Παρασκευή, 04 Οκτώβριος 2019 12:55

Πρωτιά για το “Τόλμη” στον αγώνα “Νέων Ιστιοπλόων 2019”

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη θέση κατέκτησε το καλαματιανό σκάφος “Τόλμη” στον αγώνα “Νέων Ιστιοπλόων 2019”, που διοργάνωσε στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών. Το “Τόλμη” πήρε την πρωτιά στη συνολική κατάταξη ORC A, έχοντας κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Κώστα Λημνιό, Νίκο Τσώνη και Βαΐα Παντίδου.

Συνολικά έγιναν δύο ιστιοδρομίες ελεύθερης πλεύσης απόστασης 16ν.μ. μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου το “Τόλμη” κατέλαβε την 1η θέση της βαθμολογίας μεταξύ 9 συμμετεχόντων σκαφών, σε μία ιστιοδρομία που πραγματοποιήθηκε με αέρα A-BA εντάσεως 4-5Bf.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε ιστιοδρομία που έγινε με την ίδια διαδρομή το καλαματιανό σκάφος πήρε την 4η θέση μεταξύ 10 συμμετεχόντων σκαφών, καθώς η απόφαση να κρατηθεί κοντά στην ακτή όπου επικρατούσε αντίθετο θαλάσσιο ρεύμα, ευνόησε τον ανταγωνισμό που γνωρίζοντας τις τοπικές συνθήκες, κρατήθηκε ανοικτά των ακτών και επωφελήθηκε από την ευνοϊκή ταχύτητα του ρεύματος. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν άνεμος Δ-ΒΔ 2-3Bf. Στη συνολική κατάταξη μετά από τριπλή ισοβαθμία με τα σκάφη “Όναρ” και “Ίρις”, το “Τόλμη»” επικράτησε λόγω του πλεονεκτήματος της 1ης θέσης από την ιστιοδρομία του Σαββάτου.

Η καλαματιανή ομάδα θα συμμετάσχει στις προσεχείς διοργανώσεις του Ι.Ο. Πατρών και στη συνέχεια αναμένεται να αποπλεύσει για τον Σαρωνικό Κόλπο, όπου θα λάβει μέρος στον αγώνα « Ύδρα 2019» του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας.