Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 22:02

O... νόμος της Τούμπας!

Γράφτηκε από τον

Νέα παράταση πήρε η στέψη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με... σκυμμένο κεφάλι από ακόμα ένα ντέρμπι, καθώς έχασαν με 2-1 στην Τούμπα από έναν ΠΑΟΚ που ήταν πιο παθιασμένος και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δει τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου μέσα στο «σπίτι» τους.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά είχαν κακή εικόνα (ειδικά στο πρώτο 45λεπτο) σε ένα ματς που είχε πολλά νεύρα, δυνατές μονομαχίες και δύο διαιτητικά λάθη.

 

Το πρώτο στο 39’ όταν ο Παπαδόπουλος «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού τον Αθανασιάδη, αλλά το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι δεν υποδείχτηκε ποτέ και το δεύτερο σε μια ακόμα πιο ξεκάθαρη φάση στο 57’. Σε ένα κερδισμένο κόρνερ του ΠΑΟΚ ο Εντινγκά με τον Ινσαουράλδε είχαν μια αψιμαχία, ο Αργεντίνος στόπερ χτύπησε με αριστερό κροσέ τον μέσο του Ολυμπιακού, αλλά ο Κάκος του έδειξε κίτρινη κάρτα αντί για κόκκινη, έπειτα και από συνεννόηση με τον δεύτερο βοηθό του, Καραϊσαρίδη.

 

 

Η Τούμπα «έβραζε» από τον κόσμο του ΠΑΟΚ που την είχε γεμίσει και περίμενε από τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη (έκανε ντεμπούτο) αυτό ακριβώς που είδε. Πάθος, πάθος και... πάθος.

 

Αυτό έκανε και τη διαφορά υπέρ των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, καθώς έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα, όποτε χρειαζόταν έριχναν και τις απαραίτητες κλωτσιές για να κόψουν τον τσαμπουκά των «ερυθρόλευκων» που είναι πιο ποιοτική ομάδα και δεν τους συνέφερε αυτός ο τρόπος παιχνιδιού.

 

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευτόμενος την μόνη τελική του στο πρώτο μέρος. Τρομερό ξερό σουτ από τον Σάμαρη στο 33’, έπειτα από στρώσιμο του Πέρεζ, με τον Γλύκο να μην μπορεί να κάνει τίποτα για να το βγάλει.

 

Κατά τ’ άλλα πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη για τους φιλοξενούμενους και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο και στο ότι είδαν τον Ιμπαγάσα να αποχωρεί τραυματίας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο.

 

Προβληματική ήταν, όμως και η εικόνα τους στα μετόπισθεν και κυρίως αυτή στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά βαρύς και ο Μανωλάς δεν πατούσε καλά και ήταν αρκετά νευρικός. Από στραβοκλωτσιά του τελευταίου, μάλιστα, στρώθηκε η μπάλα στον Αθανασιάδη για την άμεση «απάντηση» του ΠΑΟΚ και την ισοφάριση στο 36’.

 

Και ο λόγος που ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1 δεν ήταν άλλος από τον Ρομπέρτο, που μάλλον ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, καθώς πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις (σημαντικότερη αυτή του 29’ στο σουτ του Κλάους).

 

 

Στην επανάληψη η εικόνα δεν ήταν ίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και να «παγώσουν» το ματς, χωρίς να δείχνουν διάθεση να βγουν μπροστά για το γκολ της νίκης. Νεύρα εξακολουθούσαν να υπάρχουν, οι διακοπές αυξήθηκαν, οι δύο προπονητές άργησαν να αλλάξουν κάτι και οι καλές φάσεις απουσίαζαν.

 

Ο ΠΑΟΚ έφτανε πιο συχνά έξω απ’ την αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και καλή τελική πάσα  για να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο, αλλά κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Και αυτό το οφείλει σε ακόμα ένα λάθος αμυντικού των φιλοξενούμενων.

 

Η απομάκρυνση του Μπονγκ με το κεφάλι σε γέμισμα του Νάτχο στο 84’ έμοιαζε περισσότερο με ασίστ στον Τζαβέλλα, ο οποίος δεν δίστασε να σουτάρει αμέσως με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να νικήσει τον Ρομπέρτο που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

 

«Ευχαριστώ» στον Καμερουνέζο του Ολυμπιακού δεν είπε ο μπακ του ΠΑΟΚ, αλλά μαζί με τους συμπαίκτες του πανηγύρισε έξαλλα το γκολ μπροστά από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, «ξεσπώντας» με αυτό τον τρόπο και για όσα έχει ακούσει από... Πειραιά μεριά τον τελευταίο καιρό.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν στα λεπτά που απέμεναν, όμως, ήταν αργά. Μπορεί να βγήκαν μαζικά μπροστά, όμως, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στην άμυνά τους, κράτησαν το προβάδισμα και υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στη δεύτερη σερί (αλλά και συνολικά) ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Διαιτητής ο Κάκος (Κέρκυρας) με βοηθούς τους Ποντίκη (Πρέβεζας) και Καραϊσαρίδη (Πιερίας).


Κίτρινες: 23’ Αθανασιάδης, 48’ Κάτσε, 57’ Ινσαουράλδε, 85’ Τζαβέλλας, 90’ Λούκας - 23’ Μανωλάς, 27’ Μασάντο, 56’ Σαλίνο, 90’ Πέρεζ

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χ. Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Κάτσε, Λάζαρ (24’ Κατσουράνης), Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Λούκας, Αθανασιάδης (81’ Χούσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μπονγκ, Εντινγκά, Σάμαρης, Φουστέρ (81’ Πελέ), Μασάντο, Ιμπαγάσα (15’ Πέρεζ), Βαλντέζ (72’ Κάμπελ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR