Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 14:35

Ζωντανή για την παραμονή η Καλαμάτα 1-0 την Τρίγλια με τύχη και Οσμάναγκιτς

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Οσμάναγκιτς στο 27' η Καλαμάτα νίκησε με 1-0 την Τρίγλια στο ντέρμπι των ουραγών και έμεινε ζωντανή για την παραμονή στη Football League.

H "Μαύρη Θύελλα" δεν ήταν καλή, αλλά είχε τύχη και τον Ματζάρη κάτω από τα γκολπόστ. Τύχη γιατί δύο φορές η ομάδα της Χαλκιδικής σημάδεψε το δοκάρι,ενώ ο γκολκίπερ της Καλαμάτας στο ντεμπούτο του κράτησε όσες φορές χρειάστηκε το μηδέν. Η Τρίγλια παρότι ουραγός, ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν από το Δημοτικό Στάδιο και εκτός από τα δύο δοκάρια, είχε και πέντε ακόμα ευκαιρίες. Η Καλαμάτα ευτύχησε στην πρώτη της φάση στο ματς να σκοράρει και στη συνέχεια να κρατήσει έστω και με μπόλικο άγχος το προβάδισμα, παρότι από το 79' έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χριστοφιλέα.

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τέλος στο ματς. Η Καλαμάτα με... νύχια και με δόντια κράτησε το 1-0.

92' Σουτ Λεμονή από το ημικύκλιο της περιοχής η μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά καθυστερήσεων και ήδη διανύουμε το πρώτο.

87' Αλλαγή για την Τρίγλια. Ο Παπαδημητρίου στη θέση του Ζώτου.

Η "Μαύρη Θύελλα" θα προσπαθήσει να κρατήσει το προβάδισμα. Γι' αυτό βγαίνει στο 86' ο Ηλιόπουλος και μπαίνει ένας αμυντικός, ο Καντούτσης.

Με δέκα παίκτες συνεχίζει η Καλαμάτα.

82' Αλλαγή για την Τρίγλια, αλλά και για την Καλαμάτα. Ο Νάσερ στη θέση του Οσμάναγκιτς για τη "Μαύρη Θύελλα" και ο  Μαντζίδης στη θέση του Κουρέλλα.

79' Ο Χριστοφιλέας θα δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ναζλίδη και ορισμένοι από τη βόρεια κερκίδα πετούν καθίσματα και μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο.

Συμπληρώσαμε 75 λεπτά στον αγώνα. Καλαμάτα - Τρίγλια 1-0, με την Καλαμάτα να κρατά το προβάδισμα, αλλά το ματς να είναι ρευστό.

69' Ωραία ενέργεια Οσμάναγκιτς που επιχείρησε το πλασέ εκτός περιοχής η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

67' Ατομική ενέργεια Οσμάναγκιτς, ο οποίος πέρασε δύο παίκτες και έδωσε δεξιά στον Μπουσμπίμπα που σκόραρε, αλλά η βοηθός Μαρία Δέτση είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ.

65' Πρώτη αλλαγή και για την Τρίγλια. Ο Λεμονής στη θέση του Σαρβανίδη. 

Η Καλαμάτα είναι ασύνδετη, δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά και να κρατήσει μπάλα. 

61' Πρώτη αλλαγή για την Καλαμάτα. Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος στη θέση του Ελ Ιντρίσι που δεν φάνηκε καθόλου και σωστά αντικαταστάθηκε. 

H Καλαμάτα εξακολουθεί να μην είναι καλή, με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν την μπάλα και να προσπαθούν για την ισοφάριση.

53' Απειλούν ξανά οι φιλοξενούμενοι με το σουτ του Ναζλίδη που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Ματζάρης.

49' Μεγάλη ευκαιρία για την Τρίγλια. Από σέντρα του Ζώτου από δεξιά, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι για τον Ευθυμιάδη που έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ημίχρονο στο Στάδιο Καλαμάτα - Τρίγλια 1-0 χάρη σε γκολ του Οσμάναγκιτς στο 27'. Η "Μαύρη Θύελλα" δεν ήταν καλή πάντως στο πρώτο ημίχρονο και θα πρέπει να αλλάξει εικόνα για να κρατήσει το προβάδισμα. Η ομάδα της Χαλκιδικής βρέθηκε τέσσερις φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

44' Νέα ευκαιρία για την Τρίγλια. Ο Τόλι δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Ευθυμιάδης με προσποίηση απέφυγε έναν αντίπαλο σούταρε για να αποκρούσει ξανά ο Ματζάρης.

39' Μεγάλη ευκαιρία για την Τρίγλια. Ο Ζώτος βρήκε τον  Ντούνγκα  μέσα από την περιοχή, με το δεύτερο να πλασάρει από δεξιά και το Ματζάρη να κρατά το 1-0.

Για να δούμε αν αυτό γκολ θα ανεβάσει τη ψυχολογία των γηπεδούχων ώστε να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα.

Ο Μπουσμπίμπα από δεξιά έκανε ωραία ενέργεια και με συρτή σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή τον επερχόμενο Οσμάναγκιτς που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

27' Γκοοοοοοοοοοοολ 1-0 η Καλαμάτα

Για να έρθει η νίκη θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της, διότι μέχρι τώρα η Τρίγλια είναι καλύτερη και έχει και δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η Καλαμάτα δεν έχει μπει καθόλου καλά σ' ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και είναι τυχερή που κρατά το μηδέν.

14' Τεράστια ευκαιρία για την Τρίγλια. Ο Σαρβανίδης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ με τον Ματζάρη τον Ντούνγκα, ο οποίος απέφυγε τον γκολκίπερ, αλλά στη συνέχεια πλάσαρε πολύ άσχημα άουτ!

11' Κακό διώξιμο της μπάλας από τον Παλαβράκη πάνω στον Μπουσμπίμπα, ο οποίος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά καθυστέρησε είτε να πασάρει είτε να σουτάρει και όταν επιχείρησε το σουτ κόπηκε.

6' Μεγάλη ευκαιρία για την Τρίγλια. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σγουρής πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Πέντε λεπτά στο Στάδιο χωρίς σκορ με την Τρίγλια να έχει μπει καλύτερα στο ματς.

Ξεκινά ο αγώνας.

Το ματς σφυρίζει μια γυναίκα, η Ελένη Αντωνίου, ενώ και η β' βοηθός είναι γένους θηλυκού, η Μαρία Δέτση. Πρώτος βοηθός είναι ο Χρήστος Νικολάου.  

Οι δύο ομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα.

Καλός καιρός για μπάλα, αλλά λίγο η ημέρα, λίγο η προτελευταία θέση της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα έχουν ως συνέπεια να είναι λίγος κόσμος αυτή την ώρα στις κερκίδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Mατζάρης, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Γκιοατά, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Οσμάναγκιτς, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Ιντρίσι, Μουσμπίμπα. Στον πάγκο είναι οι Κασωτάκης, Καντούτσης, Νασέρ, Αλεξόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Πανάγου, Πετσίτης. 

ΤΡΙΓΛΙΑ: Παλαβράκης, Κουρέλλας, Μιλκούδης, Σγουρής, Ζώτος, Παπαστεριανός, Σαρβανίδης, Ευθυμιάδης, Μπρίτο, Ντούνγκα, Ναζλίδης.  Στον πάγκο είναι οι Γιαγκιόζης, Παντεκίδης, Λεμονής, Καλαϊτζίδης, Βουτσάς, Παπαδημητρίου, Ματζίρης.