Σάββατο, 22 Μάρτιος 2014 20:31

O Πανθρακικός (2-1) έσπρωξε τον Αρη στον γκρεμό

Γράφτηκε από τον

Πόσα «χτυπήματα» να αντέξει ακόμα; Ο Άρης σε ένα ακόμα παιχνίδι πήρε το προβάδισμα στο σκορ ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν σε... εφιάλτη στην συνέχεια και έφυγε με άδεια χέρια από την Κομοτηνή.

 

Η ήττα (2-1) από τον καλύτερο και πιο απειλητικό, συνολικά, Πανθρακικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και καταδικαστική για τους «κίτρινους», οι οποίοι αν πριν απ' αυτό το ματς ήθελαν θαύμα για να σωθούν πλέον ψάχνουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

 

Όσο για τους Θρακιώτες, με καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος, έκαναν παλικαρίσια ανατροπή και «κλείδωσαν» ουσιαστικά την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα, ανεβαίνοντας μετά από 30 παιχνίδια στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχναν πιο απειλητικοί από τους αντιπάλους τους. Κι αν οι ίδιοι τους οι οπαδοί (!) δεν τους έκοβαν τον ρυθμό, μετά από τις τρεις διακοπές που υπήρξαν λόγω ρίψεις αντικειμένων, δεν αποκλείεται να είχαν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και νωρίτερα από το 36', όταν ο Κύργιας με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Αθανασιάδη και έκανε το 0-1.

 

Βέβαια, ο Πανθρακικός μπορεί να μην είχε ηρεμία στο παιχνίδι του και καθαρό μυαλό, ωστόσο είχε την σπουδαιότερη φάση, όταν στο 32' το δοκάρι σταμάτησε τον Ιγκόρ! Γενικότερα, το πρώτο μέρος ανήκε στον Άρη που δίκαια πήγε με το προβάδισμα στ' αποδυτήρια...

 

Απ' αυτά ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου δεν βγήκαν ποτέ. Ο Πανθρακικός έκανε ότι ήθελε στην επανάληψη, βοηθούμενος σαφέστατα και από τις δύο αλλαγές του Μάντζιου ο οποίος πέρασε στο ματς τους Μολίνα – Χασομέρη. Οι Θρακιώτες δεν έδειχναν μάλιστα να... χαμπαριάζουν ούτε από την ατυχία, αφού στο 65' είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Ιγκόρ και εξακολουθούσαν να ψάχνουν την ισοφάριση με ορθολογικό τρόπο.

 

Τελικά το βρήκαν στο 72' όταν ο Μολινα με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Διούδη και ισοφάρισε, δίνοντας το σύνθημα τις ολικής ανατροπής. Αυτή ήρθε ακριβώς στο 90' με τον Ιγκόρ να παίρνει το αίμα του πίσω για τα δύο δοκάρια, να εκτελεί τον Άρη και να τον στέλνει ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Κίτρινες κάρτες: 13' Ρομέου, 38' Λαδάκης – 15' Τσιάρας, 64' Μανιάς

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Δήμο Αντωνόπουλο (Αρκαδίας), Τρύφωνa Πετρόπουλο (Αρκαδίας).

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Μπεν Σαμπάτ, Παπαγεωργίου (46' Χασομέρης), Ιγκόρ, Χρήστου, Λαδάκης, Εμπόου, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Τζανής (86' Καθάριος), Ντιόγκο (46' Σέρχιο Μολίνα).

 

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Τσουμάνης, Καμινιώτης (64' Ηρακλής), Βλάχος (75' Κουσίδης), Βαγγέλη, Μανιάς, Τσιάρας (82' Αγγελούδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR