Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 11:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΒΕΡΟΙΑ 1-1: Δεν σώζεται ούτε με... θαύμα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πιο κάτω δεν πάει για την... Καλαμάτα. Η "Μαύρη Θύελλα", αν και προηγήθηκε, δεν νίκησε χθες τη Βέροια και υποχώρησε στην τελευταία θέση της Football League.

Το τελικό 1-1 κρίνεται καταδικαστικό για τη Μεσσηνιακή ομάδα, αφού απέχει 5 βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής και ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στη Football League.

Οι ελπίδες είναι πια μόνο μαθηματικές, έχοντας να παίξει σε Τρίκαλα, Ιεράπετρα και να υποδεχτεί το Θεσπρωτό.

Σημείο "κλειδί" στη αναμέτρηση του Δημοτικού Σταδίου, ήταν η γρήγορη απάντηση της Βέροιας στο γκολ του Οσμάναγκιτς στο 35’. Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα και το 1-1 με τον Μελικιώτη στο 44' άλλαξε και τη ψυχολογία του αγώνα. Ενός αγώνα που είχε ένταση, πάθος και διψήφιο αριθμό καρτών, με τις ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες να έρχονται στο τέλος του αγώνα. Οταν δηλαδή και οι δύο έψαξαν τη νίκη, μιας και η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν.

Η Βέροια έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον δεύτερο Ιωνικό, που ηττήθηκε από την Τρίγλια και έμεινε στην 7η θέση και στο -5 από τους Νικαιώτες. Η νίκη της Τρίγλιας είχε ως συνέπεια να βρεθεί η Καλαμάτα στην τελευταία θέση, σε μια αγωνιστική που έχασαν βαθμούς ο Ιάλυσος, ο Ασπρόπυργος και ο Θεσπρωτός.

Για να μείνει η Καλαμάτα στην κατηγορία, θα πρέπει να ξεπεράσει στη βαθμολογία όλες τις παραπάνω ομάδες, κάτι που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Γι’ αυτό και η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο Στάδιο, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης από τον Μιχάλη Ματσούκα. Ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνία έβγαλε δέκα φορές την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του, ενώ έδειξε και δύο κόκκινες!

Ακόμα παρατήρησε με κίτρινη κάρτα και τους προπονητές των δύο ομάδων Νίκο Αναστόπουλο, Κώστα Γεωργιάδη, αλλά και συνεργάτες τους.

Πέναλτι και ένταση

Στα αξιοσημείωτα ότι τις δύο πρώτες κίτρινες στο ματς είδαν οι κεντρικοί αμυντικοί της Βέροιας Στάμου (15’) και Μαραγκός, (20’), αλλά η Καλαμάτα δεν εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συγκυρία. Το πρώτο 25λεπτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 29’ όταν από φάουλ του Οσμάμαγκιτς και κόντρες, η μπάλα έφθασε τον Τριποτσέρη που μέσα από την περιοχή σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Τόλι με εντυπωσιακή ενέργεια μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Πολύζο με το ρέφερι να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα.

Η απόφαση αυτή έφερε ένταση στους πάγκους (κίτρινη κάρτα στον Αναστόπουλο) και χρειάστηκαν τρία λεπτά για να εκτελεστεί το πέναλτι. Ο Οσμάναγκιτς σημάδεψε σωστά κάνοντας το 1-0, με τον προπονητή των γηπεδούχων Κ. Γεωργιάδη να συνεχίζει να διαμαρτύρεται και στο 38’ είδε και αυτός σωστά την κίτρινη κάρτα. Ακολούθησε μία ακόμα κίτρινη στο γενικό αρχηγό της Καλαμάτας Τάσο Χατζηαγγελή.

“Μαχαιριά” στο 44’

Η Βέροια δεν επηρεάστηκε από το 1-0 και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου πίεσε για την ισοφάριση.

Στο 38’ το σουτ του Παυλίδη στην κίνηση πέρασε άουτ και στο 43’ ο Στεφανάκος απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μπλέτσα. Από το κόρνερ όμως που εκτέλεσε ο Παυλίδης ήρθε το 1-1, αφού ο Μελικιώτης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τιάγκο πήρε τη θέση του Ηλιόπουλου, που δεν φάνηκε ώστε να τονώσει την επιθετική γραμμή, αλλά το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, παρά δύναμη και... κάρτες (Στεφανάκος, Γκιοατά, Πανάγου) . Στο 69’ ο ρέφερι διέκοψε μάλιστα για λίγο το παιχνίδι λόγω της ρίψης μπουκαλιών στον αγωνιστικό χώρο από μερίδα οπαδών στη βόρεια κερκίδα. Στο διάστημα αυτό μπήκε στο ματς ένας ακόμα επιθετικός ο Αλεξόπουλος στη θέση του αμυντικού Πανάγου.

