Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 11:53

ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-0: Πιο δύσκολη η παραμονή στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Την εκτός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε το Σάββατο ο Α.Ο. Διαβολιτσίου από την Ενωση Ερμιονίδας και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού στον 7ο όμιλο της Γ' εθνικής.

Η Μεσσηνιακή ομάδα υποχώρησε μάλιστα στην 10η θέση και είδε τη διαφορά από την 8η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή, να αυξάνεται στους δύο βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται πορεία πρωταθλητισμού στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει την παρτίδα και να παίζει και τη νέα χρονιά στις εθνικές κατηγορίες.

Στο ματς με την Ερμιονίδα, το Διαβολίτσι θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον το βαθμό με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Οι γηπεδούχοι χάρη σ' ένα εξαιρετικό γκολ του Εσκουδέρο στο 36' επικράτησαν με 1-0 και έδιωξαν το όποιο άγχος για την παραμονή.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους φιλοξενούμενους με τον Αλέξη Μανζτούνη στον πάγκο, μετά την ισοπαλία στα Βραχνέικα και τη νίκη επί του Ολυμπιακού Ζαχάρως.
Το Διαβολίτσι είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 8' ο Βιγιαφάνε σέντραρε στην καρδιά της... άμυνας, με τον Πιτσιλή να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.Στο 11' ο Εσκουδέρο δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.
Νέα ευκαιρία γα τον ΑΟΔ στο 25'. Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Πιστιλή που σούταρε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 36' η Ενωση Ερμιονίδας άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Εσκουδέρο από τα 35 μέτρα που άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πιτσιλής σέντραρε, αλλά ο Μουλιάτος έκανε απελπιστική κεφαλιά. Στο φινάλε του ημιχρόνου σε σουτ του Φερνάντες η μπάλα κόντραρε στον Εμέκα και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.
Στο δεύτερο ημίχρονο το Διαβολίτσι προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και στο 76' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μουλιάτος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα από κόντρα έφθασε στον Γραμματικόπουλο που εκτός από περιοχής έπιασε το σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία, αλλά τελευταία στιγμή να χτυπά στον Βιγιαφάνε και να φεύγει πάνω από το δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι στο 90' άγγιξαν το δεύτερο γκολ, που θα "κλείδωνε" και τη νίκη. Ο Δεστές με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Κωτσιαρίδη που δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
Το Διαβολίτσι στις καθυστερήσεις έχασε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Αθανασόπουλο να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να πλασάρει άουτ.
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Πατσιογεώργος- Παναγόπουλος, Βιρβίλης, Μπαβέλης, Παπεμμανουηλίδης- Καρούτης, Μπαρμπέρος, Μερκούρη (70′ Πολιανίδης), Εσκουδέρο (80′ Μυσιούδης), Κωτσιαρίδης (95' Μερτύρης), Φερνάντες (85' Δεστές)
A.O. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος (46’ Ι. Καλογερόπουλος), Φωτόπουλος, Σεντεμέντες, Εμέκα, Κυριαζόπουλος, Μουλιάτος (60’ Γεωργιόπουλος), Πιτσιλής (65’ Γραμματικόπουλος), Αθανασόπουλος, Βιγιαφάνε, Γκελγκέρια (75’ Τζανετέας).