Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 12:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1-0: Νίκη μετά από 3,5 μήνες με πέναλτι Οσμάναγκιτς! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Νίκη ανάσα μετά από 3,5 μήνες σημείωσε χθες η "Μαύρη Θύελλα" με 1-0 επί του Διαγόρα Ρόδου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, ανήμερα της γιορτής πολιούχου Υπαπαντής!

Μετά από 13 στείρες αγωνιστικές η τοπική μας ομάδα πήρε το "χρυσό" τρίποντο και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Football League. Ηταν μια δίκαια νίκη για τη Μεσσηνιακή ομάδα που δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Ροδίτες, στο πρώτο ματς που κάθισε στον ασπρόμαυρο πάγκο ο Νίκος Αναστόπουλος. Το γκολ που έκρινε το χθεσινό ματς σημειώθηκε στα μέσα του α’ ημιχρόνου, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Οσμάναγκιτς, ένα πέναλτι που κέρδισε ο δραστήριος Ηλιόπουλος.

Χαμογέλασε μετά από 13 αγωνιστικές!

Ετσι η “Μαύρη Θύελλα” πανηγύρισε μετά από 13 ματς (11 ήττες και 2 ισοπαλίες ο απολογισμός) και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την 10η θέση που οδηγεί στη σωτηρία. Ηταν μια νίκη που έπρεπε να πάρει πάση θυσία η ομάδα της Καλαμάτας και τα κατάφερε μιας και έπαιξε μετά από πολύ καιρό με πάθος και οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες.

Πλέον πήρε την βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, για τους 8 “τελικούς” που απομένουν, προκειμένου να μπορέσει να σώσει την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία.

Πως παρέταξε την ομάδα ο Αναστόπουλος

Ο Νίκος Αναστόπουλος που χειροκροτήθηκε θερμά από τους 1000 περίπου θεατές που βρέθηκαν χθες στο Στάδιο, παρέταξε την Καλαμάτα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στεφανάκος, δεξιά στην άμυνα ο Τόλι, αριστερά ο Κωνσταντινόπουλος και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χριστοφιλέας και Τριποτσέρης. Στον άξονα αμυντικό χαφ ήταν ο Ζαχαρόπουλος, με τους Οσμάναγκιτς και Νατσιόπουλο να παίζουν λίγο μπροστά του. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ελ Ιντρισι, αριστερό ο Μπουσμπίμπα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έδειχναν πάθος και διάθεση στις προσωπικές μονομαχίες. Η πρώτη καλή στιγμή για την Καλαμάτα έγινε στο 10' όταν μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Μπουσμπίμπα εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα το ξαφνικό σουτ του Ηλιόπουλου έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τσέλιος με διπλή προσπάθεια.

Στο 23’ το 1-0 με πέναλτι Οσμάναγκιτς

Στο 23’ ο Ηλιόπουλος συνεργάστηκε ωραία με τον Τόλι από δεξιά, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή και ανατρέπεται από τον Μανωλάκη και τον διαιτητή Κατόπη να δίνει το καταφανέστατο πέναλτι. Ο Οσμάναγκιτς ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και έγραψε το 1-0. Ο Νατσιόπουλος έκανε όλο το παιχνίδι της Καλαμάτας, ενώ δραστήριοι ήταν οι Ελ Ιντρίσι, Μπουσμπίμπα και Ηλιόπουλος που συνέθεταν την επιθετική τριπλέτα. Μετά το ημίωρο οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να μπορούν να πατήσουν με ευκολία την περιοχή του Στεφανάκου.

Στο 43' Ο Μπαρμπαρούσης βρέθηκε απέναντι από τον Στεφανάκο, ο Χριστοφιλέας τον μάρκαρε και έπεσε στο έδαφος, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι, χωρίς πάντως να φαίνεται πως υπάρχει παράβαση.

