Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 14:05

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-1: Πέταξε και πάλι βαθμούς στο φινάλε και έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1-1: Πέταξε και πάλι βαθμούς στο φινάλε και έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού! (φωτό)

Μακριά από τη νίκη για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε το Διαβολίτσι που παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ζάκυνθο και έπεσε μετά από καιρό στη ζώνη του υποβιβασμού!

Το... σενάριο του αγώνα δεν διέφερε από αρκετά φετινά ματς της μεσσηνιακής ομάδας, μιας και ο ΑΟΔ δέχθηκε γκολ στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης και έχασε πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής!

Αυτή τη φορά ήταν ο Βας Μέντες που με ένα φοβερό γκολ στο 87’ ισοφάρισε σε 1-1, απαντώντας στο γκολ του Γραμματικόπουλου από το α’ ημίχρονο, στερώντας δύο βαθμούς από το συγκρότημα του Κώστα Παλαμάρα.

Πολλοί χαμένοι βαθμοί στα τελευταία λεπτά

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν μια εβδομάδα στο Ναύπλιο (ήττα με 1-0), το ίδιο και στη Βάρδα (ισοφάριση 2-2 στις καθυστερήσεις), το ίδιο και στο ματς του α’ γύρου στη Ζάκυνθο (ήττα με 2-1), το ίδιο και στο εντός έδρας ματς με το Ναύπλιο (το 2-0 έγινε 2-3), το ίδιο και στο εκτός έδρας ματς με το Τσιλιβή (ήττα με 2-1 με ανατροπή).

Το Διαβολίτσι έχει χάσει ένα σωρό βαθμούς δεχόμενο γκολ στο φινάλε των αγώνων. Βαθμοί που αν είχαν μπει στο... σακούλι, τώρα ο ΑΟΔ θα είχε βάλει γερές βάσεις παραμονής.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως παύει να είναι σύμπτωση και πρέπει ο Κώστας Παλαμάρας και ο Νίκος Κακαλέτρης με τους παίκτες, να βρουν τι φταίει και να το διορθώσουν και να πάψουν να πετούν βαθμούς, αν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες παραμονής.

Οσον αφορά το χθεσινό ματς οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος και λίγο πριν βγει το ημίχρονο, βρήκαν ένα γκολ με κεφαλιά του Γραμματικόπουλου. Στο δεύτερο μέρος η νησιώτικη ομάδα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά μετά το 60’, ο ΑΟΔ οπισθοχώρησε αρκετά και η πίεση της Ζακύνθου έφερε το γκολ του Βας Μέντες στο 87’.

Πλέον μετά τη νίκη της Βάρδας επί του Ναυπλίου η Μεσσηνιακή ομάδα έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά από πολλές αγωνιστικές και ενώ απομένουν δέκα... στροφές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Προβάδισμα με Γραμματικόπουλο στο 44’

Ο αγώνας έγινε παρουσία μόλις 100 φιλάθλων, εκ των οποίων 20 ενθουσιώδεις φίλοι της Ζακύνθου που κέρδισαν τη... μάχη της κερκίδας.

Το ματς ήταν μέτριο ποιοτικά στο ξεκίνημα, με τη Ζάκυνθο να απειλεί πρώτη στο 18’ με το συρτό σουτ του Ζυγκερίδη να φεύγει άουτ.

Λίγο πριν το ημίωρο οι Πλαστουργός και Μουλιάτος άλλαξαν πτέρυγες, με τον πρώτο να πηγαίνει δεξιά και τον δεύτερο να παίζει αριστερό χαφ.

Στο 34’ ο Μουλιάτος έγινε αποδέκτης της μπάλας από βαθιά μπαλιά του Σεντεμέντε, όμως από θέση πλάγια αριστερά, έκανε κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 44’ όμως το σκορ άνοιξε ύστερα από μια εξαιρετική επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων...

Ο Βιγιαφάνε έδωσε αριστερά στον Μουλιάτο που έστρωσε στον Κυριαζόπουλο, ο οποίος έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο αφύλακτος Γραμματικόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έγραψε το 1-0.

Εδωσε χώρο στη Ζάκυνθο και το πλήρωσε

Στο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στο ματς τον δραστήριο Βας Μέντεζ αντί του νεαρού Τσουκαλά και έγιναν πιο επιθετικοί.

Στο 51’ ο ΑΟΔ απείλησε με τον Γραμματικόπουλο να γυρίζει από αριστερά και τον Βιγιαφάνε να πλασάρει στην κίνηση, όμως ο Ογούσου έβαλε την κόντρα και απομάκρυνε.

Η Ζάκυνθος έχασε ευκαιρία στο 60’ με τον Μπεκατώρο να γεμίζει από αριστερά και τον Βίλα να πλασάρει, όμως ο Δ. Καλογερόπουλος μπλόκαρε.

Οσο περνούσαν τα λεπτά η νησιώτικη ομάδα ανέβαζε την απόδοση της και πίεζε με πολλά γεμίσματα, με το Διαβολίτσι να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα στο χώρο του κέντρου.

Στο 66’ μετά από γέμισμα και κεφαλιά του Βίλα, ο Σεντεμέντες πήρε νέα κεφαλιά προς τα πίσω και παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Νέα καλή στιγμή στο 72’ για τη Ζάκυνθο με το δυνατό σουτ του Ντάση να αποκρούει σε κόρνερ ο Δ. Καλογερόπουλος.

Φοβερό γκολ από Βας Μέντεζ στο 87’

Και φτάνουμε στο 87’ όταν ο Βας Μέντεζ ελίχθηκε δέκα μέτρα έξω από την περιοχή, δεν τον μάρκαρε κανείς, και με ένα φοβερό σουτ “κρέμασε” τον Δ. Καλογερόπουλο γράφοντας το 1-1.

Στο 91’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Γεωργιόπουλο να βγάζει τη σέντρα, τον Πιτσιλή να πιάνει την κεφαλιά και τον Σταματελόπουλο να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή.

Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Μπεκιάρης (Κορίνθου), χωρίς πάντως να κάνει το μεγάλο λάθος. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Παπαγεωργίου (Αρκαδίας) και Τσούκας (Αρκαδίας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Βίλα και Κυριαζόπουλος.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος (75’ Τζανετέας), Πιτσιλής, Μπαλόπουλος, Σεντεμέντες, Πλαστουργός (55’ Γεωργιόπουλος), Μουλιάτος (63’ Αθανασόπουλος), Βιγιαφάνε (69’ Χότζα), Γραμματικόπουλος, Κυριαζόπουλος.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Κουτογλίδης, Κολεύρης, Μπεκατώρος, Πεταλωτής, Ογούσου, Ντάσης, Τσουκαλάς (46’ Βας Μέντες), Σούρμπης, Ζυγκερίδης, Βίλα, Πούφλης (82’ Στύλλα).