Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 11:17

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚH ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE H “ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξεκίνημα με νίκες και γεμάτο γήπεδο!

Γράφτηκε από τον
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚH ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE H “ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ξεκίνημα με νίκες και γεμάτο γήπεδο!

 

Από την 2η κιόλας αγωνιστική η “Μαύρη Θύελλα” κατάφερε να βρεθεί μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League καθώς καμιά άλλη από τις 14 ομάδες δεν έκανε το 2 στα 2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Κάτι πολύ σημαντικό αφού η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και προσφέρει αυτοπεποίθηση και ηρεμία σε οποιαδήποτε ομάδα.

Με τη νίκη της πρεμιέρας στο Αιγάλεω (2-0) και την προχθεσινή στο Δημοτικό Στάδιο επί του Ιάλυσου με το ίδιο σκορ η Καλαμάτα έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μια καλή πορεία.

Η πολύ μεγάλη της επιτυχία όμως δεν είναι οι δύο νίκες, κάτι άλλωστε που είχε ξανακάνει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως ανάλογη συνέχεια.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι κατάφερε να φέρει στο γήπεδο πολύ νωρίς πάρα πολύ κόσμο. Περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι βρέθηκαν την Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο, στο πρώτο μόλις επίσημο ματς της ομάδας εντός νομού. Το διπλό στο Αιγάλεω έπαιξε ένα ρόλο, όχι όμως τον βασικό καθώς η εμπειρία προηγούμενων ετών λέει ότι ο κόσμος συνήθως περιμένει πρώτα να δει αποτελέσματα και μετά να γεμίσει το γήπεδο.

Πως κέρδισε τον φίλαθλο κόσμο

Πως φτάσαμε όμως στην εικόνα του γεμάτου γηπέδου της Κυριακής; Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι η νέα διοίκηση αντιμετωπίστηκε εξ αρχής πολύ θετικά. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, από την γενική συνέλευση που ανακοινώθηκε το νέο σχήμα, δεν υπήρξαν φωνές αμφισβήτησης απέναντι στον “άγνωστο” στην πόλη Γιώργο Πρασσά και τους υπόλοιπους Αθηναίους παράγοντες. Πέρα από την πρώτη εικόνα όμως ακολούθησε μια σειρά πράξεων με αποκορύφωμα το λίφτινγκ στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν λοιπόν ένα πραγματικά ανανεωμένο Στάδιο, με βελτιώσεις σε πολλούς χώρους. Ενα γήπεδο που έχει πλέον νέα εικόνα, που αρέσει και που σχολιάστηκε θετικά από πάρα πολύ κόσμο. Είχαν προηγηθεί και άλλες πράξεις που έδειχναν ότι η ομάδα διαθέτει και χρήματα και πλάνο. Από την κατασκευή των γραφείων στο κέντρο της Καλαμάτας μέχρι το νέο λεωφορείο, όλα αυτά έδειχναν μια διαφορετική οργάνωση και φιλοδοξία. Υπάρχει επίσης και το επικοινωνιακό κομμάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η Μεσσηνιακή ομάδα που φροντίζει να επικοινωνεί συνεχώς με τον κόσμο. Στα παραπάνω προστέθηκε το διπλό στο Αιγάλεω που έφερε ενθουσιασμό και οδήγησε πολύ κόσμο στο Δημοτικό Στάδιο για το ματς με τον Ιάλυσο.

Αδυναμίες και περιθώρια βελτίωσης

Εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, η Καλαμάτα αφήνει υποσχέσεις στο ξεκίνημα αλλά έχει βέβαια αγωνιστικά θέματα να βελτιώσει. Θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνοχή και τη λειτουργία σε όλες τις γραμμές, αλλά και μέχρι να βρει ξεκάθαρους τρόπους επίθεσης και πρωταγωνιστές στο δημιουργικό κομμάτι. Κόντρα στον Ιάλυσο είχε το άγχος του πρώτου εντός έδρας αγώνα και αν η ομάδα της Ρόδου άνοιγε το σκορ σε μια από τις κλασικές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, η Καλαμάτα, στο αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται τώρα, θα ήταν πολύ δύσκολο να κυνηγήσει την ανατροπή.

Δεν πλήρωσε όμως το κακό πρώτο ημίχρονο και από τη στιγμή που – κόντρα στη ροή του αγώνα – προηγήθηκε, στην συνέχεια έλεγξε με χαρακτηριστική ευκολία το παιχνίδι. Μια ευκολία που στο δεύτερο ημίχρονο σε έπειθε ότι τελικά η Καλαμάτα είναι καλύτερη ομάδα από τον Ιάλυσο, με σαφώς πιο γεμάτο ρόστερ από την ομάδα της Ρόδου που κόπηκε στη μέση μόλις βγήκε ο Φράγκος.

Οι δηλώσεις Βούζα και το

επόμενο ματς με Νίκη Βόλου

Στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα, ο οποίος επισήμανε την μέτρια εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και τόνισε πως κρατά κυρίως τους βαθμούς και όχι τόσο την εμφάνιση από το ματς με τον Διαγόρα.

Δείχνοντας έτσι ότι και αυτός εκτιμά ότι η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης και ότι περιμένει ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου για την 3η αγωνιστική. Η Νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη επί του Θεσπρωτού αλλά την δεύτερη αγωνιστική έχασε στην Κρήτη από την Ιεράπετρα και έτσι μετρά 3 βαθμούς στα δύο πρώτα ματς.

Εκδρομή φιλάθλων στο Βόλο

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Bulldogs ανακοίνωσε χθες ότι διοργανώνει εκδρομή για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6909085886 (Δημήτρης).

* Η Καλαμάτα χθες ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον διευθυντή επικοινωνίας Γιώργο Μαρκόπουλο. Στην ανακοίνωση της τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στους τρεις μήνες συνεργασίας και του ευχήθηκε επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ευχαρίστησε την διοίκηση για την συνεργασία, ενώ σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και περιορισμένου χρόνου που δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας.