Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 10:54

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μονομαχίες αήττητων σε Μεθώνη και Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μονομαχίες αήττητων σε Μεθώνη και Ασπρόχωμα

 

Η τέταρτη αγωνιστική θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Α' τοπική Μεσσηνίας και στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα ματς σε Ασπρόχωμα και Μεθώνη.

Εκεί όπου ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον Πάμισο και ο ΑΟΜ την Εράνη, αντίστοιχα. Και οι τέσσερις ομάδες αγνοούν την ήττα, με τη διαφορά ότι ο Πάμισος είναι ο μόνος που έχει κάνει το τρία στα τρία και οδηγεί την κούρσα. Ακολουθούν με 7 βαθμούς η Μεθώνη και η Εράνη, ενώ ο Απόλλωνας έχει 5 βαθμούς.

Το αήττητο διατηρούν ακόμα ο Πανθουριακός και η Α.Ε. Μάνης που έχουν επίσης από 5 βαθμούς.

Ο Πανθουριακός θα αντιμετωπίσει την Α.Ε. Αβίας και η ΑΕΜ τον Τέλλο Αγρα, που δεν έχει νίκη αλλά και βαθμό στο πρωτάθλημα.

Χωρίς νίκη παραμένουν και η Α.Ε. Αβίας με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Οι "ερυθρόλευκοι" θα υποδεχτούν την Κυπαρισσία. Από εκεί και πέρα, το Καλό Νερό θα αναμετρηθεί με την Ανδρούσα, ο Εθνικός Μελιγαλά με τη Σπερχογεία και ο Τσικλητήρας Πύλου με τον Ακρίτα Κορώνης.

Ξανά στη... Μεθώνη

Το εν λόγω ματς θα διεξαχθεί σήμερα στο ουδέτερο γήπεδο της Μεθώνης, στο οποίο αγωνίστηκε και την περασμένη Κυριακή ο Τσικλητήρας ως φιλοξενούμενος και γνώρισε βαριά ήττα με 6-1 από τον ΑΟΜ. Η ομάδα της Πύλου θέλει να αντιδράσει και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει και ψυχολογικά.

Από ήττα και μάλιστα εντός έδρας (0-2 από το Καλό Νερό) προέρχεται και ο Ακρίτας Κορώνης και θα επιδιώξει επίσης τη νίκη.

Τρίτο ματς σε μία εβδομάδα

Σήμερα θα διεξαχθεί και το ντέρμπι Απόλλωνας - Πάμισος. Ο Απόλλωνας έμεινε όρθιος με 10 παίκτες στην Κυπαρισσία, ενώ είχε πάρει βαθμό και με το φιλόδοξο Πανθουριακό και ενδιάμεσα νίκησε την Α.Ε. Αβίας. Ετσι με 5 βαθμούς είναι στο -4 από την κορυφή.

Ο Πάμισος νίκησε κατά σειρά Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα, Εθνικό Μελιγαλά χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ και πάει στο ματς με τη ψυχολογία στα ύψη. Μεσοβδόμαδα ενίσχυσε και την επιθετική του γραμμή με την απόκτηση του Βαγγέλη Κουλόπουλου από το Διαβολίτσι.

Με διπλό θα μείνει για δεύτερη σερί εβδομάδα μόνος στην κορυφή,αν και στη Μεσσήνη κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν κάνουν λόγο για πρωτάθλημα. Οπως και να 'χει, ο Πάμισος είναι μια ομάδα που αναμένεται να ξεχωρίσει στην Α' τοπική, όπως και ο Απόλλωνας που έχασε την Τετάρτη στα πέναλτι την πρόκριση στους "8" του κυπέλλου με αντίπαλο το Διαβολίτσι. Επιπλέον έχασε για το σημερινό ματς τον Καραχάλιο που αποβλήθηκε, ενώ στα αρνητικά συγκαταλέγεται και η κούραση από τα 120 λεπτά.

Ο Απόλλωνας καλείται να δώσει τρίτο ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας, έχοντας αντιμετωπίσει μια ομάδα που στοχεύει στο πρωτάθλημα (Κυπαρισσία), μια ομάδα Γ' εθνικής (Διαβολίτσι) και αύριο θα παίξει με τον πρωτοπόρο της Α' τοπικής.

