Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 12:51

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Στο... κυνήγι του Διαγόρα Βραχνέικων

Γράφτηκε από τον

 

Την πρώτη νίκη με τον Αλέξη Μαντζούνη στον πάγκο πανηγύρισε την Κυριακή ο Α.Ο. Διαβολιτσίου με σκορ 3-1 επί του Ολυμπιακού Ζαχάρως.

Ο ΑΟΔ “καθάρισε” ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε 2-0 χάρη στα τέρματα των Βιγιαφάνε στο 12’ και Φωτόπουλου στο 41’. Η μείωση στο 85’ από τον Τζανέτο, άγχωσε λίγο τους γηπεδούχους, αλλά στο 92’ ο Αθανασόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με την προχθεσινή νίκη το Διαβολίτσι ανέβηκε στην 9η θέση του 7ου ομίλου της Γ’ εθνικής και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 8η, που οδηγεί στην παραμονή.

Με άλλα λόγια το -4 από τον 8ο Διαγόρα Βραχνέικων, έγινε σε μία αγωνιστική -1, μιας και η ομάδα της Αχαΐας ηττήθηκε με 3-0 από τη Βάρδα. Επίσης το -2 από τη Θύελλα Πατρών, έγινε +1, καθώς η ομάδα της Πάτρας ηττήθηκε από την Ερμιονίδα (0-2).

Ως εκ τούτου, η Μεσσηνιακή ομάδα θα πρέπει να βάλει από κάτω στη βαθμολογία μία ακόμα ομάδα για να μείνει στην κατηγορία.

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε σε κοντινότερη απόσταση είναι ο Διαγόρας (28 βαθμοί, με την ελάχιστη διαφορά. Το Τσιλιβή και η Ερμιονίδα με 32 βαθμούς δύσκολα θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό, όπως και η Βάρδα που έχει 33. Αρα, η 8η σωτήρια θέση θα παιχτεί με τον Διαγόρα. Να σημειωθεί ότι από τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού (έξι ομάδες), οι τρεις είναι καταδικασμένες.

Ο Παναργειακός και ο Ολυμπιακός Ζαχάρως που έχουν από 16 βαθμούς και ο Πανηλειακός με 18 βαθμούς. Εξαιρετικά δύσκολο είναι να αποφύγει την πτώση και ο Πανγυθεατικός που έχει 22 βαθμούς.

Αντίθετα η Θύελλα Πατρών με 26 βαθμούς και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου με 27 βαθμούς ελπίζουν βάσιμα σε σωτηρία.

Το Διαβολίτσι έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο τη Θύελλα και αν δεν χάσει στο δεύτερο παιχνίδι στην Πάτρα, θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Με το Διαγόρα ο ΑΟΔ υπερτερεί (μια νίκη, μια ισοπαλία) και δεν αποκλείεται την προσεχή αγωνιστική να βρεθεί πάνω από τη ζώνη. Αυτό θα συμβεί με ισοπαλία του Διαβολιτσίου στην Ερμιονίδα και ήττα του Διαγόρα από τον Αστέρα Βλαχιώτη ή διπλό του ΑΟΔ και εφόσον δεν κερδίσει η ομάδα των Βραχνέικων.

Οπως και να ‘χει, φαίνεται ότι η αγωνία για την παραμονή θα κρατήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Το αρνητικό είναι ότι το Διαβολίτσι έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το φινάλε έναντι τριών του Διαγόρα.

Στο “Καπετάν Βασίλης” θα παίξει με Πανηλειακό και Βάρδα και εκτός με Ερμιονίδα, Θύελλα Πατρών και Σπάρτη.

Ο Διαγόρας θα φιλοξενήσει Αστέρα Βλαχιώτη, Ναύπλιο και Πανγυθεατικό και παίξει εκτός με Ζάκυνθο και Παναργειακό.

Η 22η αγωνιστική θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, με το Διαβολίτσι να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στην Ερμιονίδα. Θα έχει μάλιστα και επιστροφές, αφού ο Πιτσιλής εξέτισε την ποινή του και γυρίζει και ο Λιόλιος που δεν έπαιξε προχθές για προληπτικούς λόγους, μιας και είχε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Πλαστουργός που αντικαταστάθηκε στο 70’ με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, λόγω τραυματισμού.

Το πρόγραμμα του Α.Ο. Διαβολιτσίου

22η αγωνιστική

Ερμιονίδα – Διαβολίτσι

23η αγωνιστική

Διαβολίτσι – Πανηλειακός

24η αγωνιστική

Θύελλα Πατρών – Διαβολίτσι

25η αγωνιστική

Σπάρτη – Διαβολίτσι

26η αγωνιστική

Διαβολίτσι - Βάρδα

Το πρόγραμμα του Διαγόρα Βραχνέικων

22η αγωνιστική

Διαγόρας Βραχνέικων – Αστέρας Βλαχιώτη

23η αγωνιστική

Διαγόρας Βραχνέικων – Ναύπλιο

24η αγωνιστική

Ζάκυνθος – Διαγόρας Βραχνέικων

25η αγωνιστική

Διαγόρας Βραχνέικων - Πανγυθεατικός

26η αγωνιστική

Παναργειακός – Διαγόρας Βραχνέικων