Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 19:41

Παπασταθόπουλος: "Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ"

Γράφτηκε από τον
Παπασταθόπουλος: "Οι παίκτες δεν είναι ρομπότ"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε την δική του εξομολόγηση στο σάιτ της Άρσεναλ, γράφοντας για τον χαρακτήρα του, τον τρόπο παιχνιδιού του, τις επιρροές του και όχι μόνο.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έγραψε στο σάιτ της Άρσεναλ για τον χαρακτήρα του, τον τρόπο παιχνιδιού του, τις επιρροές του και όχι μόνο. Το δημοσίευμα έχει τίτλο "Ο Σωκράτης με δικά του λόγια" και εκεί αναφέρεται σε πολλά πράγματα που τον αφορούν.

"Με έχετε ακούσει να λέω πολλές φορές, αλλά είναι αλήθεια: Μου αρέσει το μηδέν στην άμυνα. Αυτό ίσχυε πάντα και γι 'αυτό επέλεξα να είμαι κεντρικός αμυντικός, διότι είναι η καλύτερη θέση στο ποδόσφαιρο. Άρχισα να παίζω καλά εκεί όταν ήμουν 12 ή 13 ετών. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, θεωρώ πως ήταν η σωστή απόφαση. Όταν μεγάλωσα, μελέτησα το ιταλικό στυλ άμυνας. Παρακολουθούσα αμυντικούς όπως ο Μαλντίνι και ο Καναβάρο. Ο Αγιάλα ήταν επίσης πολύ καλός. Στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα παίκτες όπως ο Πουγιόλ. Παίκτες που κέρδιζαν και είχαν πολύ καλή ποιότητα.

Υπάρχουν επίσης πολύ καλοί αμυντικοί τώρα. Αυτό που έκανε ο Φαν Ντάικ πέρυσι ήταν κάτι πολύ δύσκολο για κάθε αμυντικό να το πετύχει. Η περσινή σεζόν ήταν τέλειο γι' αυτόν, αλλά και για όλους τους ανθρώπους κοντά του που τον βοήθησαν πολύ. Ήταν πολύ καλός και ήταν καλός χρόνος γι 'αυτόν. Με τον τρόπο που προχωράει το ποδόσφαιρο, ειδικά όταν όλοι σκέφτονται για τους επιθετικούς παίκτες και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να πετύχουν περισσότερα γκολ, νομίζω ότι οι αμυντικοί πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 ή 12 χρόνια. Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο, ήμουν στην Ιταλία. Ήμουν στην Ελλάδα πρώτα, αλλά στη συνέχεια έκανα το βήμα προς την Ιταλία. Δεν ήταν απαραίτητο να παίξεις από πίσω και εξαιτίας αυτού, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες ή γκολ. Τώρα, οι περισσότερες ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν από πίσω και να αλλάξουν πολλές πάσες για να φτάσουν στην άλλη περιοχή και να σκοράρουν. Όσο περισσότερες πάσες και περισσότερα πράγματα κάνεις, έχεις και περισσότερους κινδύνους μέσα.

Γι αυτό, είναι πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά και οι ομάδες δέχονται περισσότερα γκολ επειδή οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Όλοι κάνουν λάθη. Γι 'αυτό το να είσαι αμυντικός αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο δύσκολες θέσεις. Ίσως δεν χρειάζεται να τρέχεις σαν κεντρώος, αλλά κάθε λάθος που κάνεις είναι ένα πολύ δύσκολο λάθος για την ομάδα, που πληρώνεται πολύ δαπανηρά. Αλλά μου αρέσει ακόμα να είμαι αμυντικός. Και για μένα, αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι όταν μπορείς να αμυνθείς καλά σαν ομάδα, να ελέγχεις το παιχνίδι, να πολεμάς για κάθε μπάλα και κάθε μονομαχία", έκλεισε τη συνέντευξη ο Μεσσήνιος διεθνής αμυντικός. 

Πηγή: sport24.gr