Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 11:13

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι του τελικού σε Μελιγαλά και Αρι

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνει σήμερα το ζευγάρι του τελικού σε Μελιγαλά και Αρι

 

 

Σήμερα θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου Μεσσηνίας για τη σεζόν 2019-20...

Στις 2.30 μετά το μεσημέρι είναι προγραμματισμένοι οι δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί στο γήπεδο του Μελιγαλά και σε αυτό του Αρι.

Το ενδιαφέρον στρέφεται δίχως άλλο στην αναμέτρηση του Εθνικού Μελιγαλά με τη Μεθώνη, εκεί όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή με τον ΑΟΜ πάντως να έχει πάρει προβάδισμα μετά τη νίκη του με 3-1 στον πρώτο αγώνα.

Στο άλλο ζευγάρι η πρόκριση έχει κριθεί μιας και το Διαβολίτσι είχε επικρατήσει με το ευρύ 6-0 του Νέου Αρι στο πρώτο ματς και έχει κλείσει θέση στον τελικό. Ας δούμε αναλυτικά τα δύο ζευγάρια:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΜΕΘΩΝΗ

Να ανατρέψει το εις βάρος του του πρώτου αγώνα και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα προσπαθήσει ο Εθνικός στο σημερινό ματς με τη Μεθώνη. Οι “κυανόλευκοι” θα επιδιώξουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, για να προσδώσουν άγχος στους αντιπάλους τους και είναι δεδομένο πως θα παίξουν επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Ο Εθνικός άλλωστε ήταν αουτσάιντερ και στον προηγούμενο γύρο όταν είχε πάει στη Μεσσήνη να παίξει με τον Πάμισο (1-1 το πρώτο ματς) και κατάφερε να τον αποκλείσει στην παράταση με σκορ 2-1.

Γι’ αυτό και οι παίκτες του Πάνου Πολίμου πιστεύουν στην ανατροπή (θέλουν νίκη με σκορ 2-0) και θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν αυτοί στον τελικό, απέναντι στον... γείτονα Α.Ο. Διαβολιτσίου, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους.

Ο έμπειρος Στάθης Θανόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στο κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με την Αβία και είναι ένα ακόμη όπλο στα χέρια του κ. Πολίμου. Επίσης επανέρχεται ο Κουρούπης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λυμπερόπουλου.

Από την άλλη στο στρατόπεδο της Μεθώνης περιμένουν πως και πως τον σημερινό επαναληπτικό και θέλουν να ολοκληρώσουν τη... δουλειά, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!

Ο ΑΟΜ βρίσκεται σε καλή κατάσταση κάτι που φαίνεται και από την ισοπαλία που απέσπασε την Κυριακή από τη Μάνη εκτός έδρας και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον σημερινό αγώνα, έχοντας και αρκετούς φιλάθλους στο πλευρό του.

Σκοπός της ομάδας του Βασίλη Κοσυφολόγου είναι να μην κλειστεί, αλλά απεναντίας να κάνει το παιχνίδι της και ει δυνατόν να βάλει ένα γκολ, για να γίνει το έργο της πιο εύκολο.

ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ

Ως ένα πολύ καλό τεστ απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο βλέπουν στο Νέο Αρι το σημερινό ματς με το Διαβολίτσι. Αλλωστε η ομάδα του κ. Πεφάνη μόνο περηφάνια νιώθει που έφτασε μέχρι τους “4” του θεσμού και θα προσπαθήσει να μην ηττηθεί και στο δεύτερο ματς από τον σπουδαίο της αντίπαλο. Ο Νέος Αρις τα πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής (βρίσκεται στην 4η θέση και στο -1 από την προνομιούχο τρίτη) και εκεί έχει ρίξει το βάρος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό απέναντι στο Διαβολίτσι.

Στον αντίποδα ο ΑΟΔ μετά τη νίκη του με 6-0 στον πρώτο αγώνα έχει τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του και θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα μια καλή εμφάνιση, που να συνδυαστεί με μία νίκη.

Το μυαλό πάντως των παικτών του Διαβολιτσίου βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, εκεί όπου τα δίνουν όλα για την παραμονή και την Κυριακή έχουν κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον Παναργειακό.

Γι’ αυτό και ο Κώστας Παλαμάρας θα ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ τη φετινή σεζόν. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Κυριαζόπουλος, ενώ δεν θα παίξουν ούτε οι Πλαστουργός και Σταματελόπουλος που αποχώρησαν τραυματίας από το ματς με τον Πανγυθεατικό και θα προφυλαχθούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Τετάρτη 29/1
Εθνικός Μελιγαλά - Μεθώνη
Γήπεδο Μελιγαλά, 2.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Κασκάνης
Νέος Αρις - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Αριος, 2.30 μ.μ.
Η. Μπουρίκας, Σωτηρόπουλος, Αράπης