Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 11:53

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ομόφωνα και με διαδικασία εξπρές εγκρίθηκαν απολογισμός και προϋπολογισμός

Γράφτηκε από τον

 

Στην ιστορία ως μια από τις πιο σύντομες γενικές συνελεύσεις στην ΕΠΣ Μεσσηνίας θα περάσει αυτή που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στον Κορδία.

Με διαδικασία εξπρές και την παρουσία 35 περίπου εκπροσώπων σωματείων, εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προϋπολογισμός για το 2020. Τα έσοδα για το 2019 ήταν 79.108, 57 ευρώ και τα έξοδα 71,656,51 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το χρηματικό διαθέσιμο είναι 7,452,06 ευρώ.

Τα περισσότερα έσοδα είναι από την ΕΠΟ για τις μικτές ομάδες (14.052) και από την έκδοση των δελτίων (13,488).

Στα αξιοσημείωτα και τα 11.350 ευρώ από παράβολα συμμετοχής πρωταθλήματος και κυπέλλου.

Οσον αφορά τα έξοδα, στη λίστα ξεχωρίζουν τα 21.208 ευρώ για τους μισθούς υπαλληλικού προσωπικού και τα 14.864 για τις μικτές ομάδες.

Ο προϋπολογισμός για τα έσοδα του 2020 ανέρχεται στο ποσό των 126,152 ευρώ και των εξόδων στα 119,207 ευρώ.

Στο διοικητικό απολογισμό, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η διοργάνωση ενός τουρνουά τζούνιορ το Πάσχα, η διοργάνωση του πρωταθλήματος παλαιμάχων, το 1ο τουρνουά εθνικών ομάδων γυναικών, η συνδιοργάνωση τουρνουά φιλανθρωπικού σκοπού με το “Χαμόγελο του Παιδιού” και η λειτουργία τριών σχολών διαιτησίας.

Τι ζητήθηκε

Στην ετήσια τακτική συνέλευση επισημάνθηκαν και διάφορα προβλήματα στο χώρο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και ακούστηκαν προτάσεις για την επίλυσή τους. Ο Γιώργος Ψυχογιάννης του Ικαρου ζήτησε να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αλλά και να προχωρήσουν τα έργα για τη συντήρηση του τάπητα στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο.

Ακόμα τόνισε την ανάγκη βελτίωση των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας έτσι όλοι να μεταβαίνουν με ασφάλεια στα γήπεδα για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνέλευσης, ακολούθησε η κοπή της πίτας. Τυχερά ήταν τα σωματεία Δώριο, Απόλλωνας Πεταλιδίου και ΠΑΣ Ράχη που ύστερα από κλήρωση κέρδισαν μια δωρεάν διαιτησία στα παιχνίδια τους.