Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019 12:09

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-2: Με ψυχή, Ράκιτς και 10 παίκτες έσωσε το βαθμό (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τώρα να κλαίει ή να χαμογελά; Δεν πήρε τη νίκη που ήταν μονόδρομος με τον Ασπρόπυργο, αλλά δεν έχασε κιόλας σ’ ένα ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και από το 69’ έπαιξε και με 10 παίκτες.

Η “Μαύρη Θύελλα” άφησε ανάμικτα συναισθήματα στους 1.000 και πλέον φιλάθλους που αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο. Διότι πριν το παιχνίδι η ισοπαλία θα ήταν αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το τελικό 2-2 αφήνει γεύση νίκης για τη Μεσσηνιακή ομάδα.

Η Καλαμάτα στο ντεμπούτο του Σάκη Θεοδοσιάδη στον πάγκο, έβγαλε χαρακτήρα μετά την αποβολή του Οσμάναγκιτς στο 69’ και με τον εξαιρετικό Βουκμίροβιτς και “χρυσή” αλλαγή τον Ράκιτς διέκοψε το σερί ηττών στη Football League.

Ο πρώτος “σέρβιρε¨και ο δεύτερος που μπήκε στο ματς στο 70’ με δύο θαυμάσιες ψηλοκρεμαστές κεφαλιές στο 78’ και στο 91’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ασπρόπυργος είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με 0-2 χάρη σε γκολ του Ντα Πίντο στο 27’ από “καραμπόλα” και του Στρέσκοβιτς στο 34’ από αδράνεια της άμυνας.

Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και η Καλαμάτα με ψυχή και πάθος ισοφάρισε και θα μπορούσε να κάνει και την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις, όταν δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Βουκμίροβιτς από τον Κάκκο.

Ο ρέφερι Αγγελάκης άφησε με πολλά παράπονα τους γηπεδούχους και προκάλεσε το ξέσπασμα του αντιπροέδρου της Καλαμάτας Χρήστου Παπαδημητρίου στη συνέντευξη Τύπου.

Οι φάσεις που “φωνάζει” η Καλαμάτα

Η Καλαμάτα εκτός από τη φάση του 92’ όπου ο Κάκκο ανατρέπει τον Βουκμίροβιτς, αλλά ο ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη δεν δείχνει την άσπρη βούλα, διαμαρτύρεται ακόμα για ένα πέναλτι σε χέρι του Ζώνα στο 33’ (στην επόμενη φάση έγινε το 0-2), αλλά και για οφσάιντ του Ντα Πίντο στο 0-1 στο 27’ σε μια οριακή πάντως φάση.

Η διαιτησία του Αγγελάκη έπαιξε το ρόλο της για το χθεσινό αποτέλεσμα, αλλά στη “Μαύρη Θύελλα” δεν πρέπει να σταθούν μόνο σε αυτήν. Διότι η Καλαμάτα είχε και πάλι αμυντικά κενά, ενώ δείχνει να στηρίζεται σε 1-2 παίκτες στο δημιουργικό κομμάτι (Βουκμίροβιτς – Στεργιδης). Ο Ράκιτς έπαιξε τραυματίας στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά με την κλάση του έκανε τη διαφορά. Είναι αβέβαιο όμως αν θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται και η Καλαμάτα θα πρέπει να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο για να διεκδικήσει την άνοδο. Διότι είναι πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (4 ήττες, 1 ισοπαλία) και απέχει 6 βαθμούς από τη 2η προνομιούχο θέση και οχτώ από την πρώτη.

“Να παίξω ένα δευτερόλεπτο”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος επιθετικός ήταν να μείνει χθες εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Είπε όμως στον Σάκη Θεοδοσιάδη “Κόουτς είμαι εδώ για να βοηθήσω. Βάλε με αν θέλεις να παίξω ένα δευτερόλεπτο”.

Ο τεχνικός της Καλαμάτας τον άκουσε και όταν “στράβωσε” το ματς το έριξε στο ματς και τα υπόλοιπα είναι... γνωστά.

Δύο γκολ από το... πουθενά

Η Καλαμάτα μπήκε στο χθεσινό ματς με την πίεση των τεσσάρων ηττών και μόλις στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τη γυριστή κεφαλιά του Αλεξόπουλου (από σέντρα του Βουκμίροβιτς) που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Παναγόπουλος.

Ο Ασπρόπυργος χωρίς να έχει απειλήσει άνοιξε το σκορ στο 27’. Ύστερα από κόρνερ η μπάλα βρέθηκε εκτός περιοχής, ο Νικολάου κέρδισε δύο κόντρες και έστρωσε χωρίς να το θέλει τη μπάλα στον Ντα Πίντο που από ελεγχόμενη θέση και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. Ενα γκολ που σόκαρε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πριν προλάβουν να συνέλθουν δέχτηκαν και δεύτερο χτύπημα.

Στο 34’ ο Βασιλείου σέντραρε από δεξιά, ο Στεφανάκος δεν απομάκρυνε, ο Τσουβαλτσίδης άφησε ανενόχλητο τον Στρέτσκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι που κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στο 39’ ο Οσμάναγκιτς με φάουλ επιχείρησε να νικήσει τον Παναγόπουλο που απέκρουσε, ενώ στο 40’ ο Καζβιρόπουλος σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα.

