Παρασκευή, 06 Μάρτιος 2020 12:43

Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς

Γράφτηκε από τον
Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αφού έφυγε από την ζωή ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της ομάδας, Μιχάλης Τροχανάς.

Η οικογένεια της ΑΕΚ πενθεί. Ο Μιχάλης Τροχανάς, ένας άνθρωπος που συνέδεσε την ζωή του με την "Ένωση", αφού έχει υπάρξει μεγαλομέτοχος της ομάδας την δεκαετία του 90', πέθανε το βράδυ της Πέμπτης (5/3). Ήταν 84 χρονών.

Ο Μιχάλης Τροχανάς υπήρξε μία από τις προσωπικότητες που σημάδεψαν την ΑΕΚ την δεκαετία του 90'. Ο δυναμικός παράγοντας ήταν αυτός που διαδέχθηκε το δίδυμο των Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Καρρά το 1995, καταβάλλοντας τότε ένα ποσό κοντά στα 1.3 δις εκατ. δραχμών (περίπου 5 εκατ. ευρώ σε σημερινά ποσά).

Αρχικά ο Μιχάλης Τροχανάς ήταν ο πρόεδρος της ομάδας, ενώ κατόπιν όρισε άλλους ανθρώπους σε αυτή την θέση, παραμένοντας ωστόσο μεγαλομέτοχος της ομάδας μέχρι και το 1999, όταν παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στην ENIC.

Η θητεία του Μιχάλη Τροχανά στην ΑΕΚ έχει πρακτικά δύο μεγάλα σημεία αναφοράς: Την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με προορισμό τον Ολυμπιακό το 1996, αλλά και την απόκτηση του μετέπειτα ηγέτη της ομάδας, Ντέμη Νικολαΐδη, από τον Απόλλωνα Αθηνών, μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Στο διάστημα της παρουσίας του η ΑΕΚ κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος (1996 και 1997) και ένα Σούπερ Καπ (1996). Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα. Ο Μιχάλης Τροχανάς θα φύγει με τη σημαία της ΑΕΚ, όπως ήταν και η επιθυμία του.

Πηγή: sport24.gr