Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 13:24

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ 1-0: Με Στεργίδη μόνη στην κορυφή (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League παρέμεινε η “Μαύρη Θύελλα” μετά τη Σαββατιάτικη νίκη της επί του Ιωνικού με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο.

Η τρίτη φετινή νίκη για το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα ήρθε ύστερα από μέτρια εμφάνιση και μπόλικο άγχος. Η ουσία είναι όμως πως η Καλαμάτα δίχως να παίζει αυτό που μπορεί και χωρίς να έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης είναι στην πρώτη θέση, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία στις 4 πρώτες αγωνιστικές.

“Χρυσός” σκόρερ για τους ασπρόμαυρους ήταν ο Λυμπέρης Στεργίδης στο 57’, ένα γκολ... δώρο από την αμυντική γραμμή του Ιωνικού. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει όμως και στον γκολκίπερ Στεφανάκο που πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν για ένα ακόμη ματς.

Οκτώ σερί νίκες εντός έδρας με Ιωνικό!

Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” συνέχισε την εκπληκτική παράδοση που έχει όταν υποδέχεται τον Ιωνικό! Είναι χαρακτηριστικό πως εντός έδρας η Καλαμάτα απέναντι στους Νικαιώτες έφτασε τις 8 συνεχόμενες νίκες, ενώ έχει ακόμη δύο ισοπαλίες και αγνοεί την ήττα!

Το ευχάριστο από το προχθεσινό ματς ήταν πως η Μεσσηνιακή ομάδα μάζεψε και πάλι πολύ κόσμο... Σχεδόν 2500 θεατές βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο, ανάμεσα τους και 100 ενθουσιώδεις φίλοι του Ιωνικού.

Ο αριθμός είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός, αν σκεφτούμε πως το ματς μεταδιδόταν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, αλλά και πως διεξαγόταν ημέρα Σάββατο και όχι Κυριακή.

Πως έπαιξε

Ο Βασίλης Βούζας παρέταξε την Καλαμάτα με διάταξη 4-2-3-1 και τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά Τσουβαλτσίδης, Μάκος, Ιντζίδης και Γαλούπης.

Στον άξονα ήταν οι Ζαχαρόπουλος και Μπάμπης, με τον δεύτερο να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Πιο μπροστά δεξί χαφ ήταν ο Στεργίδης, αριστερά ο Βουκμίροβιτς και ο Οσμάναγκιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ράκιτς.

Η τοπική μας ομάδα μπήκε νωθρά στο ματς, άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους φιλοξενούμενους και άρχισε να θυμίζει λίγο την εμφάνιση με Ιάλυσο. Η διαφορά ήταν πως δεν δεχόταν φάσεις, με τον Ντάγκρα πάντως από τα δεξιά και τον Κρητικό στην κορυφή της επίθεσης να είναι αρκετά επικίνδυνοι. Μετά το 20λεπτο η “Μαύρη Θύελλα” πήρε τα ηνία στον αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει από τις πτέρυγες με τους Στεργίδη και Βουκμίροβιτς, με τον Ράκιτς να είναι αποκομμένος στην επίθεση και να μην τροφοδοτείται. Στο πρώτο μέρος η κάθε ομάδα είχε από μία καλή φάση, με τους ασπρόμαυρους να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία και να δυσκολεύονται να πατήσουν την περιοχή της Νικαιώτικης ομάδας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή φάση για τον Ιωνικό, όταν ο Στεφανάκος είπε “όχι” σε σουτ του Κρητικού. Στο 57’ η “Μαύρη Θύελλα” ευτύχησε να προηγηθεί από την... εξυπνάδα του Στεργίδη που κυνήγησε μια μακρινή μπαλιά και εκμεταλλευόμενος το διπλό λάθος από Γκούφα και Κουρεπίνη, άνοιξε το σκορ με πλασέ σε κενή εστία. Ο Ιωνικός που έδειξε δείγματα καλής και οργανωμένης ομάδας, έχασε διπλή ευκαιρία μετά από λίγα λεπτά να ισοφαρίσει με τον Στεφανάκο να αποκρούει τις προσπάθειες των Καλλέργη και Κρητικού.

