Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 12:11

H παρουσίαση του προπονητή της Καλαμάτας Σάκη Θεοδοσιάδη

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Καλαμάτας παραχώρησε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ ο Σάκης Θεoδοσιάδης.

Ο 44χρονος τεχνικός δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης της διοίκησης και του κόσμου. Τόνισε ότι γνωρίζει που έχει έρθει και θα επιδιώξει να βγάλει το.. κάρο από τη λάσπη, ώστε η “Μαύρη Θύελλα” να βρεθεί εκεί που αρμόζει στην ιστορία της. Τον Σάκη Θεοδοσιάδη παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Χρήστος Παπαδημητρίου (έχοντας δίπλα του τον Κώστα Παπασταμάτη), λέγοντας ότι η συμφωνία είναι για 1,5 χρόνο ανεξάρτητα από το αν θα ανέβει ή όχι φέτος η Καλαμάτα, συμπληρώνοντας ωστόσο με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα ανέβει! Ο κ. Παπαδημητρίου σχολιάζοντας την επιλογή Θεοδοσιάδη για το πόστο της τεχνικής ηγεσίας αποκάλυψε ότι: “Ηταν στα πλάνα μας από το καλοκαίρι, αλλά τότε ήταν στη Βέροια. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.”. Οσο για το διαζύγιο με το Βασίλη Βούζα είπε: “Μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα, όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο την πληρώνει πάντα ο προπονητής, χωρίς να είναι αυτός που έχει ακέραια την ευθύνη. Την ευθύνη την έχουν η διοίκηση και οι παίκτες. Μετά το πέρας της συνεργασίας με τον Βασίλη (σ.σ. Βούζας) αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το ταξίδι με τον Σάκη Θεοδοσιάδη”.

Ντεμπούτο με Ασπρόπυργο

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης έπιασε δουλειά μετά την παρουσίαση του από την ΠΑΕ και θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο στο κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τον Ασπρόπυργο, όπου η νίκη είναι μονόδρομος ύστερα από τις τέσσερις σερί ήττες στη Football League. H Καλαμάτα είναι ήδη στο -6 από τις προνομιούχες θέσεις και θα πρέπει να επανέλθει άμεσα στο δρόμο των επιτυχιών. Σε ερώτηση της “Ε” αν τον αγχώνει το γεγονός ότι δεν έχει πίστωση χρόνου, ο νέος τεχνικός είπε: “Γνωρίζω καλά που έχω έρθει, έχω μάθει στα δύσκολα και στην πίεση. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Ξέρω ότι ο κόσμος είναι κοντά και τώρα τους χρειαζόμαστε περισσότερο για να βγάλουμε το... κάρο από τη λάσπη. Θα πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει”. Για τη μάχη της ανόδου και αν υπάρχουν φαβορί απάντησε: “Είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα έχουν μοιραστεί και αυτό μας ευνοεί για να επανέλθουμε βαθμολογικά. Υπάρχει ένα γκρουπ 6-7 ομάδων, που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την άνοδο και πιστεύω ότι θα είμαστε και εμείς σε αυτές”. Ακόμα αναφέρθηκε και στο ματς της Κυριακής με τον Ασπρόπυργο: “Πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Εχουμε ακόμα πέντε ματς μέχρι τις γιορτές και θα τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να αδειάζουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και εγώ να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της διοίκησης και του κόσμου που έχει απαιτήσεις. Για κάθε προπονητή είναι κίνητρο και φιλοδοξία να δουλέψει στην Καλαμάτα. Με τιμά η πρόταση να ηγηθώ μιας ιστορικής ομάδας. Μαζί με τους συνεργάτες και τους παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό”.Ο Σ. Θεοδοσιάδης ρωτήθηκε από την “Ε” και το αν μπορεί η Καλαμάτα να ανέβει στη Super League 2 με το υπάρχον ρόστερ, με τον 44χρονο τεχνικό να δηλώνει ότι: “Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το υλικό που έχουμε. Θα δείξω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλους τους παίκτες και θα αξιολογήσουμε το υλικό”.

Το παρασκήνιο της συμφωνίας

Ο Σ. Θεοδοσιάδης ξεκαθάρισε ότι η Καλαμάτα προέκυψε μετά το πέρας της συνεργασίας του με τη Βέροια. “Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε επίσημα η αποχώρησή μου από τη Βέροια και έφυγα για τη Λάρισα για ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα. Το ίδιο βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο κ. Παπαδημητρίου και κλείστηκε ραντεβού την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Το ότι ταξίδεψαν τόσα χιλιόμετρα μου έδειξε πόσο με ήθελαν και από μια κουβέντα που μου είπε ο κ. Παπαδημητρίου, η συμφωνία έκλεισε σ’ ένα λεπτό”.

“Κλαίμε που έφυγε”

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου για να δείξει την εκτίμηση που τρέφουν στη Βέροια το πρόσωπο του Σάκη Θεοδοσιάδη, αποκάλυψε ότι μετά τη συμφωνία της Καλαμάτας με τον 44χρονο τεχνικό “Με πήρε τηλέφωνο ο Χρηστος Μπίκας (εκ των ιδιοκτητών της Βέροιας) και μου είπε μας πήρατε το καλύτερο παιδί. Κλαίμε που έφυγε. Να τον προσέχετε γιατί είναι από τα καλύτερα παιδιά και προπονητής”.

“Μας είπε να επιστρέψει τα χρήματα ο Ράκιτς”

Ο Ράκιτς ήταν από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της Καλαμάτας το καλοκαίρι, αλλά μέχρι σήμερα ο έμπειρος επιθετικός δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Ο κ. Παπαδημητρίου αποκάλυψε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Ράκιτς, χαρακτηρίζοντάς τον κόσμημα για την “Μαύρη Θύελλα”. “Ο Ράκιτς μας είπε ότι το σώμα του βγάζει τραυματισμούς και θα προσπαθήσει να βοηθήσει μέχρι το Δεκέμβριο. Αν δεν μπορεί θα σταματήσει. Μας είπε μάλιστα να μας επιστρέψει τα χρήματα!”.

Νέος γυμναστής ο Μαντζιαρίδης

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης θα έχει συνεργάτη τον γυμναστή Γιάννη Μαντζιαρίδη που ήταν μαζί και στη Βέροια, ενώ συνεχίζουν στο τεχνικό τιμ οι Παναγιώτης Χριστοφιλέας και Σωτήρης Λυμπερόπουλος. Αντίθετα παρελθόν αποτελεί ο Γιώργος Πολυμενέας.