Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 20:26

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Νίκη πρωτιάς με... 9 παίκτες! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Νίκη πρωτιάς με... 9 παίκτες! (φωτό)

 

Ενα γκολ του Στραβάκου από το σημείο του πέναλτι έμελε να κρίνει το επεισοδιακό χθεσινό ντέρμπι της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου...

Η καλαματιανή ομάδα νίκησε με 1-0 και εκμεταλλευόμενη την νέα ήττα της Χώρας από τον Α.Ο. Φυτειάς, βρέθηκε για πρώτη φορά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 τοπικής!

Η νίκη της ομάδας του Γιώργου Αργυρόπουλου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς πως η Ομόνοια έπαιξε με 9 παίκτες από το 53’,  δηλαδή για σχεδόν ένα ημίχρονο!

Το Πεταλίδι όμως που είχε απουσίες, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και είχε μια ανούσια κατοχή. Ετσι η Ομόνοια κέρδισε δίκαια και έβαλε γερές βάσεις ανόδου.

Ενταση και... ψιλές στο ημίχρονο

Το παιχνίδι πάντως σημαδεύτηκε από επεισόδια που έγιναν μεταξύ παικτών των δύο ομάδων στο ημίχρονο στο χώρο των αποδυτηρίων...

Για περίπου πέντε λεπτά είχε αψιμαχίες και έπεσαν αρκετές... ψιλές, με τον διαιτητή κ. Κουτσαναστάση να δίνει κόκκινη κάρτα σε Δρογγίτη και Μπάκα.

Η διαφορά ήταν πως ο παίκτης της Ομόνοιας αγωνιζόταν και έτσι η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Μπάκας ήταν αναπληρωματικός!

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, σε ένα ματς πάντως με ελάχιστε καλές στιγμές.

Στο 24’ το πλασέ του Κουλουρά μπλόκαρε ο Αλεξόπουλος.

Με πέναλτι ο Στραβάκος το 1-0

Δέκα λεπτά αργότερα ο Χελάς έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Παπανικολάου, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση (δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση) που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ο Στραβάκος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0.

Η Ομόνοια είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο α’ μέρος, στο 41’ με τον Κουλουρά να σεντράρει και τον Κωστόπουλο να κάνει το πλασέ και τον Αλεξόπουλο να διώχνει με τα πόδια.

Με 9 παίκτες από το 53’ η Ομόνοια!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αριθμητική υπεροπλία του Πεταλιδίου που μεγάλωσε στο 53’ όταν ο Δημητρίου έκανε σκληρό φάουλ στον Κωτσάκη, δέχθηκε σωστά τη δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες!

Ο Απόλλωνας όπως ήταν λογικό έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ομόνοια, όμως δεν είχε τον τρόπο να φτιάξει ευκαιρίες.

Μάλιστα στο 73’ ο Πολίτης των “κυανόλευκων” τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε τραυματίας.

Η μόνη καλή στιγμή του Πεταλιδίου ήταν ένα σουτ από πλάγια θέση του Κορμπή στο 79’ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ποτηριάδης, με την Ομόνοια να κρατά σχετικά εύκολα το προβάδισμα και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη!

Διαιτητής ήταν ο Κουτσαναστάσης, με βοηθούς τους Βανικιώτη και Τσίρμπα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Χελάς, Δημητρίου, Μπάλλας, Στραβάκος, Σταθακόπουλος (63’ Στυλιανόπουλος), Κουλουράς, Μπαρσελό (56’ Διονυσόπουλος), Κωστόπουλος (69’ λ. τρ. Ζιάκας), Τάφα (92’ λ. τρ. Τζανετάκος), Δρογγίτης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Αλεξόπουλος, Παπανικολάου (80’ Πετρόπουλος), Φωτόπουλος, Χαρλέπας, Κορμπής, Τρικουράκης, Κωτσάκης, Χούτος, Πανταζόπουλος, Πολίτης (73’ λ.τρ. Κοστόβ), Θεριός.