Στο τελευταίο ημίωρο η τοπική μας ομάδα έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και είχε σωστή αμυντική λειτουργία, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο φετινό επίσημο παιχνίδι. Πάντως επιθετικά δεν έβγαλε φάσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον προπονητή Βασίλη Βούζα και τους συνεργάτες του.

Το φιλμ του αγώνα

3' Φάουλ του Καλλέργης πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39' Ο Ράκιτς έστρωσε για τον Μπάμπη που έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

43' Ο Κρητικός έπαιξε κάθετα για τον Ντάγκρα που έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον Στεφανάκο να αποκρούει με τα πόδια.

49' Ωραία ενέργεια και σουτ του Τσουβαλτσίδη μπλόκαρε ο Κουρεπίνης.

50' Ο Κρητικός βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Ιντζίδη και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Στεφανάκο να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.

57’ Γκολ η "Μαύρη Θύελλα" με σκόρερ τον Στεργίδη! Μετά από βαθιά μπαλιά του Ιντζίδη, ο Γκούφας έκανε τσαφ, ο γκολκίπερ Κουρεπίνης δεν μπλόκαρε και ο Στεργίδης που καιροφυλακτούσε με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (1-0)!

63' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό. Κόρνερ ο Ντάγκρας, κεφαλιά ο ξεμαρκάριστος Καλλεργης, ο Στεφανάκος απέκρουσε, νέο σουτ ο Κρητικός, μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Καλαμάτας!

89' Σέντρα από δεξιά του Στεργίδη, ο Αλεξόπουλος στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να πλασάρει και ο Κουρεπίνης μπλόκαρε.

Κορυφαίος της Καλαμάτας ο σκόρερ Στεργίδης που πήρε πολλές πρωτοβουλίες από τα δεξιά, ενώ εξαιρετικός ήταν ο τερματοφύλακας Στεφανάκος. Καλά τα πήγαν και οι Μάκος και Ζαχαρόπουλος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μπαϊλή (Πρέβεζας) και των βοηθών του Πήττα (Ηλείας) και Καραλή (Ηλείας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ζαχαρόπουλος, Γκοτσούλιας και Τιεντσέ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Μάκος, Ιντζίδης, Τσουβαλτσίδης (77’ λ. τρ. Τσιβελεκίδης), Γαλούπης, Ζαχαρόπουλος, Μπάμπης (66’ Δήμος), Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς, Στεργίδης, Ράκιτς (80’ Αλεξόπουλος).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Μουστάκης, Γκούφας, Ιωάννου, Παπατζίκος (44’ λ.τρ. Μακρίδης), Τιέντσε, Γκοτσούλιας, Φουρλάνος, Κρητικός, Καλλέργης, Ντάγκρας (70’ Καλογέρης).

Βούζας: “Κρατάμε μόνο το τρίποντο”

Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Βασίλης Βούζας από την εμφάνιση της ομάδας του στο ματς με τον Ιωνικό, κάτι που επισήμανε στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

“Το μόνο που κρατάμε από αυτό το παιχνίδι είναι το τρίποντο. Παίζαμε με μια ομάδα με που έχει ειδικό βάρος στην κατηγορία και είχα επισημάνει εξ’ αρχής πως θα είχαμε δύσκολο έργο. Είμαστε τυχεροί που σκοράραμε από ένα ατομικό λάθος και πήραμε το παιχνίδι. Εντός έδρας έχουμε άγχος και πρέπει να το αποβάλουμε και να παίξουμε καλύτερα, διορθώνοντας τα λάθη μας”. Ο κ. Βούζας μετά από σχετική ερώτηση για το τσάρτερ που θα βάλει η διοίκηση για το ματς με τον Διαγόρα στη Ρόδο, εξύμνησε τη διοίκηση της Καλαμάτας λέγοντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει πάρα πολλά και ανταποκρίνεται στο βαρύ όνομα της Καλαμάτας. Για τα ματς με Διαγόρα στο πρωτάθλημα και Λάρισα για το κύπελλο ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε πως θα πρέπει να βοηθήσουν και παιδιά που θα έρθουν από τον πάγκο.

