Δευτέρα, 28 Οκτώβριος 2019 20:32

ΔΙΑΓΟΡΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-0: Εχασε το αήττητο, κρατά την πρώτη θέση (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον
Τη χειρότερη φετινή εμφάνιση έκανε την Κυριακή η Καλαμάτα στη Ρόδο, με συνέπεια να γνωρίσει την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα της Football League με σκορ 2-0 από τον παθιασμένο Διαγόρα.
Παρά την ήττα παραμένει πάντως στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς και ακολουθούν με 9 τα Τρίκαλα, ενώ στην τρίτη θέση με 8 βαθμούς είναι πέντε ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Διαγόρας.
Η ομάδα της Ρόδου νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στο 2019 τη "Μαύρη Θύελλα", αφού το είχε κάνει και το περασμένο Μάιο στα μπαράζ, παίρνοντας παρά την ήττα στο δεύτερο ματς στην Καλαμάτα το εισιτήριο της ανόδου.
Λίγους μήνες αργότερα ανέβηκε και η Καλαμάτα λόγω της αποχώρησης ομάδων και έτσι Διαγόρας και Καλαμάτα συναντήθηκαν προχθές και πάλι, με τους Ροδίτες να δείχνουν ότι το ήθελαν περισσότερο. 
 
 
Η Καλαμάτα έκανε πολλά λάθη σε άμυνα και μεσαία γραμμή, ενώ επιθετικά δε φάνηκε καθόλου. Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Βούζας προτίμησε για το κέντρο της άμυνας τον Τσιβελεκίδη αντί του Μάκου και για τη μεσαία γραμμή το Δήμο αντί του Ζαχαρόπουλου, αλλά η απόδοση της ομάδας ήταν κακή.
Παρ' ότι  η Καλαμάτα βρέθηκε σε άσχημη μέρα, θα μπορούσε να πάρει το βαθμό, αφού στο 83' και με το σκορ στο 1-0 κέρδισε πέναλτι, αλλά ο  Ράκιτς εκτέλεσε άσχημα από τα 11 βήματα και ο Τσέλιος μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία. 
Στην επόμενη φάση ο Μπαρμπαρούσης "χόρεψε" τον Τσιβελεκίδη και νίκησε και το Στεφανάκο γράφοντας το τελικό 2-0. Το σκορ είχε ανοίξει μόλις στο 2ο λεπτό ο αμυντικός Παπαδόπουλος από κοντά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ηλιάδη και αδράνεια της άμυνας.
Ο Διαγόρας ήταν καλύτερος και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο 12' με το σουτ του Ευαγγελιδάκη που έδιωξε ο Στεφανάκος  στο 43' με το σουτ του Μπουρλάκη που σταμάτησε στο δοκάρι και στο 44' με τον Γεωργίου που νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Καλαμάτας.
 
 
Χαμένο πέναλτι στο 83' με Ράκιτς!
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπαρμπαρούσης απείλησε στο 57' (σουτ άουτ) και στο 79' (σουτ απέκρουσε ο Στεφανάκος) με την Καλαμάτα να μην έχει ευκαιρία. 
Τελικά στο 83' ο διαιτητής Περράκης (Αθηνών) έδειξε την άσπρη βούλα θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Προβατίδη σε προσπάθεια του Βουκμίροβιτς. Ο Τσέλιος όμως νίκησε το Ράκιτς και αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0  στη συνέχεια με τον Μπαρμπαρούση που "σφράγισε" τους τρεις βαθμούς για το Διαγόρα.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Ευαγγελιδάκης, Προβατίδης, Ηλιάδης, Παπαδόπουλος, Μπελέρης (90' Μκρτσιάν), Καρπαθάκης, Γεωργίου, Κέρι (88' Αθανασίου), Μπουρλάκης (75' Γλύνος), Μπαρμπαρούσης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης (46' λ.τρ. Κουιρουκίδης), Ιντζίδης, Τσιβελεκίδης,Γαλούπης (49' λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Δήμος, Μπάμπης, Στεργίδης, Οσμάναγκιτς (77' Καζβιρόπουλος), Βουκμίροβιτς, Ράκιτς.
 
Με Λάρισα την Τετάρτη για το κύπελλο
 
Η Καλαμάτα έχασε το αήττητο στη Ρόδο, αλλά δεν μπορεί να μείνει άλλο σε αυτό το ματς, καθώς την Τετάρτη υπάρχει ο αγώνας με τη Λάρισα για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.
Η "Μαύρη Θύελλα" θα υποδεχτεί στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο την ΑΕΛ (ζωντανά από το Cosmote Sport 3),η οποία θα αγωνιστεί με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα απ΄τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-2) στο ΟΑΚΑ. Να σημειωθεί ότι οι οι αγώνες είναι διπλοί και θα ακολουθήσει η ρεβάνς στη Λάρισα.