Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2019 10:53

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Χωρίς περιθώρια Εράνη – Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Χωρίς περιθώρια Εράνη – Κυπαρισσία

 

Στα Φιλιατρά στρέφονται τα βλέμματα στην 7η αγωνιστική της Α' τοπικής Μεσσηνίας.

Η Εράνη θα υποδεχτεί αύριο στις 3 το μεσημέρι την Κυπαρισσία στο Τριφυλιακό ντέρμπι, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχουν μείνει πίσω στην κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι απέχουν 4 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Πάμισο και οι φιλοξενούμενοι έξι, ενώ προέρχονται από άσχημες ήττες.

Η Εράνη έχασε με 4-3 από την Κορώνη σ' ένα ματς που προηγήθηκε με 3-0! και ο ΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που χάνει φέτος από την Α.Ε. Αβίας. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, μιας και ο Πάμισος θεωρητικά έχει εύκολο έργο, υποδεχόμενος στον Αγιο Νικόλαο την Αβία.

Επιπλέον σε αυτά τα ντέρμπι το γόητρο παίζει μεγάλο ρόλο και ο νικητής θα αποκτήσει ηρεμία, ενώ ο χαμένος θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Να σημειωθεί ότι η Εράνη αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα για το κύπελλο Μεσσηνίας, χάνοντας με 1-0 από τη Μεθώνη στον πρώτο προημιτελικό.

Υποχρεώσεις για το κύπελλο είχε και ο πρωτοπόρος και αήττητος Πάμισος, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Εθνικό στο Μελιγαλά και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.

Οι Νησιώτες έμειναν στην ισοπαλία και στο ντέρμπι με τον Πανθουριακό την περασμένη αγωνιστική στην Καλαμάτα και θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αύριο με την Αβία.

Η ομάδα του Κάμπου έκανε την έκπληξη νικώντας την Κυπαρισσία και θα μεταβεί στον Αγ. Νικόλαο με καλή ψυχολογία και τον... αέρα του αουτσάιντερ. Ο Πάμισος με νίκη αφενός θα διατηρήσει το αήττητο και αφετέρου θα μείνει για μία ακόμα αγωνιστική μόνος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Αήττητος παραμένει και ο Πανθουριακός, ενώ όπως και ο Πάμισος δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ στο πρωτάθλημα. Η διαφορά όμως είναι ότι μετρά 4 ισοπαλίες σε έξι αγωνιστικές και έτσι απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή. Ο φιλόδοξος σύλλογος θα αναμετρηθεί επίσης την Κυριακή με αντίπαλο τη Σπερχογεία, που στο ντεμπούτο του Γιάννη Γεωργιτζίκη στον πάγκο πήρε βαθμό με τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Οι "ταύροι"βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και θα προσπαθήσουν να πάρουν βαθμούς σ' ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν.

Ο νεοφώτιστος Ακρίτας Κορώνης φιγουράρει στη 2η θέση ύστερα από την απίστευτη ανατροπή με την Εράνη και θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες στο αυριανό εκτός έδρας ματς με την Ανδρούσα. Οι γηπεδούχοι απέσπασαν βαθμό στην έδρα της Μεθώνης και το ζητούμενο είναι να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν το τρίποντο με το οποίο θα απομακρυνθούν από την ουρά.

Εκεί όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός Ανάληψης, που είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την Κυριακή δύσκολο έργο, καθώς θα φιλοξενηθούν από την Α.Ε. Μάνης που με 11 βαθμούς ισοβαθμεί με τη Μεθώνη στην 4η θέση.

Η ΑΕΜ προέρχεται από την πρώτη φετινή ήττα με το ευρύ 4-0 από τον Απόλλωνα και θέλει να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός μοιράστηκε τους βαθμούς με τη Σπερχογεία (3-3) και την Τετάρτη ηττήθηκε με 0-2 από το Νέο Αρι στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ψάχνει μια νίκη που θα του αλλάξει τη ψυχολογία, όπως έγινε στον Τέλλο Αγρα που στο πρώτο ματς με τον Βασίλη Μπλέτσα στον πάγκο νίκησε τον Τσικλητήρα Πύλου.

Για να έχει αντίκρισμα το διπλό θα πρέπει όμως να κερδίσει σήμερα τη Μεθώνη, η οποία έδειξε τα... δόντια της μεσοβδόμαδα με την Εράνη.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων έχει 3 βαθμούς και είναι στην προτελευταία θέση με τον Τσικλητήρα που θα μεταβεί σήμερα στο Μελιγαλά για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό.

Τέλος στο γήπεδο της Κυπαρισσίας θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Το Καλό Νερό και ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Οι γηπεδούχοι είναι 4 αγωνιστικές αήττητοι χωρίς να δεχτούν γκολ, ενώ ο Απόλλωνας στους δύο τελευταίους αγώνες έχει σκοράρει 9 φορές, είναι στην 3η θέση και αγνοεί την ήττα σε έξι αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Τέλλος Αγρας - Μεθώνη

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καρβούνης, Τσιλίκας, Μπασιλάρης

Εθνικός Μελιγαλά - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Μελιγαλά

Τσουλάκος, Η. Ρηγόπουλος, Λιανός

Καλό Νερό - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Βανικιώτης

Κυριακή

Εράνη - Κυπαρισσία

Γήπεδο Φιλιατρών

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσοπανάκης

Ανδρούσα - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Ανδρούσας

Κουτσαναστάσης, Χ. Μπουρίκας, Βανικιώτης

Πάμισος - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Αγ. Νικολάου Μεσσήνης

Ρέκκας, Η. Ρηγόπουλος, Μπασιλάρης

Σπερχογεία - Πανθουριακός

Γήπεδο Σπερχογείας

Γκούμας, Τσιλίκας, Σ. Τσαούση

Α.Ε. Μάνης - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Κάμπου

Πλακογιάννης, Μιχαλόπουλος, Σταυρόπουλος

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 6 αγώνες)

1. Πάμισος 10-0 14

2. Ακρίτας Κορώνης 15-9 13

3. Απόλλωνας Καλαμάτας 12-3 12

4. Μεθώνη 14-9 11

-. Α.Ε. Μάνης 11-9 11

6. Καλό Νερό 13-5 10

-. Πανθουριακός 6-0 10

-. Εράνη 12-8 10

-. Εθνικός Μελιγαλά 9-6 10

10. Κυπαρισσία 6-5 8

11. Ανδρούσα 7-10 7

12. Σπερχογεία 10-17 4

-. Α.Ε. Αβίας 5-13 4

14. Τέλλος Αγρας 4-17 3

-. Τσικλητήρας Πύλου 7-22 3

16. Ολυμπιακός Ανάληψης 5-16 2