Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020 11:38

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους σε Κορώνη και Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους σε Κορώνη και Μεσσήνη

Απόλλωνας και Πάμισος οδηγούν με 32 βαθμούς την κούρσα στην Α' τοπική ύστερα από 14 αγωνιστικές, με τους καλαματιανούς να είναι μάλιστα αήττητοι.

Ο Απόλλωνας θέλει σήμερα να διευρύνει στη Μεσσήνη το σερί απέναντι στον Ολυμπιακό Ανάληψης, μεταφέροντας πίεση στους Νησιώτες, οι οποίοι αγωνίζονται την Κυριακή στην Κορώνη κόντρα στον τοπικό Ακρίτα, που φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Το εν λόγω ματς είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες αναμετρήσεις στερούνται ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός Ανάληψης είναι μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του, απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα.
Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από τρεις σερί ισοπαλίες με Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα και Εθνικό Μελιγαλά. Ο Απόλλωνας νίκησε την περασμένη αγωνιστική με 3-1 την Εράνη και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για ένα ακόμα τρίποντο.
Από νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο φινάλε με τη Μεθώνη, προέρχεται και ο Πάμισος που θα φιλοξενηθεί από τον Ακρίτα Κορώνης,μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Οι νεοφώτιστοι με σύμμαχο την έλλειψη άγχους θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη.
Στα αξιοσημείωτα ότι ο προπονητής των γηπεδούχων Σπύρος Τσίκινης θα αντιμετωπίσει την ομάδα της πόλης του στην οποία έχει εργαστεί επί σειρά ετών. Στον αντίποδα ο Πάμισος, που έχει στον πάγκο τον Γιώργο Καλόμαλο, θέλει το διπλό για να μείνει στην κορυφή.
Η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός για τον ιστορικό σύλλογο, όμως δεν θα αδιαφορήσει αν του παρουσιαστεί η ευκαιρία και μέχρι σήμερα δείχνει ικανός να κόψει πρώτος το νήμα.
Μία ομάδα που στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάκτηση του τίτλου είναι ο Πανθουριακός, ο οποίος θα δώσει σήμερα το πρώτο του ματς ως γηπεδούχος στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με αντίπαλο τον Εθνικό. Το ζητούμενο για τους παίκτες του Αντώνη Μαυρέα είναι η νίκη ώστε να διατηρηθούν κοντά σε Απόλλωνα και Πάμισο ή και να μειώσουν τη διαφορά. Η ομάδα του Μελιγαλά που έδωσε μεσοβδόμαδα αγώνα για το κύπελλο με τη Μεθώνη,είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας και έχει να κερδίσει από τις 8 Δεκεμβρίου (1-0 τον Τέλλο Αγρα).

Σήμερα θα διεξαχθεί και η τριφυλιακή μονομαχία ανάμεσα στην 6η της βαθμολογίας Εράνη και το 12ο Καλό Νερό. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας ήττες.
Οι Φιλιατρινοί έχασαν με 3-1 από τον Απόλλωνα και το Καλό Νερό με 5-1 από την Α.Ε. Μάνη, πληρώνοντας τα λάθη και την αστοχία τους.
Η Εράνη δεν έχει περιθώρια για απώλειες αν θέλει να μείνει στο κόλπο της ανόδου, ενώ οι νεοφώτιστοι δεν μπορούν να αισθάνονται σίγουροι για την παραμονή.
Η Κυπαρισσία με έξι σερί νίκες μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς (είχε βρεθεί στο -12) και αισιοδοξεί πλέον για την κατάκτηση του τίτλου. Κόντρα στην Ανδρούσα, που κέρδισε μετά από 2,5 μήνες την περασμένη Κυριακή την Αβία, είναι το φαβορί για το τρίποντο.
Προβάδισμα, πάντα σε θεωρητικά επίπεδο, έχει και η Μεθώνη που θα φιλοξενήσει την ουραγό Σπερχογεία. Ο ΑΟΜ έχασε δύσκολα στη Μεσσήνη από τον Πάμισο και την περασμένη Τετάρτη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό νικώντας με 3-1 τον Εθνικό Μελιγαλά στον πρώτο ημιτελικό. Οι "ταύροι" έχασαν στο γήπεδό τους με 1-3 από τον Τσικλητήρα Πύλου σ' ένα από τα πιο σημαντικά ματς για την παραμονή και έχουν πλέον τις λιγότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες ομάδες για να τα καταφέρουν.
Ο Τσικλητήρας, που είχε να κερδίσει από την πρεμιέρα, αναπτέρωσε τις ελπίδες του και θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Α.Ε. Μάνης, που έδειξε όμως με το Καλό Νερό, ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Στο γήπεδο του Κάμπου, η Α.Ε. Αβίας θα αναμετρηθεί με τον Τέλλο Αγρα σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση, μιας και οι δύο ομάδες στοχεύουν στην παραμονή. Οι γηπεδούχοι είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκεται η ομάδα των Γαργαλιάνων.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Εράνη – Καλό Νερό
Γήπεδο Φιλιατρών
Καρβούνης, Γάκης, Τσοπανάκης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσήνης
Ψηλοπαναγιώτης, Μπασιλάρης, Βανικιώτης
Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεσσηνιακού
Κουτσαναστάσης, Αθανασοπούλου, Τσίρμπας

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Σουληναρίου
Τσουλάκος, Ρηγοπούλου, Μπασιλάρης
Μεθώνη – Σπερχογεία
Γήπεδο Μεθώνης
Κουρτέσης, Π. Νικολόπουλος, Αντωνόπουλος
Α.Ε. Αβίας – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κάμπου
Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Τσιλίκας
Ακρίτας Κορώνης – Πάμισος
Γήπεδο Κορώνης
Κουτσαναστάσης, Μιχαλόπουλος, Τσίρμπας
Κυπαρισσία – Ανδρούσα
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ρέκκας, Τσουκάλη, Γεωργαντάς
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. Απόλλωνας Καλαμάτας 30-7 32
-. Πάμισος 29-10 32
3. Πανθουριακός 16-2 29
4. Ακρίτας Κορώνης 27-18 27
5. Κυπαρισσία 21-10 26
6. Εράνη 26-17 25
7. Μεθώνη 23-19 23
8. Α.Ε. Μάνης 25-17 22
9. Εθνικός Μελιγαλά 15-14 18
10. Ανδρούσα 13-21 14
-. Α.Ε. Αβίας 15-31 14
12. Καλό Νερό 18-24 13
13. Ολυμπιακός Ανάληψης 9-20 12
14. Τσικλητήρας Πύλου 13-35 9
15. Τέλλος Αγρας 10-28 7
16. Σπερχογεία 17-37 5