Ο προπονητής του Ιωνικού Δημήτρης Αρναούτης είπε πως η ομάδα του έχασε από ένα προσωπικό λάθος και πως πρέπει κάποια στιγμή να συνδυάζουν καλή εμφάνιση με βαθμολογικό όφελος. Επίσης χαρακτήρισε την “Μαύρη Θύελλα” ως “μία πάρα πολύ καλή ομάδα που θα είναι διεκδικήτρια μια εκ των θέσεων ανόδου”.

Ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα, ο άσος της Καλαμάτας Λυμπέρης Στεργίδης αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την βοήθεια του, τόνισε: “Μπήκαμε νωθρά στον αγώνα και γενικώς δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Το σημαντικό είναι πως βάλαμε ένα γκολ και το κρατήσαμε. Μετά από 4 αγώνες η βαθμολογική μας συγκομιδή είναι καλή”.

Τέλος, ο αμυντικός του Ιωνικού Αλέξανδρος Παπατζίκος είπε πως τους έλειψε το γκολ και δεν απειλήθηκαν από την Καλαμάτα, ενώ χαρακτήρισε άδικη τη βαθμολογική τους συγκομιδή.

* Το ποσό των 5.000 ευρώ πρόσφερε η ΠΑΕ Καλαμάτα στον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, το 18 μηνών αγοράκι που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Μάλιστα στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου υπήρχε ειδικός κουμπαράς που μπορούσε ο κάθε φίλαθλος να συνεισφέρει στο βαθμό που επιθυμούσε, ύστερα από συμφωνία των 14 ομάδων της Football League.

* Ενταση υπήρξε στα μέσα του α’ ημιχρόνου στη νότια εξέδρα με τους οπαδούς του Ιωνικού να προκαλούν τους καλαματιανούς φιλάθλους και να πετούν ένα κάθισμα πίσω από τον πάγκο της ομάδας τους. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από 2-3 λεπτά, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας Χρήστο Παπαδημητρίου να πηγαίνει στο σημείο.

* Στην κερκίδα των επισήμων βρέθηκε το Σάββατο και ο περσινός προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” Γιάννης Χριστόπουλος (μαζί με τον Παύλο Κρεμμύδα), όπως και ο πρώην χρηματοδότης της ομάδας Αγαθοκλής Χριστόπουλος.

* Ικανοποιημένοι και με το παραπάνω έμειναν οι άνθρωποι του Ιωνικού από τη φιλοξενία της διοίκησης της Καλαμάτας. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκαν αρκετά κουτιά με πίτσες από τους διοικούντες της Μεσσηνιακής ομάδας!

Ανακοίνωση του Ιωνικού για τη διαιτησία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιωνικός για τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του διαιτητή Μπαϊλή στο Σαββατιάτικο ματς. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Εχουμε μάθει να αποδεχόμαστε τις ήττες μας και να δίνουμε συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας και στους διαιτητές, όπως συνέβη και στο ματς με την Ιεράπετρα. Στο σημερινό παιχνίδι, όμως, με την Καλαμάτα υπάρχουν πράγματα που μας προβληματίζουν. Καταρχάς, η λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στη φάση του 33ου λεπτού με τον Κρητικό, κάτι που αποδεικνύεται και από την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης. Ο ποδοσφαιριστής μας έβγαινε μόνος του με τον αντίπαλο κίπερ έχοντας σοβαρές πιθανότητες να σκοράρει. Εν συνεχεία με τις τόσες καθυστερήσεις που έγιναν στη διάρκεια του β’ ημιχρόνου, με τον ρέφερι να υποδεικνύει μόλις τρία λεπτά καθυστερήσεων. Και τέλος για τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς του διαιτητή της αναμέτρησης, στο τέλος του αγώνα, προς τον ποδοσφαιριστή μας Φράνκ Τιεντσέ".