Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 20:18

Νίκη ανάσα για τη Βέροια, 3-2 την Ξάνθη

Γράφτηκε από τον

Οξυγόνο! Η Βέροια κατάφερε να πάρει το ματς... δίχως αύριο με την Skoda Ξάνθη διατηρώντας ζωντανές της ελπίδες της για παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Η «βασίλισσα του βορρά» κατάφερε να επιβληθεί με 3-2 των Ακριτών, οι οποίοι από το 42' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής (αυστηρή η δεύτερη κίτρινη) στον Θοδωρή Βασιλακάκη και να ανέβει, έστω για προσωρινά, πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, προσπερνώντας τον Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος πάντως έχει ματς λιγότερο (παίζει την Πέμπτη 27/3 με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη).

Η νίκη της ομάδας της Ημαθίας αποκτά σαφώς μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως σε ένα ματς που είχε χαρακτηριστεί «τελικό» ήρθε το τρίποντο και χωρίς τον πρώτο σκόρερ Μοχάμεντ Μπεν (14 γκολ) που ήταν τιμωρημένος.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σαφώς φάση «κλειδί» στο ματς είναι αυτή του 42' όταν ο Ηλίας Σπάθας αφήνει την Ξάνθη με δέκα ποδοσφαιριστές αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη (αυστηρή) τον Βασιλακάκη ο οποίος ανέκοψε τον αντίπαλο του που έβγαζε αντεπίθεση. Πάντως, ο διαιτητής συνδέσμου Πειραιά ήταν δίπλα στην επίμαχη μονομαχία, κάτι που σημαίνει πως είχε πλήρη άποψη για την φάση και έδειξε με βεβαιότητα την κόκκινη στον μέσο των Ακριτών.

Πριν απ' όλα αυτά, η Βέροια μπαίνοντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε να προηγηθεί με το... καλημέρα με απίθανη εκτέλεση φάουλ του Όστοϊτς από τα 30 μέτρα, ωστόσο μετά το δεκάλεπτο η Ξάνθη ισορρόπησε, μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και έφτασε στην ισοφάριση στο 33' με ωραίο πλασέ του Βασιλακάκη, μετά από αντεπίθεση... σεμιναριακού επιπέδου.

Το ματς για τους Ακρίτες... στράβωσε ένα δεκάλεπτο μετά, με την αποβολή του σκόρερ την οποία αναλύσαμε παραπάνω, ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, το... πάλεψαν και με δέκα ποδοσφαιριστές και μάλιστα με την σέντρα στην επανάληψη είχαν δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Αυτή η φάση φαίνεται να... ξύπνησε πάντως τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας οι οποίοι θυμήθηκαν πως σε ματς ματς ζωής και θανάτου που έχουν τον αντίπαλο τους με παίκτη λιγότερο, πρέπει να το πάρουν, αν θέλουν να λένε πως παλεύουν για την παραμονή! Και έτσι έγινε, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν στο δεύτερο γκολ (58') που έψαχναν με πλασέ του Μπαργκάν ο οποίος είχε την βοήθεια και της τύχης. Όλα τελείωσαν δώδεκα λεπτά μετά, με τον Παυλίδη να γράφει με κοντινή προσπάθεια το 3-1.

Από εκεί και πέρα δεν είχαμε ματς, κυριάρχησαν οι μάχες στην μεσαία γραμμή και οι δυνατές μονομαχίες, με την Ξάνθη απλά να μειώνει (3-2) στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Νάκα και την Βέροια να τελειώνει το ματς, με εννέα ποδοσφαιριστές, αφού αποβλήθηκαν Όστοϊτς (90') – Αμαραντίδης (μετά το τελευταίο σφύριγμα), με δεύτερες κίτρινες τις οποίες... έψαξαν.

Κίτρινες κάρτες: 50' Βεργώνης, 67' Όστοϊτς, 78' Αμαραντίδης - 5' Βασιλακάκης, 22' Τριάδης, 74' Χοσέμι, 79' Μαρίν

Κόκκινες κάρτες: 90'+3 Όστοϊτς, 90'+4 Αμαραντίδης (μετά το τέλος του αγώνα) - 42' Βασιλακάκης

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας), Γρεβάνη (Χαλκιδικής).

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ζεζίνιο (84' λ.τρ. Τραπ), Όστοϊτς, Παυλίδης, Βεργώνης, Καλτσάς (66' Σισοκό), Μπαργκάν, Γκονσάλβες (79' Κομόλοφ).

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μπέρτος, Σολάρι, Παΐτο, Μάνταλος (75' Μαρίν), Χοσέμι, Τριάδης (61' Κάλβο), Σολτάνι (75' Νάκας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR