Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2019 20:17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-3: Χορταστική ισοπαλία, με... κερδισμένους τους "Ταύρους"

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-3: Χορταστική ισοπαλία, με... κερδισμένους τους "Ταύρους"

 

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη, ο Ολυμπιακός Ανάληψης και η Σπερχογεία, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3.

Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με τους “ταύρους” να είναι πιο καλοί στο πρώτο 45λεπτο και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 2-0 και τους γηπεδούχους στο β’ ημίχρονο.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Σπερχογείας ο Γιάννης Γεωργιτζίκης προσπάθησε να περάσει τη δική του τακτική, θέλοντας η ομάδα του να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την αναμέτρηση της με τον Ολυμπιακό. Ετσι στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε πολύ παραγωγική, πιο παθιασμένη και ψυχωμένη για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 2-0. Στο β’ μέρος, ο αντίπαλος της που παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να προηγηθεί 3-2, όμως στο τέλος οι φιλοξενούμενοι είχαν απάντηση και έφτασαν στην ισοφάριση.

Οπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος, όπου παρουσίασε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Εβγαλε αντίδραση και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου, κέρδισε πολλά κόρνερ και σε ένα από αυτά κατάφερε να μειώσει αρχικά και στη συνέχεια να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα και να προηγηθεί στο σκορ με 3-2. Ομως δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, αφού ο αντίπαλος του βρήκε τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση.

Φάσεις και γκολ

Στο 14’ ωραία σέντρα Δημητρίου ο Καραχάλιος βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 17’ ο Κοτσιλιέρης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 22’ ο Κατσιμαγκλής έκανε το δυνατό σουτ έξω περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 25’ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μπούνα μέσα από την περιοχή. Στο 34’ κάθετη μπαλιά του Δασκαλάκη, που έβγαλε στον κενό χώρο για τον Καραχάλιο, αυτός απέφυγε τον Π. Ηλιόπουλο και με σουτ πέτυχε το 0-1. Στο 38’ ο Μπούνας με ωραίο γύρισμα βρήκε τον Αλεβίζος που έκανε τη γυριστή κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει τον Καλλιντέρη που μπλόκαρε. Στο 46’ κάθετη μπαλιά του Μάραντου στον Κοτσιλιέρη, ο οποίος κέρδισε το φάουλ από τον Μωραγιάνη ένα μέτρο από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Δασκαλάκης με εκπληκτική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-2, παρότι ο Π. Ηλιόπουλος εκτινάχθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να γλιτώσει το γκολ. Στο 53’ ο Ηλ. Ηλιόπουλος εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή εκεί ο προωθημένος Κρεμμύδας ανατράπηκε από τον Δικαίο και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο εύστοχα ο Πατσιώτης και μείωσε σε 1-2. Στο 59’ κόρνερ του Πατσιώτη από αριστερά, ο Δημητρίου προσπάθησε να διώξει την μπάλα, η οποία και λόγω του αέρα που φυσούσε, πήρε περίεργη τροχιά και ούτε ο Καλλιντέρης που εκτινάχθηκε για να την διώξει δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα και έτσι έγινε το 2-2. Στο 60’ από το δυνατό σουτ του Τσώνη η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 70’ διεκδίκησαν την μπάλα οι Ε. Δωδέκατος, Αλεβίζος, με τον πρώτο να πέφτει στο έδαφος, ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί αφού δεν διαπίστωσε παράβαση. Η μπάλα έφτασε στον Μπούνα, που μπήκε στην περιοχή και με σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό σημειώνοντας το 3-2. Στο 86’ ο Δημητρίου γύρισε την μπάλα στην περιοχή για τον Σαούτη αυτός ανατράπηκε στη μικρή περιοχή από τον Αλεβίζο και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Καραχάλιος και διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Κ. Αδαμόπουλος, Ι. Τσιλίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Π. Ηλιόπουλος, Κατσιμαγκλής, Μαυροειδάκος, Κρεμύδας, Μωραγιάννης, Κουκούτσης, Τσώνης, Πατσιώτης (78’ Πανταζής), Μπούνας (83’ Χαρμπίλας), Αλεβίζος, Ηλ. Ηλιόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδεκάτος (80’ Γκραντινάρου), Πετράκος (76’ Σαούτης), Δικαίος, Κοστρίβας, Μάραντος, Δασκαλάκης (60’ λ.τρ. Κάϊας), Κοτσιλιέρης, Καραχάλιος, Οικονομόπουλος (90’ Αντωνίου).

Κίτρινη στους πάγκους

Στο 75’ ο Χριστόφιλος Γιακουμής εκπρόσωπος Σπερχογείας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Πλακογιάννη για διαμαρτυρία. Για τον ίδιο λόγω πήρε κίτρινη κάρτα και ο προπονητής του Ολυμπιακού Νίκος Γεωργακλής στο 87’.

Δεν αγωνίστηκε ο Πετριτάι

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αντιμετώπισε η Σπερχογεία καθώς είχε λήξει η άδεια παραμονής στη χώρα μας του Κλέβις Πετριτάι, ο οποίος είχε δηλώσει στην αρχική 11άδα. Η διαπίστωση από τους ανθρώπους της Σπερχογείας ήταν έγκαιρη και αντικαταστάθηκε πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Αρκετοί φίλαθλοι στο γήπεδο

Αρκετοί φίλοι των δύο ομάδων βρέθηκαν στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη και παρακολούθησαν το παιχνίδι. Το γήπεδο δεν διαθέτει κερκίδα και έτσι άλλοι το παρακολούθησαν όρθιοι και άλλοι από τα αγροτικά αυτοκίνητα.