Η τρίτη κίνηση από τον πάγκο ήταν ο Τριανταφυλλάκης στη θέση του σκόρερ Οσμάναγκιτς στο 80’.

Στο 75’ είχε βγει και ο σκόρερ της Βέροιας Μελικιώτης και μπήκε ο Καραγιάννης.

Ροντέο στο φινάλε

Και φθάσαμε στο 81’ για να χάσει η Καλαμάτα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Σε αντεπίθεση από αριστερά, ο Τόλι με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μπουσμπίμπα που σούταρε, αλλά ο Πολιτης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Η Βέροια απάντησε στις ευκαιρίες στο 88’ με το σουτ του Πασά που απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία ο Στεφανάκος.

Στις καθυστερήσεις (έξι λεπτά) το ματς έγινε ροντέο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης,.

Πρώτα το άγγιξε η Βέροια, όταν στο 91’ από φάουλ του Καραγιάννη, ο προωθημένος Στάμου μόνος μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα με πλασέ άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 93’ ο Μπουσμπίμπα από αριστερά έστρωσε την μπάλα για το Νατσιόπουλο που από το ημικύκλιο σούταρε ψηλά άουτ και ενώ η Καλαμάτα από το 92’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκιοατά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 95’ η κεφαλιά του Τιάγκο ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ και στο 96’ ο Αλεξόπουλος έκανε ωραία ενέργεια εκτός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ στην τελευταία ευκαιρία για τη νίκη. Μετά τη λήξη ο ρέφερι Ματσούκας έδειξε κόκκινη κάρτα και στον Μαραγκό της Βέροιας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλι, Πανάγου (70’ Αλεξόπουλος), Τριποτσέρης, Γκιοατά, Χριστοφιλέας, Ζαχαρόπουλος, Νατσιόπουλος, Οσμάναγκιτς (80’ Τριανταφυλλάκης), Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος (46’ Τιάγκο).

ΒΕΡΟΙΑ: Πολίτης, Λεφίδης (82’ Κανούλας), Μαραγκός, Μπλέτσας, Παυλίδης (69’ Χατζάρας), Σιμόνι, Πασάς, Μελικιώτης (75’ Καραγιάννης), Πολύζος, Μουχάλης, Στάμου.

Αναστόπουλος: “Εχουν την ευθύνη αυτοί που έκαναν το σχεδιασμό”

Η Καλαμάτα έφερε καταδικαστική ισοπαλία με τη Βέροια και το κλίμα στη συνέντευξη Τύπου δεν ήταν καλό.

Ο Νίκος Αναστόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση απέδωσε την ισοφάριση στο λάθος του επόπτη να καταλογίσει κόρνερ, ενώ η μπάλα ήταν άουτ, λέγοντας ότι η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική με το 1-0 στο ημίχρονο.

Ο προπονητής της “Μαύρης Θύελλας” τόνισε στη συνέχεια ότι: “Το ταμείο δεν γίνεται ούτε το πρωί, ούτε το μεσημέρι, αλλά το βράδυ και έτσι στο τέλος θα κάνουμε ταμείο” και στη συνέχεια έγινε πιο καυστικός.

“Νομίζουν ορισμένοι τύποι ότι επειδή δεν απαντάμε, είμαστε ένοχοι. Εχω 7 βαθμούς σε 6 παιχνίδια και αν οι προηγούμενοι τα έκαναν όλα τέλεια, δεν θα ήμασταν σε αυτή τη θέση. Εχουμε χάσει στις λεπτομέρειες τα ματς με Βόλο, Καβάλα, Ασπρόπυργο. Δεν ήταν σε αυτά τα ματς η Καλαμάτα των πρώτων 14 αγωνιστικών. Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα”. Ο Νίκος Αναστόπουλος έριξε στη συνέχεια ευθύνες σε αυτούς που έκαναν το σχεδιασμό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής.

“Μια ομάδα χτίζεται και σχεδιάζεται το καλοκαίρι και όχι το Γενάρη. Δεν μπορείς να διώχνεις 10 και να παίρνεις 10 παίκτες. Αυτός ή αυτοί που σχεδίασαν το καλοκαίρι έχουν την ευθύνη και όχι να στρέφουν αλλού την ευθύνη, Με εμένα θα τα ακούσετε αυτά, δεν είμαι κανένα παιδάκι. Δεν μπορεί να έχουμε πούλμαν, γραβάτα και να λείπουν τα στοιχειώδη” και επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα πράγματα και λεπτομέρειες. στο φινάλε της σεζόν.