Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 18:06

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Εκανε το 9 στα 9 στη Μεσσήνη και πήρε προβάδισμα τίτλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Εκανε το 9 στα 9 στη Μεσσήνη και πήρε προβάδισμα τίτλου (φωτό)

“Πιο καλή η μοναξιά” τραγουδάνε από χθες στη Μεσσήνη.

Ο Πάμισος αποχωρίστηκε τον συγκάτοικο του... Απόλλωνα Καλαμάτας και είναι πλέον μόνος στο ρετιρέ της Α’ τοπικής. Οι Νησιώτες με σκόρερ τους Βασίλη Θώδη (39’) και Βαγγέλη Κουλόπουλο (55’) υποχρέωσαν τους καλαματιανούς στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 18 παιχνίδια και αποσπάστηκαν τρεις βαθμούς από Απόλλωνα και Πανθουριακό. Ο Πάμισος πήρε δίκαια το ντέρμπι κορυφής και μαζί προβάδισμα για τον τίτλο, βρίσκοντας γκολ σε καίρια χρονικά σημεία, λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου.

Νωρίτερα είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Αριστομενόπουλο (25’), Παπαδόπουλο (27’) και Μωράκη (31’) για να ανοίξει το σκορ. Μετά το 2-0 διαχειρίστηκε το προβάδισμα και πανηγύρισε την ένατη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Μεσσήνη!

Στο χθεσινό ντέρμπι στο πρώτο εικοσάλεπτο οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές και έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και σε διάστημα έξι λεπτών βρέθηκε τρεις φορές κοντά στο γκολ.

Στο 25’ Ο Αριστομενόπουλος από δεξιά απέφυγε τυο Δασκαλάκη με το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή, να περνά άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 27’ ο Παπαδόπουλος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, από φάουλ του Σαραντόπουλου, ο Μωράκης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κυριακόπουλος εξ’ επαφής απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Απόλλωνας απείλησε στο 32’ , όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλόπουλος ξέφυγε από τον Χαραλαμπόπουλο μπήκε κατά μέτωπο, αλλά σούταρε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 29’ είχε κάνει ατομική ενέργεια και από δεξιά προσπάθησε να βρει τον Μερκούρη, αλλά ο γκολκίπερ Τόσκα βγήκε από την εστία του και απέκρουσε.

Ο Θώδης άνοιξε το σκορ

Στο 39’ η υπεροχή του Παμίσου καρποφόρησε. Ο Κουλόπουλος συνεργάστηκε με τον Αριστομενόπουλο, που από δεξιά γύρισε στο β’ δοκάρι για τον Θώδη, που με πλασέ νίκησε τον Κυριακόπουλο και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς.

Στο 43’ ο Κακαλής βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μωράκη, αλλά ο Πλακογιάννης που ήταν κοντά στη φάση άφησε το ματς να συνεχιστεί και στη συνέχεια έδειξε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον αμυντικό του Απόλλωνα.

Ο Κακαλής έπαιρνε προσπάθειες από δεξιά και στο 44’ βρήκε στην περιοχή τον Βασιλόπουλο, που “τσίμπησε” την μπάλα, αλλά χωρίς να βρει στόχο.

Δεύτερο γκολ με Κουλόπουλο στο 55’

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάμισος βρήκε γκολ στην πρώτη του ευκαιρία. Ο Σαραντόπουλος στο 55’ απέφυγε τον αντίπαλο του σούταρε ο Κυριακόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουλόπουλος είχε το χώρο και το χρόνο να σημαδέψει σωστά για το 2-0. Ενα γκολ που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Πάμισος με σκορ και ψυχολογία υπέρ του έδωσε χώρο στον Απόλλωνα, που δεν παρουσίασε όμως χθες το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Και έτσι δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Στο 81’ το γυριστό σουτ του Κουντάνη απέκρουσε ο Τόσκα, ενώ ο Πάμισος στο 69’ είχε καλή στιγμή με το ανάποδο ψαλίδι του Θώδη που πέρασε άουτ.

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς τους Αδαμόπουλο και Γεωργαντά.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης (84’ Αράπη), Κουλόπουλος (80’ Βλάχος), Ντίσα (36’ λ.τρ. Μπορχάν), Σαραντόπουλος (90’ Τσούκλερης), Παπαδόπουλος, Θώδης.

AΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Περιβολάρης (73’ Καραχάλιος), Καρύδης (60’ λ.τρ. Παναγάκης), Μερκούρης (68’ Μανωλόπουλος), Σπανός, Μπάκας.