Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 17:45

Η FIFA εξετάζει δια βίου αποκλεισμό για ρατσιστικές συμπεριφορές

Γράφτηκε από τον
Η FIFA εξετάζει δια βίου αποκλεισμό για ρατσιστικές συμπεριφορές

Σκληρά μέτρα αναμένεται να πάρει η FIFA για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα, γι 'αυτό και εξετάζει δια βίου αποκλεισμό σε όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοιες συμπεριφορές.

Σκληρή στάση απέναντι στον ρατσισμό αναμένεται να κρατήσει η FIFA, αφού εξετάζει τον δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα σε όσους κρίνονται ένοχοι για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Όλα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα της Αγγλίας με την Βουλγαρία (6-0) για τα προκριματικά του Euro 2020 χτύπησαν για μία ακόμη φορά το καμπανάκι, με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε να προτείνει κυρώσεις.

"Έχουμε πει πως ο ρατσισμός δεν χωρά στο ποδόσφαιρο, όμως συνεχώς αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα όπως κάνουμε και στην κοινωνία.

Θα χρειαστούμε την βοήθεια των δημοσίων Αρχών έτσι ώστε να εντοπίσουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους αλλά ίσως χρειάζονται περισσότερα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όταν προωθήσαμε την διαδικασία το τριών βημάτων το 2009 που βρισκόμουν στην UEFA και έκανα τους κανονισμούς ακόμη πιο δύσκολους, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως λίγα χρόνια αργότερα θα είχαμε να καταπολεμήσουμε ξανά αυτήν την ασθένεια που επιδεινώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε μερικά μέρη του κόσμου.

Καλώ όλα τα όργανα της διοίκησης του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν έτσι ώστε να σκεφτούμε νέους τρόπους για την εξάλειψη του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Σε πρώτη φάση, προτείνω, όλοι οι διοργανωτές των θεσμών να θεσπίσουν κανόνες που προβλέπουν ποινές ισόβιου αποκλεισμού από τα γήπεδα σε όσους κριθούν ένοχοι για ρατσιστικές συμπεριφορές."

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