Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 14:21

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Με Αναστόπουλο στον πάγκο κόντρα στον Ιωνικό

Γράφτηκε από τον

 

Με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο θα αγωνιστεί η "Μαύρη Θύελλα" στο αυριανό εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό (3 μ.μ.) για την 17η αγωνιστική της Football League.

Ο 62χρονος τεχνικός μπορεί να καθυστέρησε να έρθει στην Καλαμάτα λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, αλλά από χθες είναι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα αντικαθιστώντας τον Βασίλη Βούζα και θα κάνει ντεμπούτο σ' ένα δύσκολο όσο και σημαντικό ματς.

“Να κάνουμε νέα αρχή”

Χθες ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα στο προπονητικό κέντρο στα Παλιάμπελα. Πήγε στο αθλητικό κέντρο μαζί με τον Τάσο Σιούλα και τον υποδέχθηκαν ο Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης με τον Τάσο Χατζηαγγελή. Ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο μίλησε στους παίκτες της ομάδας και έκανε λόγο για μια νέα αρχή: “Για την Καλαμάτα το πρωτάθλημα ξεκινά την Κυριακή. Πρέπει να είμαστε δεμένοι και αγαπημένοι και να.. πεθάνουμε στο γήπεδο. Αν κάποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να το αντέξει αυτό, να το πει τώρα. Δεν αξίζει να είναι τόσο χαμηλά η ομάδα. Να κάνουμε μια νέα αρχή”, είπε μεταξύ άλλων στους παίκτες ο Αναστόπουλος ο οποίος λίγο αργότερα είχε ξεχωριστή συνομιλία με τους Μάκο, Τριποτσέρη και Στεφανάκο. Στο αυριανό ματς για την Καλαμάτα δεν θα αγωνιστούν οι Μάκος και Στεργίδης.

Με νέο προπονητή και ο Ιωνικός

Με νέο προπονητή θα παραταχθεί και ο Ιωνικός, αφού ο Αρναούτης παραιτήθηκε μετά την ισοπαλία με την Ιεράπετρα και τα ηνία ανέλαβε ο Χαραλαμπίδης, που μέχρι πρότινος ήταν στον Καραϊσκάκη. Οι γηπεδούχοι είναι τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη μετρώντας τρεις ισοπαλίες με Βέροια, Ιεράπετρα (0-0), Θεσπρωτό (1-1) και μια ήττα (1-0) από τα Τρίκαλα και έχουν υποχωρήσει στην τρίτη θέση.

Η Καλαμάτα έχει ξεχάσει πότε κέρδισε για... τελευταία φορά, αφού στους 12 τελευταίους αγώνες μετρά 10 ήττες και δύο ισοπαλίες με Ασπρόπυργο και Ιάλυσο με συνέπεια να παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της Football League. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία ομάδα που κέρδισε η "Μαύρη Θύελλα" στο πρωτάθλημα ήταν ο αυριανός αντίπαλος.

Ηταν 19 Οκτωβρίου όταν με γκολ του Στεργίδη στο 57' επικρατούσε με 1-0 του Ιωνικού και φιγουράριζε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο σκόρερ της νίκης στον πρώτο γύρο είναι πάντως τιμωρημένος και δεν θα παίξει αύριο. Το ζητούμενο είναι η Καλαμάτα να μείνει όρθια σε μια δύσκολη έδρα και να πάρει βαθμό ή βαθμούς ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία, μετά και την έλευση του Αναστόπουλου.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Βέροια – Καβάλα (3 μ.μ. ΕΡΤ 3)

Κουκουλάς, Ψύλλος (Λέσβου), Αρμάκολας (Κυκλάδων)

4ος διαιτητής ο Πολυχρόνης (Πιερία)

Κυριακή

Νίκη Βόλου – Ιάλυσος (1.30 μ.μ.)

Ανδριανός, Οικονόμου, Κακαφώνης (Αχαίας)

4ος διαιτητής ο Κατεριάδης (Πέλλας)

Διαγόρας – Ιεράπετρα (2 μ.μ)

Γιουματζίδης (Πέλλας), Αδαμόπουλος, Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)

4ος διαιτητής ο Κακουλίδης (Θράκης)

Ιωνικός – Καλαμάτα (3 μ.μ.)

Κατοίκος (Αθηνών), Αναστασάκης, Κομισοπούλου (Χανίων)

4ος διαιτητής ο Πόγκας (Εύβοιας)

Αιγάλεω – Ασπρόπυργος (3 μ.μ. ΕΡΤ 3)

Ματσούκας, Τσιλίκας (Αιτωλοακαρνανίας), Πετρίδης (Χίου)

4ος διαιτητής ο Φωστέρης (Αν. Αττικής)

Τρίκαλα – Τρίγλια (3 μ.μ.)

Μπαϊρακτάρης (Αθηνών), Γουρνιάς (Αν. Αττικής), Παγουράς (Βοιωτίας)

4ος διαιτητής ο Σουλίδης (Κοζάνης)

Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου (2 μ.μ)

Μελτζανιδης (Ημαθίας), Πήττας, Καραλής (Ηλείας)

4ος διαιτητής ο Γιούργας (Κέρκυρας).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

1. Τρίκαλα 21-11 32

2. Βέροια 18-8 29

3. Ιωνικός 16-9 27

4. Καβάλα 17-10 25

-. Νίκη Βόλου 18-13 25

-. Διαγόρας 20-11 25

7. Ολυμπιακός Βόλου 21-18 24

8. Ιεράπετρα 13-14 23

9. Aιγάλεω 10-15 17

10. Ασπρόπυργος 15-24 16

-. Ιάλυσος 6-13 16

12. Τρίγλια 13-23 14

13. Θεσπρωτός 15-23 12

-. Καλαμάτα 13-22 12

* Ενα ματς λιγότερο έχουν Ιεράπετρα και Ιάλυσος.