Εξι παιχνίδια την Κυριακή

Σε απόσταση δύο βαθμών από τον Πάμισο βρίσκονται η Μεθώνη και η Εράνη που αναμετρώνται μεταξύ τους την Κυριακή στη Μεθώνη.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από το θρίαμβο με 6-1 επί του Τσικλητήρα Πύλου στο γειτονικό ντέρμπι, που ήταν η δεύτερη σερί νίκη μετά το διπλό στην Κυπαρισσία με το Καλό Νερό. Στην πρεμιέρα ο ΑΟΜ μοιράστηκε τους βαθμούς με την Μάνη. Η Εράνη ξεκίνησε με νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό Ανάληψης και Τσικλητήρα, αλλά την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο μηδέν με τον Πανθουριακό και έπεσε από την κορυφή. Οι Φιλιατρινοί θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλειες του Παμίσου. Η Μεθώνη όμως με "όπλο" την έδρα και τον... αέρα του αουτσάιντερ θα επιχειρήσει να της βάλει δύσκολα.

Η επιστροφή στις επιτυχίες είναι το μοναδικό ζητούμενο και για τον 4ο της βαθμολογίας Εθνικό που θα υποδεχτεί τη Σπερχογεία.

Η ομάδα του Μελιγαλά γνώρισε την πρώτη ήττα στη Μεσσήνη από τον Πάμισο, την ώρα που οι "ταύροι" πανηγύριζαν το πρώτο τρίποντο κόντρα στον Τέλλο Αγρα.

Το "ρόδι" έσπασε την περασμένη αγωνιστική και η Μάνη στην Ανδρούσα, με τη διαφορά ότι η ΑΕΜ είχε ξεκινήσει με δύο ισοπαλίες και έτσι έφθασε τους πέντε βαθμούς. Στόχος να τους κάνει οχτώ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ουραγό Τέλλο Αγρα, που θα δώσει το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν 3 διαδοχικές ήττες και θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί.

Ο Πανθουριακός, που ισοβαθμεί με Μάνη και Απόλλωνα στην 5η θέση, θα παίξει στον Κορδία με την Αβία, η οποία πήρε τον πρώτο βαθμό την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Ο Πανθουριακός έχει μία νίκη με τους "ερυθρόλευκους" και δύο "λευκές" ισοπαλίες στα ντέρμπι με Απόλλωνα και Εράνη. Διατηρεί το μηδέν στην άμυνα, όπως και ο Πάμισος.

Στη Μεσσήνη θα αναμετρηθούν δύο ομάδες, που δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Ο Ολ. Ανάληψης (1 ισοπαλία, 2 ήττες) και η Κυπαρισσία (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) που δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, καθώς στοχεύει στον τίτλο.

Ο ΑΟΚ θέλει το διπλό ώστε να πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση, αλλά και ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο για την πρώτη νίκη.

Την ίδια ώρα στο γήπεδο της Κυπαρισσίας το νεοφώτιστο Καλό Νερό θα φιλοξενήσει την Ανδρούσα με στόχο το δεύτερο σερί τρίποντο ύστερα από το διπλό στην Κορώνη.

Για την Ανδρούσα που ηττήθηκε την περασμένη αγωνιστική από τη Μάνη είναι το τρίτο εκτός έδρας ματς σε 4 αγωνιστικές.

Στη Μεσσήνη έχασε από τον Πάμισο και στη Σπερχογεία νίκησε τους "ταύρους".

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο

Τσικλητήρας Πύλου - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Μεθώνης

Ρέκκας, Μπουρίκας, Διακουμάκος

Απόλλωνας Καλαμάτας - Πάμισος

Γήπεδο Ασπροχώματος

Ψηλοπαναγιώτης, Γκούμας, Τσουλάκος

Κυριακή

Μεθώνη – Εράνη

Γήπεδο Μεθώνης

Η. Νικολόπουλος, Μπασιλάρης, Τσίρμπας

Πανθουριακός - Α.Ε. Αβίας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Καυκάς, Σωτηρόπουλος, Τζεμαλάι

Ολυμπιακός Ανάληψης - Κυπαρισσία

Γήπεδο Μεσσήνης

Αλεξέας, Αράπης, Χ. Μπουρίκας

Καλό Νερό - Ανδρούσα

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Αντωνόπουλος

Α.Ε. Μάνης - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Κάμπου

Σκόρδος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Εθνικός Μελιγαλά - Σπερχογεία

Γήπεδο Μελιγαλά

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3.30 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 3 αγώνες)

1. Πάμισος 6-0 9

2. Μεθώνη 10-4 7

-. Εράνη 4-1 7

4. Εθνικός Μελιγαλά 4-2 6

5. Α.Ε. Μάνης 7-4 5

-. Πανθουριακός 3-0 5

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 3-2 5

8. Κυπαρισσία 4-4 4

-. Ακρίτας Κορώνης 4-5 4

10. Καλό Νερό 5-5 3

-. Σπερχογεία 4-5 3

-. Ανδρούσα 3-6 3

-. Τσικλητήρας Πύλου 4-9 3

14. Α.Ε. Αβίας 4-6 1

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 2-7 1

16. Τέλλος Αγρας 2-9 0