Ο Βουκμίροβιτς σέντραρε και ο προωθημένος Τσουβαλτσίδης πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με “μαέστρο” τον Βουκμίροβιτς

και εκτελεστή τον Ράκιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Ο Βουκμίροβιτς στο 66’ επιχείρησε τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ. Στο 69’ ο Οσμάναγκιτς είδε τη 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στο χώρο του κέντρου στον Νικολακάκη και η Καλαμάτα είχε πλέον να ανέβει ένα.. βουνό. Η αποβολή όμως την πείσμωσε. Ο Θεοδοσιάδης έβαλε στο ματς και τον Ράκιτς για να τονώσει την επίθεση.

Ο Ασπρόπυργος παρότι με παίκτη παραπάνω, κλείστηκε στα καρέ του και το πλήρωσε. Στο 79’ ο Βουκμίροβιτς από αριστερά σέντραρε και ο Ράκιτς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνο το λεπτό Παναγόπουλο. Στο 91’ οι δύο άσοι της Καλαμάτας συνεργάστηκαν ξανά με τον ίδιο τρόπο και ο Ράκιτς έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 92’ έγινε όπως προαναφέραμε η φάση που δεν δόθηκε το πέναλτι στον Βουκμίροβιτς, ενώ παρά τις διαμαρτυρίες, τις αλλαγές και τις διακοπές, ο Αγγελάκης κράτησε μόνο τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

Ετσι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης (46’ Στεργίδης), Κωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης (58’ Τζόκιτς), Μπάμπης, Ζαχαροπουλος, Οσμάναγκιτς, Αλεξόπουλος, Καζβιρόπουλος (70’ Ράκιτς), Βουκμίροβιτς.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Παναγόπουλος, Γκουγκούδης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Καμπούρης, Νικολάου, Γκατζολάρι (79’ Ζαχαρός), Κάκκο, Πίντο (57’ Σγκούρι), Σρέσκοβιτς, Βασιλείου (59’ Νικολακάκης).

 

Χρ. Παπαδημητρίου: “Ας με καλέσει ο εισαγγελέας να πω με ποιον μίλαγε ο Αγγελάκης”

 

Εξω φρενών με τη διαιτησία του Αγγελάκη ήταν ο Χρήστος Παπαδημητρίου στο φινάλε του αγώνα. Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας άφησε μάλιστα υπονοούμενα για τον ρέφερι από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας “ Επειδή ξέρουμε με ποιον μίλαγε 2-3 μέρες, ας με καλέσει ο αθλητικός εισαγγελέας να πω με ποιον μίλαγε 2-3 μέρες”, ενώ ουσιαστικά αναφέρθηκε και στο περσινό 5-0 από τον Ασπρόπυργο στη Γ’ εθνική με την ατάκα “Και πέρυσι τρυπήθηκε η ομάδα, φέτος δεν βρήκαν και πήγαν αλλού”.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο κ. Παπαδημητρίου είπε: “ Σαν Καλαμάτα έχουμε να σας πούμε ως εδώ και μη παρέκει. Οι φιλοξενίες σταματάνε σήμερα και από την άλλη εβδομάδα θα δουν ποιες είναι οι φιλοξενίες και δεν αναφέρομαι στον Ασπρόπυργο. Αναφέρομαι στη διαιτησία, ως εδώ και μη παρέκει. Ηρθε ο κ. Αγγελάκης σήμερα και μας έκανε ολόκληρο έργο εδώ μέσα. Το είδατε όλοι σας. Η καλύτερη εμφάνιση της Καλαμάτας και ήρθε 2-2. Δεν έδωσε δύο πέναλτι, το πρώτο γκολ είναι οφσάιντ. Μας φόρτωσε κάρτες, κόκκινη κάρτα. Μια ομάδα που επιτίθεται πήρε κόκκινη κάρτα.

Λοιπόν επειδή είμαστε εκνευρισμένοι. Θέλω να ενημερώσω και τον κ. Αγγελάκη και την ΚΕΔ και όλους, ότι μας στέλνουν διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη, δύο λάινσμαν από τη Βέροια, είδατε τι έκαναν και οι δύο. Δεν διαμαρτυρόμαστε ποτέ, αλλά δεν πάει άλλο. Χάσαμε στην Καβάλα δεν μιλήσαμε, χάσαμε εδώ με τον κύριο τον Πατρινό δεν μιλήσαμε. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο.

Εχει γίνει μια επένδυση στην Καλαμάτα. Δεν θα κάνουμε πίσω με τίποτα. Ο κ. Αγγελάκης είναι να πάει να σφυρίζει αλλού. Θα έχει την τύχη του μπαμπά του”.

O Γιώργος Ράλλης που καθόταν δίπλα στον κ. Παπαδημητρίου, όπως και ο κ. Παπαθεοδωρίδης χαρακτήρισε κάκιστη τη διαιτησία και είπε χαρακτηριστικά “μας κατέστρεψε”, αλλά ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου στα δύσκολα.