Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 15:43

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 2: Τρία φαβορί για την άνοδο, ντέρμπι στην πρεμιέρα

Γράφτηκε από τον

 

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται να είναι αυτό που αρχίζει.

Η διοργάνωση αρχίζει με τρία δυνατά φαβορί για την επιστροφή στα «σαλόνια» και άλλες τρεις ομάδες να... καραδοκούν για την έκπληξη. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς επίσης οι ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός που προέρχονται από υποβιβασμό και αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις. Παράλληλα, Κέρκυρα, Παναχαϊκή και Πλατανιάς, ενδεχομένως ν΄ αποδειχθούν «σκληρά καρύδια», ενώ -πάντα σε θεωρητικό επίπεδο- οι υπόλοιπες έξι ομάδες θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας, η «ελαφρά ταξιαρχία» υποδέχεται τον Εργοτέλη και θέλει να μπει με το... δεξί στο πρωτάθλημα, ενώ ντέρμπι είναι οι αναμετρήσεις της Παναχαϊκής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του Πλατανιά με τον Λεβαδειακό.

Στις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι έχουν ελαφρύ προβάδισμα, κυρίως λόγω έδρας, ενώ το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο (4 μ.μ.)

Απόλλων Λάρισας-Κέρκυρα

Κυριακή (4 μ.μ.)

Δόξα Δράμας - ΑΕ Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου - Χανιά

Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης

Παναχαϊκή - ΠΑΣ Γιάννινα

Πλατανιάς - Λεβαδειακός