτηνής είχε σημειωθεί στις 5 Φεβρουαρίου (1-0 τον Πλατανιά).

Η επιτυχία των γηπεδούχων, που στην ουσία «κλειδώνει» την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, κρίνεται δίκαιη καθώς ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης και ειδικά στο πρώτο μέρος.

Στην αντίπερα όχθη, ο Εργοτέλης φάνηκε μόνο στην επανάληψη αλλά σε γενικές γραμμές η εικόνα του ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη υστέρησε, ίσως επειδή επηρεάστηκε από τις απουσίες που υπήρχαν.

Ο Πανθρακικός, υπό το βάρος των τεσσάρων διαδοχικών ηττών, μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Το συγκρότημα της Κομοτηνής ανέλαβε, πράγματι, την υπεροχή και μετέφερε το παιχνίδι προς την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προτίμησαν να ρίξουν το βάρος στην άμυνα καθώς πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Πανθρακικός ανέβαζε τους ρυθμούς ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία και να ανησυχήσει τους αντιπάλους του.

Όλα αυτά ως το 20' οπότε ο Μπεν Σαμπάτ με μακρινό δυνατό σουτ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ Στοΐκοβιτς και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το άνοιγμα του σκορ δεν έφερε αλλαγή στην εικόνα του ματς. Ο Εργοτέλης, που ήταν πλέον υποχρεωμένος να αφήσει το παθητικό παιχνίδι και να βγει μπροστά, αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή του Αθανασιάδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ηρακλειώτες είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με ένα σουτ του Ιμπραήμ στο 3'.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο ρυθμός έπεσε και δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες από κανέναν από τους δύο μονομάχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εργοτέλης έδειξε διάθεση να αντιδράσει και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Οι Κρητικοί ήταν περισσότερο κινητικοί ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να προκαλέσουν ρήγματα στα αντίπαλα μετόπισθεν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 65' είδαν την μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα τους με σουτ του Καθάριου έπειτα από προσπάθεια του Μπεν Σαμπάτ, ο οποίος μετά το γκολ πρόσθεσε στο ενεργητικό του και μία ασίστ.

Η εξέλιξη αυτή έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το ματς κρίθηκε. Εντούτοις, ο Εργοτέλης δεν παραδόθηκε και δέκα λεπτά αργότερα μείωσε με σουτ του Μπουχαλάκη, που κόντραρε στον Σαρακατσάνο, γεγονός το οποίο του επέτρεψε να ξαναμπεί στο ματς και να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Πανθρακικός, όμως, έδειξε χαρακτήρα και διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του στα δεκαπέντε λεπτά που απέμεναν ως τη λήξη της συνάντησης από τον καλό διαιτητή Ιωαννίδη, που στο 89' ακύρωσε ορθώς τέρμα του Μονακέλο.

Κίτρινες κάρτες: 45'+1 Τζάνης, 51' Μπεν Σαμπάτ, 62' Καθάριος - 15' Τζανακάκης, 45'+1 Καρντόσο, 49' Μεχία, 53' Ρομάνο, 90'+1 Χαντί.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ (66' Λαδάκης), Ντιόγκο, Έμποου, Καθάριος (79' Μολίνα), Ρομέου, Μπαϊκαρά, Τζάνης (69' Παπαγεωργίου), Ιγκόρ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης (85' Γιαννακάκης), Μεχία, Αντελέγε, Πίτσος (63' Μπουχαλάκης), Ιμπραήμ, Καρντόσο (79' Αζίζ), Μπαντιμπανγκά, Χαντί, Ρομάνο, Μονακέλο.