Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 19:16

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-1: Ολα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-1: Ολα έγιναν στο  δεύτερο ημίχρονο


Με τέρματα που σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο ο Πανθουριακός επικράτησε 2-1 της Ανδρούσας στο ματς της 13ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής, που έγινε προχθές το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.


Η ομάδα της Θουρίας επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την πρώτη ήττα που γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική στην Κορώνη, από τον τοπικό Ακρίτα, παιχνίδι στο οποίο δέχτηκε και το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα.
Οπως έχει συμβεί στα περισσότερα παιχνίδια στην έδρα του ο Πανθουριακός, “πέταξε” ένα ημίχρονο, το πρώτο, χωρίς να δικαιούται κάτι. Στην επανάληψη από τα πρώτα λεπτά μπήκε δυνατά στον αγώνα θέλοντας να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν την υπόθεση νίκη. Βρήκε δίχτυα στα πρώτα λεπτά την επανάληψης, με τους παίκτες να θεωρούν ότι τελείωσε το παιχνίδι. Ετσι στη συνέχεια αντιμετώπισαν το παιχνίδι πιο χαλαρά και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1. Αυτό το γκολ στάθηκε αρκετά για αγχώσει τους γηπεδούχους και από εκεί και μετά επιχείρησαν όχι με καθαρό μυαλό να γίνουν και πάλι απειλητικοί, να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες με πιθανή ισοφάριση. Τρίτο γκολ δεν κατάφεραν να σημειώσουν,φρόντισαν όμως να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να ελπίζουν ότι μπορούν να σκοράρουν ξανά και να φύγουν από το γήπεδο με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Η Ανδρούσα αναζητά σε κάθε παιχνίδι βαθμό ή βαθμούς για να μπορέσει να απομακρυνθεί από το γκρουπ των ομάδων που αγωνίζονται για την παραμονή στην κατηγορία. Ετσι έκανε και στο προχθεσινό απέναντι στον Πανθουριακό. Είχε δύσκολο έργο αφού ο αντίπαλος της μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική δεν είχε ήττα, ούτε είχε δεχτεί κάποιο γκολ και ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι στην έδρα της. Παρόλα αυτά σε ένα κακό πρώτο μέρος και από τις δύο ομάδες, δεν απειλήθηκε, αλλά και επιθετικά δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Στο β’ μέρος, όμως δέχτηκε πολύ πίεση από τον Πανθουριακό και μάλιστα ο αντίπαλος της βρήκε τους διαδρόμους που ήθελε και σκόραρε δύο φορές. Αυτό έφερε αλλαγές, με τον προπονητή Μιχάλη Φασουλή να κάνει άμεσα τις αλλαγές, για να μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, βλέποντας ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πιο δυνατή ομάδα. Οι κινήσεις είχαν αποτέλεσμα, όχι όμως σε απόλυτο βαθμό, αφού κατάφερε να μειώσει γρήγορα, αλλά από εκεί και μετά τίποτα, αφού η Ανδρούσα, δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση. Η μόνη χαρά, αν μπορεί να ειπωθεί ως τέτοια, είναι το γκολ που έβαλε στον Πανθουριακό, το δεύτερο που δέχεται στο φετινό πρωτάθλημα.

Φάσεις – γκολ

Στο 10’ ο Τρίψας από πλάγια θέση εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή της Ανδρούσας και ο Γιαννακόπουλος που κινήθηκε πρώτος στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά την έστειλε να “τραντάξει” το οριζόντιο δοκάρι. Στο 11’ ο Πιρές μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Μπαχράμης, ο οποίος πρόλαβε έκλεισε τη γωνία του και απέκρουσε με τα χέρια στέλνοντας την μπάλα σε ένα σημείο που ήταν ο Τρίψας, ο οποίος σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ (αρκετά) από το κάθετο δοκάρι. Στο 20’ σουτ του Τρίψας έξω από την περιοχή έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπαχράμης. Ενα λεπτό μετά διαγώνιο σουτ του Σπυρόπουλου μέσα απο την περιοχή απέκρουσε και πάλι ο Μπαχράμης. Στο 49’ Ο Τρίψας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Εμμανουήλ που κινήθηκε στην πορείας της μπάλας βγαίνοντας πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 52’ και πάλι ο Τρίψας έκανε τη σέντρα και ο Σπυρόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή “έγραψε” το 2-0. Στο 65’ ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ από μακριά και έστειλε την μπάλα σχεδόν στο β’ δοκάρι εκεί που πρόλαβε ο προωθημένος Παυλάκος και με κεφαλιά στην απέναντι γωνία μείωσε σε 2-1. Στο 89’ μετά από κόντρες στην περιοχή της Ανδρούσας, η μπάλα κατέληξε στον Σπυρόπουλο, αυτός έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μπαχράμη και έφυγε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Τσιλίκα, Ρηγόπουλο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Παπαγιαννόπουλος (67’ Κανελλόπουλος), Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Σπυρόπουλος, Εμμανουήλ, Πιρές (67’ Αθανασόπουλος), Τρίψας (91’ Ράπτης), Αντρέσο.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Μπαχράμης, Κοντόπουλος (55’ Χαρίτος), Δέδες, Ξυδιάς, Παυλάκος, Καλογερόπουλος, Υμεράσι, Κοντομανωλόπουλος (85’ Βλαχόγιαννης), Τσολχάι (83’ Θεοδωρακόπουλος), Θεοδοσόπουλος (66’ Γκούνης), Παπαγεωργίου.