Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 11:25

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: “Δεν κρίνει τον τίτλο το ντέρμπι με Απόλλωνα”, λέει ο Ηλίας Φωτόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Ασταμάτητη είναι η Κυπαρισσία από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο ο Ηλίας Φωτόπουλος.

Σε εννέα αγώνες μετρά ισάριθμες νίκες με τέρματα 26-3 και έχει αναρριχηθεί στην 4η θέση της Α’ τοπικής, μειώνοντας από τους 12 στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Συγκεκριμένα μετά την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Πάμισο στις 17 Νοεμβρίου, έχει νικήσει κατά σειρά Σπερχογεία (1-5), Μάνη (1-0), Καλό Νερό (0-1), Τσικλητήρα Πύλου (4-0), Μεθώνη (0-1), Κορώνη (2-1), Ανδρούσα (4-0), Τέλλο Αγρα (0-5) και Εθνικό Μελιγαλά (3-1).

Η συνέχεια περιλαμβάνει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο και αήττητο Απόλλωνα. Με διπλό το Σάββατο ο ΑΟΚ αφενός θα σπάσει το εντυπωσιακό αήττητο των καλαματιανών και αφετέρου θα μειώσει στον ένα βαθμό τη μεταξύ τους διαφορά.

Ο Ηλίας Φωτόπουλος δεν θεωρεί πάντως ότι το ντέρμπι στο γήπεδο του Ασπροχώματος είναι κομβικό.

“Είναι ένα από τα 30 ματς στο πρωτάθλημα και δεν κρίνει τον τίτλο. Θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα άλλα. Σίγουρα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα προετοιμαστούμε όπως κάθε εβδομάδα με σκοπό το καλύτερο, που δεν είναι άλλο από τη νίκη”, δηλώνει στην “Ε” ο προπονητής της Κυπαρισσίας.

Οσο για το αν είναι κίνητρο το αήττητο των γηπεδούχων, ο Ηλ. Φωτόπουλος τονίζει ότι: “Κίνητρο για εμάς είναι να μπαίνουμε μέσα και να κερδίζουμε, ανεξάρτητα αν ο αντίπαλος είναι στις χαμηλές ή υψηλές θέσεις. Κίνητρο είναι οι τρεις βαθμοί και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Δεν αλλάζουμε πλάνο και φιλοσοφία”.

Το μοναδικό πρόβλημα για την τριφυλιακή ομάδα ενόψει Απόλλωνα είναι ο τραυματίας Ντουγέρογλου.

Ο ΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σε αυτό έχουν συμβάλει και οι μεταγραφές, μιας και απέκτησε μισή... ντουζίνα παίκτες στη χειμερινή περίοδο. Ο λόγος για τους Παππά, Χριστόπουλο, Διονυσόπουλο, Μπουρλάκη, Μιχαηλίδη και Χρήστο Μπουτσικάκη, αδερφό του Παναγιώτη που αγωνίζεται στον ΑΟΚ.

Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Τζανέτος, Τσαγκάρης, ενώ ο Περ. Μπακόπουλος δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή Κυπαρισσίας.