Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 12:06

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες για σωτηρία

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μόνο μαθηματικές οι ελπίδες για σωτηρία

 

Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ, αλλά η κατάσταση για την Καλαμάτα μοιάζει μη αναστρέψιμη μετά την κυριακάτικη οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Καβάλα.

Η “Μαύρη Θύελλα” απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής στη Football League και ενώ μένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε. Σε αυτές έχει μάλιστα τρία εκτός έδρας παιχνίδια και δύο στο Δημοτικό Στάδιο.

Και τι παιχνίδια; Με τον Ασπρόπυργο που παίζει για την επιβίωσή του, τα Τρίκαλα που οδηγούν την κούρσα και τελευταία αγωνιστική με την Ιεράπετρα, που μπορεί να διεκδικεί το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου.

Στην Καλαμάτα θα παίξει με τη Βέροια, η οποία είναι σε τροχιά ανόδου και το Θεσπρωτό, που είναι μόλις στο +1 από τη ζώνη. Κανένα δηλαδή θεωρητικά εύκολο ματς. Ακόμα όμως και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα (με αδιάφορους αντιπάλους), πάλι δεν θα υπήρχε αισιοδοξία. Και αυτό γιατί η “Μαύρη Θύελλα” δεν πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Με την Τρίγλια, που ήταν ουραγός είχε σύμμαχο την τύχη και πήρε τη νίκη, αλλά προχθές με την Καβάλα δεν την έσωσαν... τα δοκάρια.

Ηττήθηκε χωρίς να δείξει το απαιτούμενο πάθος και ενέργεια. Ηταν κατώτερη των περιστάσεων σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Το άγχος και η πίεση βαραίνουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν αυτή την εικόνα.

Οι ελπίδες για παραμονή θα λέγαμε ότι είναι μαθηματικές, παρά ρεαλιστικές αν αναλογιστούμε το δύσκολο πρόγραμμα και τη διαφορά των έξι βαθμών που πρέπει να καλύψει.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι η Καλαμάτα δεν κυνηγά μόνο μια ομάδα, αλλά τρεις!. Θα πρέπει δηλαδή να ξεπεράσει Ασπρόπυργο, Ιάλυσο (που βρίσκονται επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού) και μία εκ των Αιγάλεω – Θεσπρωτού για να παίζει και τη νέα χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Θυμίζουμε, ότι στη Γ’ εθνική υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

Η Τρίγλια με 14 βαθμούς έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία. Η Καλαμάτα έχει 18 βαθμούς, ο Ασπρόπυργος 20 βαθμούς και ο Ιάλυσος 23.

Εναν βαθμό περισσότερο από την ομάδα της Ρόδου έχουν το Αιγάλεω και ο Θεσπρωτός. Για να ανατρέψει την κατάσταση η “Μαύρη Θύελλα” θέλει τουλάχιστον τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές!

Την προσεχή Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον Ασπρόπυργο και μόνο με διπλό θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες.

Την παραμονή παίζουν βέβαια και οι γηπεδούχοι, που είναι επίσης από τα μεγάλα φαβορί για.. υποβιβασμό.