Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 12:11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΑΛΥΣΟΣ 2-0: Μόνη στην κορυφή της Football League με Μάκο και Κουιρουκίδη (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΑΛΥΣΟΣ 2-0: Μόνη στην κορυφή της Football League με Μάκο και Κουιρουκίδη (βίντεο-φωτό)

Γλίτωσε στο πρώτο ημίχρονο, καθάρισε στο δεύτερο και αποθεώθηκε στο φινάλε από 3.000 φιλάθλους στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας.

Ο λόγος για τη “Μαύρη Θύελλα” που με δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο λύγισε χθες την αντίσταση του Ιάλυσου (2-0) και απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής στη Football League, όντας η μόνη ομάδα με το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα.

Ο Μάκος στο 48' και ο Κουιρουκίδης στο 75' βρήκαν δίχτυα για τη "Μαύρη Θύελλα" που δεν εντυπωσίασε.

Για την ακρίβεια προβλημάτισε στο πρώτο μέρος με πολλά λάθη στην άμυνα και στις μεταβιβάσεις της μπάλας, αλλά έστω και σε μια κακή μέρα πήρε το τρίποντο.

Στο πρώτο 45λεπτο οι Ροδίτες ήταν καλύτεροι και απώλεσαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Φράγκο να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα ανέβασε στροφές, τη βοήθησε και το γρήγορο γκολ του Μάκου και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, έλεγξε το ματς και το "καθάρισε" με το δεύτερο γκολ στο 75'.

Συνοψίζοντας, η ώθηση του κόσμου, το γκολ από στημένη φάση στο 48’ και ο τραυματισμός του πιο επικίνδυνου παίκτη του Ιάλυσου (Φράγκος) ήταν αυτά που έγειραν την πλάστιγγα στη μεριά των γηπεδούχων.

Στα θετικά και ότι για τρίτο επίσημο παιχνίδι η Καλαμάτα κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Το έκανε στην Τρίπολη με την Α.Ε. Καραϊσκάκης για το κύπελλο Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα στο Αιγάλεω και χθες έστω και με δόση τύχη κόντρα στον Ιάλυσο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι.

Πλέον με ηρεμία από το απόλυτο στο ξεκίνημα, καλείται να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες ώστε να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών.

Πολλά κενά στην άμυνα

Στο χθεσινό ματς ο Βασίλης Βούζας εμπιστεύτηκε τους 10 από τους 11 που θριάμβευσαν στην πρεμιέρα με το Αιγάλεω. Η μόνη αλλαγή ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Πάντος που είχε ξεκινήσει και στην Τρίπολη με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, πήρε γάντια βασικού με το Στεφανάκο να μένει στον πάγκο.

Ο Ιάλυσος μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και απείλησε για πρώτη φορά στο 11’ με το σουτ του Φράγκου που πέρασε άουτ, έπειτα από σέντρα του Μαρτσάκη.

Στο 19’ ο Μαρτσάκης και πάλι έβγαλε σε θέση βολής τον Φράγκο ο οποίος απέναντι στον Πάντο έστειλε με ψηλοκρεμαστό πλασέ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Ιντζίδης και Μάκος), αλλά και το αριστερό μπακ (Γαλούπης) είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και ο Φράγκος στο 26’ (από ολιγωρία του Μάκου) βγήκε ξανά τετ α τετ, απέφυγε τον Πάντο, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και ο Ιντζίδης πρόλαβε τελευταία στιγμή και τον έκοψε.

Η Καλαμάτα φάνηκε επιθετικά μόνο στη φάση του 29’ , όταν ο Κουιρουκίδης συνεργάστηκε με τον Αλεξόπουλο που σούταρε μέσα από την περιοχή για να αποκρούσει ο Ανδρούτσος.

Στο 30’ ξανά από λάθος της άμυνας, ο Μαρτσάκης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε άουτ.

Στο 35’ από κόρνερ του Νατσιόπουλου, ο προωθημένος Αυγενικού πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ από το οριζόντιο.

Ο Ιάλυσος δεν εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της υπεροχής του και το πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αλλη εικόνα στο β’ μέρος

Ο Στεργίδης εκτέλεσε κόρνερ στο 48’ και ο Μάκος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0.

Στην επόμενη φάση ο Μπάμπης άγγιξε το δεύτερο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Ανδρούτσος με τη βοήθεια και του δοκαριού μπλόκαρε.

Η Καλαμάτα με σκορ και ψυχολογία υπέρ της, διαχειρίστηκε σωστά το ματς και στο 75’ βρήκε το δεύτερο γκολ και έδιωξε το άγχος.

Ο Οσμάναγκιτς έκανε την κάθετη πάσα, ο Στεργίδης βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Κουιρουκίδη που με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 81’ ο Στεργίδης, που ξεχώρισε, έκανε κούρσα από δεξιά σε αντεπίθεση και σέντραρε στο στο δεύτερο δοκάρι για τον Οσμάναγκιτς που προσπάθησε να "κρεμάσει" τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ιάλυσος επισκέφτηκε την εστία της Καλαμάτας στις καθυστερήσεις και όταν τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί. Ο Χατζηδίμπας σούταρε στο 91’ και ο Πάντος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κουκουλά (Λέσβου) παρατηρήθηκαν οι Μπάμπης και Αλεξόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάντος, Τσουβαλτζίδης, Γαλούπης, Ιντζίδης, Μάκος, Ζαχαρόπουλος, Μπάμπης, Στεργίδης, Κουιρουκίδης (76’ Ράκιτς), Βουκμίροβιτς (80’ Καζβιρόπουλος) Αλεξόπουλος (56’ Οσμάναγκιτς).

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Τριποτσέρης, Πατινιώτης, Ρεκλείτης (79’ Παπαδόπουλος), Χατζηδίμπας, Ατγενικού, Νατσιόπουλος (62’ Κούγιος), Μαρτσάκης, Χειμωνέτος, Φράγκος (56’ λ. τρ. Μπαρέττας).