Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 12:28

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Μπορούσε το διπλό στο φινάλε (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Μπορούσε το διπλό στο φινάλε (φωτό)

 

Μετά τις νίκες με Αιγάλεω και Ιάλυσο, ήρθε η πρώτη απώλεια βαθμών για την Καλαμάτα στο πρωτάθλημα της Football League.

Η “Μαύρη Θύελλα” αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 1-1 με τη Νίκη Βόλου στη Λάρισα και απέκτησε συγκάτοικους στο ρετιρέ της βαθμολογίας τη Βέροια και την Ιεράπετρα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα που έγινε στη Φιλιππούπολη, αλλά στο 52’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με την κεφαλιά του Ροχάνο και ισοφάρισε στο 70’ με πέναλτι του Οσμάναγκιτς.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο πίεσε για την ολική ανατροπή, χάνοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 90’

Δοκάρι με Βουκμίροβιτς στο 5’

Η Καλαμάτα άγγιξε το γκολ στο 5ο λεπτό με το σουτ του Βουκμίροβιτς, που σταμάτησε στο δοκάρι.

Στην πρώτη φάση του αγώνα πάντως από σέντρα – σουτ του Κρουθ λίγε έλειψε να έχουμε αυτογκόλ, όταν ο Ιντζίδης έβαλε την κόντρα, αλλά ο Στεφανάκος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 21’ ο Κουιρουκίδης βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο. Η Νίκη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 36’, όταν ο Λούκας Γκαρσία τροφοδότησε τον Κρουθ, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ ελάχιστα έξω από την εστία. Στο 44’ και πάλι ο Κουιρουκίδης δεν τελείωσε καλά τη φάση.

Στα αξιοσημείωτο ότι οι γηπεδούχοι έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο με συνέπεια ο Καμπαγέρο παίξει μαζί με τον πρώην παίκτη της Καλαμάτας Μανώλη Αλιατίδη από το 44’ και μετά.

Προηγήθηκε η Νίκη, ισοφάρισε η Καλαμάτα

Στο β’ μέρος η Νίκη Βόλου μπήκε καλύτερα και στο 52’ έκανε το 1-0 με κεφαλιά – δυναμίτη- του Ροχάνο ύστερα από κόρνερ του Ρουθ. Η Καλαμάτα αφότου ξεπέρασε το σοκ, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 70’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Στεργίδη από τον Βοσνιάδη. Ο Οσμάναγκιτς, που ξεκίνησε χθες για πρώτη φορά βασικός, ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1.

Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στη “Μαύρη Θύελλα” που έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά στο 90’ στάθηκε άτυχη. Ο Αποστολίδης έσωσε τη Νίκη σε σουτ του Τσουβαλτσίδη που κατευθυνόταν στη δεξιά του γωνία και στη συνέχεια ο Μάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης (44’ λ.τρ. Ιορδανίδης), Βοσνιάδης (76’ λ.τρ. Σ. Κυριακίδης), Μπαλάφας (16’ λ. τρ. Παγώνης), Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Ντομίγκεθ, Κρουθ, Τσιώλης, Λούκας Γκαρσία, Ροχάνο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Ζαχαρόπουλος (60’ Ράκιτς), Μάκος, Ιντζίδης, Γαλούπης, Μπάμπης, Στεργίδης, Κοuιρουκίδης (78’ Δήμος), Οσμάναγκιτς (83’ Καζβιρόπουλος), Βουκμίροβιτς