Δεν κινδύνευσε στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Καλαμάτα να ελέγχει το ματς και να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 50’... Ο Ηλιόπουλος μπήκε από αριστερά και έδωσε στον Μπουσμπίμπα που έκανε την προσποίηση και έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Τσέλιο να αποκρούει σωτήρια! Οι Ροδίτες απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 58’ όταν μετά από φάουλ του Μπουρλάκη, ο Μπαρμπαρούσης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Πινιώτης την δεύτερη από κοντά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μετά το 65’ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την “Μαύρη Θύελλα” να μην αφήνει τον Διαγόρα να κάνει παιχνίδι και να κρατά με ευκολία το προβάδισμα. Η είσοδος του Αλεξόπουλου αντί του μετριότατου Ελ Ιντρίσι βοήθησε τους ασπρόμαυρους να κρατήσουν μπάλα και να βγουν απειλητικά μπροστά. Στο 85’ ο Νατσιόπουλος εκτέλεσε με φάλτσο ένα μακρινό φάουλ, με τον Τσέλιο να μπλοκάρει μπροστά από τον Ηλιόπουλο που δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει την προβολή. Στο 87' η Καλαμάτα άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν σε συρτή σέντρα από δεξιά του Ηλιόπουλου, ο Καρπαθάκης ακούμπησε λίγο την μπάλα, αυτή χτύπησε πάνω στον Μπουσμπίμπα και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Διαιτητής ήταν ο Κατόπης (Σάμου) και βοηθοί οι Βεργέτης (Αρκαδίας) και Καλλής (Αν. Αττικής). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Οσμάναγκιτς, Ελ Ιντρίσι, Τόλι, Μπαρμπαρούσης, Αθανασίου, Μπουσμπίμπα, Χουζούρης, Μανωλάκης και Ζαχαρόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Χριστοφιλέας, Τριποτσέρης, Ζαχαρόπουλος, Νατσιόπουλος, Οσμάναγκιτς (77’ Μάκος), Ηλιόπουλος (90’ Καντούτσης), Ελ Ιντρίσι (71’ Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Προβατίδης, Κασνέτσης, Καρπαθάκης, Πινιώτης, Μπουρλάκης (77’ Πατσαρούχας), Αθανασίου (59’ Ντίας), Χουζούρης, Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης, Γούλας (71’ Γεωργίου).

Αναστόπουλος: “Σημαντική νίκη, έχουμε άλλους 8 τελικούς”

“Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Εχουμε δύσκολη αποστολή μπροστά μας, υπάρχουν άλλοι 8 τελικοί και θα πάμε βήμα βήμα μέχρι το τέλος”, δήλωσε ο προπονητής της Καλαμάτας Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη τύπου. Ο “μουστάκιας” αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την συμπαράσταση του και τον πρόεδρο πρόσθεσε: “Η νίκη για μας ήταν μονόδρομος απέναντι σε μια ομάδα που είχε τα πιο πολλά διπλά έως τώρα στην κατηγορία. Κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και αυτή ήταν μία νίκη που θα μας βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Βρίσκομαι σε μια ιστορική ομάδα όπως η Καλαμάτα και είναι κρίμα να έχουμε στόχο την παραμονή. Βάζουμε το κεφάλι κάτω και κοιτάμε μπροστά, αρχής γενομένης από το ματς στο Βόλο με τον Ολυμπιακό”.

Ο αρχηγός της “Μαύρης Θύελλας” Μιχάλης Ζαχαρόπουλος είπε με τη σειρά του: “Σήμερα κάναμε μια νέα αρχή, όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και θα παλέψουμε όλα τα ματς για την παραμονή. Ευχαριστούμε τον κόσμο και του αφιερώνουμε τη νίκη, όπως την αφιερώνουμε και στον πρόεδρο”.

Ο προπονητής του Διαγόρα Ρόδου Πέτρος Ρουτζιέρης υποστήριξε πως η ομάδα του δικαιούταν τον βαθμό της ισοπαλίας: “Ηταν ένα μοιρασμένο ματς. Η Καλαμάτα σκόραρε με ένα πεντακάθαρο πέναλτι, αλλά σε εμάς δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στη συνέχεια!”.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος του Διαγόρα Βαρθολομαίος Καμπουράκης που ανέφερε πως στο ημίχρονο υπήρξε ένταση στα αποδυτήρια εις βάρος παικτών της ομάδας του: “Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε στο ημίχρονο από παίκτες της Καλαμάτας. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στο περσινό ματς. Εμείς είχαμε φιλοξενήσει την Καλαμάτα με τον καλύτερο τρόπο, δεν είχε ανοίξει μύτη και σήμερα είχαμε σύρραξη από παίκτες της Καλαμάτας. Δεν τιμούν την Καλαμάτα αυτά που έγιναν”. Ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως ο παράγοντας της Καλαμάτας Κώστας Παπασταμάτης πήγε να ξεχωρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων.

Επίσης ο παράγοντας του Διαγόρα τόνισε πως η διαιτησία ήταν σε κακή μέρα, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή προς την Καλαμάτα.