Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019 18:10

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: Διπλό για τίτλο με Αριστομενόπουλο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: Διπλό για τίτλο με Αριστομενόπουλο! (φωτό)

Ούτε στην Κυπαρισσία σταμάτησε το... τρένο του Παμίσου που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής!

Οι νησιώτες νίκησαν με 1-0 τον ΑΟΚ και δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν τον φετινό τίτλο,  αν και ξεκίνησαν τη χρονιά με εντελώς διαφορετικούς στόχους!

Ομως η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου με όπλο την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία βαδίζει από νίκη σε νίκη, έχοντας βγάλει με επιτυχία ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα ο Πάμισος έχει αποσπάσει ισοπαλίες στις έδρες του Πανθουριακού και του Απόλλωνα και χθες έφυγε νικητής από την Κυπαρισσία.

Οπότε δικαιολογημένα οι φίλοι του μπορούν να κάνουν όνειρα για πρωτιά, μιας και η ομάδα τους σφύζει από υγεία και η... βαριά φανέλα δίνει φτερά στα πόδια των πολλών πιτσιρικάδων!

Χρυσός σκόρερ του Παμίσου στο χθεσινό ματς ήταν ο Γιώργος Αριστομενόπουλος με ωραίο πλασέ στο 15ο λεπτό.

Μεγάλο πρόβλημα στο γκολ

και στο -12 από την κορυφή

Και αν ο Πάμισος διαγράφει εξαιρετική πορεία, για την Κυπαρισσία οι βίοι είναι αντίθετοι... Ο ΑΟΚ υπέστη την 4η ήττα σε 8 ματς (πρώτη εντός έδρας) και υποχώρησε στη 10η θέση της βαθμολογίας, όντας στο -12 από την κορυφή!

Η ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ, μιας και έχει σκοράρει μόνο 7 τέρματα, παρότι διαθέτει πολλούς πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.

Η Τριφυλιακή ομάδα παρότι έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και ήθελε μόνο τη νίκη, μπήκε νωθρά στο ματς και “έχασε” ένα ολόκληρο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι με καλή κυκλοφορία και παιχνίδι από τα άκρα, έβαλαν δύσκολα στους “κυανόλευκους”.

Στο 15’ το μοναδικό γκολ

Ειδικά η δεξιά πτέρυγα με τους Αριστομενόπουλο και Κουλόπουλο ήταν... φωτιά και κάπως έτσι άνοιξε το σκορ στο 15’... Ο Χαραλαμπόπουλος έκανε κούρσα από αριστερά, έκοψε στην περιοχή για τον Βλάχο που δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε... Ομως ο Αριστομενόπουλος ερχόμενος από πίσω έκανε το πλασέ, ο Ντουγέρογλου απέκρουσε αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο δεξιοπόδαρος αμυντικός έκανε το 0-1.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους νησιώτες που δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους, αλλά κρατούσαν μπάλα στο χώρο του κέντρο με τους Μωράκη, Παπαδόπουλο και Ντίσα.

Οι παίκτες του ΑΟΚ κυριεύτηκαν από άγχος και προσπαθούσαν ανορθόδοξα να απειλήσουν τα καρέ του Παμίσου. Οι Τσαγκάρης και Κωνσταντόπουλος ήταν καλά κλεισμένοι, ενώ ο Μπάρκας ήταν αποκομμένος στην επίθεση.

Στο 27’ ο Αριστομενόπουλος μπήκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα σουτ, με τον Βλάχο να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Η μοναδική στιγμή που απείλησε ουσιαστικά ο ΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν στο 37’ με τον Τζανέτο να δίνει δεξιά στον Κωνσταντόπουλο που έκανε τη συρτή σέντρα, με τον Τόσκα να μπλοκάρει προ του Μπάρκα.

Πίεση στο δεύτερο και χαμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα της Μεσσήνης να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 46’... Ο Αριστομενόπουλος έδωσε στον Κουλόπουλο που κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε λίγο άουτ.

Ο Τάκης Παναγόπουλος της Κυπαρισσίας πέρασε τον Μπουτσικάκη στα χαφ, με τον Καμαρινό να γυρίζει στην άμυνα δίπλα από τον Μιτρόφ.

Η Τριφυλιακή ομάδα πήρε τα ηνία και πίεσε για την ισοφάριση, με τον Πάμισο να οπισθοχωρεί.

Στο 52’ ο Κωνσταντόπουλος έδωσε στον Τζανέτο που σέντραρε και ο Τσαγκάρης με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Νέα χαμένη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα με τον Μπουτσικάκη να κάνει το γέμισμα και τον Τσαγκάρη να σουτάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Στο 57’ το φάουλ του Μπουτσικάκη κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον ΑΟΚ να είναι άτυχος σε ένα ακόμη παιχνίδι!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι στο 66’ όταν ο Κωνσταντόπουλος έκανε τη σέντρα, όμως το σουτ του Τσαγκάρη ήταν αδύναμο και ο Τόσκα μπλόκαρε.

Ο Πάμισος αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά αμυνόταν σωστά και είχε και την τύχη με το μέρος του.

Στο 84’ ο Κατσιβαρδέας έκανε σκληρό φάουλ στον Σπυρόπουλο και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Πάμισο να μένει με 10 παίκτες.

Δύο λεπτά αργότερα όμως λίγο έλλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση η ομάδα της Μεσσήνης... Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε στον Αράπι που βρήκε τον Βλάχο, ο οποίος τρίπλαρε τον Ντουγέρογλου όμως πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Κυπαρισσίας να γλιτώσει την ήττα χάθηκε στο 87’ όταν ο Μπάρκας έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Μιτρόφ από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ!

Καλή ήταν η διαιτησία του Η. Νικολόπουλου και των βοηθών του Ρηγόπουλου και Γεωργαντά.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Ζαφείρης (56’ Γεωργιόπουλος), Μιτρόφ, Μπουτσικάκης, Καμαρινός, Σπυρόπουλος, Τζανέτος (82’ Μπακόπουλος), Μπάρκας, Τσαγκάρης, Κωνσταντόπουλος.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Χαραλαμπόπουλος, Μωράκης, Παπαδόπουλος, Ντίσα (82’ Μπορχάν), Αραπι, Βλάχος (92’ Πολυχρόνης), Κουλόπουλος.