Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 12:56

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Από το Αιγάλεω ξεκινά αύριο το ταξίδι στη Football League...

Γράφτηκε από τον

“Το ταξίδι ξεκίνησε” αναφέρει συνεχώς η νέα διοίκηση της “Μαύρης Θύελλας”, η οποία αύριο μπαίνει στο πρωτάθλημα της Football League.

Ενα πρωτάθλημα που μπορεί να είναι το τρίτο της χώρας ιεραρχικά (όπως ήταν και η Γ’ εθνική κατηγορία) όμως πρόκειται για μια επαγγελματική κατηγορία στην οποία η Μεσσηνιακή ομάδα επιστρέφει για να πρωταγωνιστήσει.

Το ταξίδι στην Football League ξεκινά μάλιστα με ένα μεγάλο ματς απέναντι σε ένα αντίπαλο με τον οποίο έχει πλούσια προϊστορία. Η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί αύριο στις 3 μ.μ. από το Αιγάλεω σε ένα παιχνίδι που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά οι φίλοι της καθώς θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Η Καλαμάτα προέρχεται από την δραματική πρόκριση της Τετάρτης επί της ΑΕ Καραϊσκάκης για το Κύπελλο Ελλάδας. Η πρόκριση ήρθε στην διαδικασία των πέναλτι, όμως οι Μεσσήνιοι είχαν συνολικά θετική εικόνα, ιδιαίτερα ενθαρρυντική εν όψει πρωταθλήματος.

Το Αιγάλεω από την άλλη πλευρά, προέρχεται από την εντός έδρας με 2-0 και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο από τον Εργοτέλη, επίσης την περασμένη Τετάρτη.

Το παιχνίδι αναμένεται αμφίρροπο και θα κριθεί στο πάθος και τις λεπτομέρειες με την Καλαμάτα να ποντάρει πάντως στο καλό κλίμα και την ανεβασμένη ψυχολογία που έχει μετά την πρόκριση της Τετάρτης.

Αντίπαλοι μετά από 11 χρόνια

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες μετά από 11 χρόνια. Είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τη σεζόν 2007-2008, στο πλαίσιο της Β’ εθνικής τότε. Η Καλαμάτα είχε κερδίσει με 2-0 στο πρώτο ματς στο Δημοτικό Στάδιο (Μιλόσκοβιτς, Ρέιζερ τα γκολ) ενώ στο ματς του β’ γύρου το Αιγάλεω είχε επικρατήσει με 1-0 (Κυβελίδης το γκολ), σε ένα ματς που είχε σημαδευτεί από σοβαρά επεισόδια ενώ είχε και πέντε αποβολές (Σαγανάς, Τουρνάς από το Αιγάλεω και Κατσόγλου, Χατζής και Λουτσιάνο από την Καλαμάτα. Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στην οδό Θηβών όταν οπαδοί του Αιγάλεω είχαν στήσει καρτέρι στους 150 φιλάθλους της Καλαμάτας και συνεχίστηκαν μέσα στο γήπεδο.

Αξέχαστα είναι τα ματς των δύο ομάδων την δεκαετία του ‘90’, κατ’ αρχήν με το επεισοδιακό 3-1 του Αιγάλεω το 1990-1991 και την νίκη – άνοδο στα χαρτιά της Καλαμάτας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού δύο χρόνια αργότερα, όταν η αποστολή του Αιγάλεω δεν είχε προσέλθει στο γήπεδο.

Χωρίς κόσμο η Καλαμάτα

Η παρουσία φιλάθλων της Καλαμάτας στον αυριανό αγώνα δεν επιτρέπεται, κάτι που ανακοίνωσε και η διοίκηση της ομάδας του Αιγάλεω.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Π.Α.Ε Αιγάλεω 1931 ενημερώνει ότι , απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη παρουσία φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Π.Σ. Η Καλαμάτα, καθώς και απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League , περιόδου 2019-2020, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. Αιγάλεω 1931 – Π.Α.Ε. Π.Σ. Η Καλαμάτα », ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 29-09-2019 και ώρα 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ιωνικός Α.Ο – Τρίκαλα Α.Ο (τηλεοπτικό)

Μπακογιάννης (Αθηνών), Αρμακόλας (Κυκλάδων), Παγουράς (Βοιωτίας)

Κυριακή

Αιγάλεω – Καλαμάτα (τηλεοπτικό)

Βεργέτης, Κύριος (Αρκαδίας), Γουρνιάς (Αν. Αττικής)

Καβάλα Α.Ο – Π.Ο Τρίγλιας

Μελτζανίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Ιάλυσος – ΟΦ Ιεράπετρας 1970

Δραγούσης, Κωτούλας (Κιλκίς), Φραγιός (Μακεδονίας)

Ασπρόπυργος – Ολυμπιακός Βόλου 1937

Κατοίκος, Αραβίδης, Σταυρόγλου (Αθηνών)

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2019

Γιουματζίδης, Δέλλιος (Πέλλας), Βρούζος (Πιερίας)

Ν.Π.Σ Βέροια 2019 – Διαγόρας

Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Φαλτάκας, Μωυσιάδης (Γρεβενών)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. με εξαίρεση το Ιωνικός – Τρίκαλα και Αιγάλεω – Καλαμάτα (3 μ.μ.)