Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 18:01

Ξέσπασμα Κλοπ: "H FIFA και οι λίγκες να σκεφτούν τους παίκτες, όχι τα πορτοφόλια"

Γράφτηκε από τον
Ξέσπασμα Κλοπ: "H FIFA και οι λίγκες να σκεφτούν τους παίκτες, όχι τα πορτοφόλια"

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε πως δεν μπορεί η Λίβερπουλ να παρατάξει δύο διαφορετικές ομάδες για δύο διαφορετικές διοργανώσεις το ίδιο διάστημα και στηλίτευσε το φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα των συλλόγων.

Το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα έχει φέρει την Λίβερπουλ μπροστά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί να παίξει μέσα στο ίδιο Σαββατοκύριακο (17-18 Δεκεμβρίου) για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το League Cup (!), και σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Γιούργκεν Κλοπ εξέτασε ακόμα και την πιθανότητα να παρατάξει δύο διαφορετικές ομαδες.

Το σενάριο πάντως αυτο φρόντισε να το... κάψει νωρίς ο Γερμανός, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Άστον Βίλα (11η αγωνιστική) και κατά τη διάρκειά της κατέστησε σαφές πως δεν γίνεται οι ομάδες να αγωνίζοναι υπό τέτοιες απάνθρωπες για τους ποδοσφαιριστές συνθήκες.

"Δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια οριστική απόφαση. Από τη στιγμή που πάμε στο Κατάρ, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν παίκτη στην Αγγλία. Έχουμε δύο αγώνες σε μία φορτωμένη αγωνιστική περίοδο, δεν μπορούμε να πάρουμε στην αποστολή μόνο 11 παίκτες.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο", τόνισε αρχικά ο τεχνικός των κόκκινων, για να ασκήσει στη συνέχεια αυστηρή κριτική τόσο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και στις εγχώριες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, για τον ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης που δίνουν στους ποδοσφαιριστές μέσα σε μία αγωνιστική σεζόν.

"Αναρωτιόμαστε γιατί οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο δεν αποδίδουν όσο μπορούν και για όσο καιρό θέλουν, ή για ποιο λόγο έχουν άσχημους τραυματισμούς. Ο κόσμος λέει πως πρέπει να έχουμε μεγαλύτερα ρόστερ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των ατόμων που υπάρχουν σε ένα ρόστερ και των αριθμών των διαλειμμάτων που χρειάζονται οι παίκτες. Δεν είναι αρκετές δύο διακοπές μέσα σε μία αγωνιστική σεζόν.

Η κατάσταση είναι απλή και υπάρχουν εφικτές λύσεις. Θα πρέπει όμως η FIFA, οι λίγκες, όλοι, να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι και να σκεφτούν τους παίκτες, όχι τα πορτοφόλια τους.

Είναι πολύ απλό να σκεφτείς πως δεν χρειάζεται να έχεις δύο ημιτελικούς League Cup. Αντί όμως να κάνεις έναν ημιτελικό, έρχεται η UEFA και αποφασίζει να φτιάξει το Nations League...

Στην παρούσα φάση λοιπόν έχουμε αυτά τα παιχνίδια μπροστά μας και θα δώσουμε ως οφείλουμε, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτεί κάποιος και τους παίκτες που είναι αναγκασμένοι να συμμετέχουν σε τόσους πολλούς αγώνες".

Πηγή: sport24.gr

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