Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2020 17:34

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1: Ανίκητος στη Μεσσήνη! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1: Ανίκητος στη Μεσσήνη! (φωτό)

 

Ενα παιχνίδι που θα το θυμούνται για πολύ καιρό οι 600 θεατές που το παρακολούθησαν διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης ανάμεσα στον Πάμισο και τον Πανθουριακό...

Οι νησιώτες ισοφάρισαν 1-1 στο 94’ με τον Αράπι, ο οποίος ήταν η “χρυσή” αλλαγή του Γιώργου Καλόμαλου, και διατηρήθηκαν μόνοι στην κορυφή της Α’ τοπικής, εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος!

Ο εξαιρετικά στημένος Πανθουριακός προηγήθηκε νωρίς με τον Λαθύρη και έφτασε μια... ανάσα πριν από ένα μεγάλο διπλό, όμως μια αμυντική αδράνεια στις καθυστερήσεις του στέρησε πολλές από τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου.

Εχασε μέσα από τα χέρια του το διπλό ο Πανθουριακός!

Κι αυτό διότι αν η ομάδα της Θουρίας είχε πάρει το διπλό θα ήταν στο -3 από την πρώτη θέση και θα υπερτερούσε σε πιθανή ισοβαθμία με τον Πάμισο... Τώρα αυτή η ισοπαλία της... έκοψε τα πόδια μιας και έπεσε στην 4η θέση και εξακολουθεί να απέχει 6 βαθμούς από την πρώτη θέση!

Με αυτό τον τρόπο ο Πάμισος που δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, διατήρησε το αήττητο στη Μεσσήνη, με την ισοπαλία και όπως αυτή ήρθε να μετρά σαν... νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάμισος δέχθηκε γκολ μετά από 5 αγωνιστικές,

ενώ από την άλλη ο Πανθουριακός που διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία δέχθηκε γκολ για τέταρτο συνεχόμενο ματς!

Εκπλήξεις από Μαυρέα στην 11αδα

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής έγινε παρουσία 600 και πλέον θεατών, με τους φίλους τους Παμίσου να δημιουργούν “καυτή” ατμόσφαιρα.

Ο Πάμισος παρατάχθηκε με μια 11αδα που δεν είχε εκπλήξεις, όμως από την άλλη ο Αντώνης Μαυρέας επέλεξε να παρατάξει τον Πανθουριακό με ορισμένες εκπλήξεις στην αρχική του 11αδα.

Συγκεκριμένα στον πάγκο έμειναν οι Τρίψας, Δημητρακόπουλος και Σπυρόπουλος και φανέλα βασικού πήραν οι Ράπτης, Παπαγεωργίου και Κανελλόπουλος.

Το πλάνο αυτό βγήκε στην ομάδα της Θουρίας που ήταν πιο ορεξάτη στο ξεκίνημα και έβγαινε με ευκολία στην κόντρα.

Το 0-1 ο Λαθύρης στο 14’, που δεν πανηγύρισε

Στο 14’ ο Ράπτης με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Λαθύρη που με την ταχύτητα του πέρασε από τον Αριστομενόπουλο, βρέθηκε απέναντι από τον Τόσκα και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία έγραψε το 0-1.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός όμως δεν πανηγύρισε το γκολ, σε ένδειξη σεβασμού στον Πάμισο, του οποίου τη φανέλα φόρεσε για δύο χρόνια!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κάνιστρας έκλεψε τη μπάλα από τον Κατσιβαρδέα και μπήκε στην περιοχή, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει ο Τόσκα έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

Μπλοκαρισμένοι οι νησιώτες

Οι νησιώτες ήταν μπλοκαρισμένοι, δεν είχαν καλή κυκλοφορία και το γκολ που δέχθηκαν τους έφερε εκνευρισμό.

Η ομάδα της Θουρίας έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τους Καράμπελα και Ράπτη να κάνουν πολλή δουλειά στον άξονα και τους Λαθύρη και Μίνγκα να ταλαιπωρούν τους αντίπαλους αμυντικούς.

Το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι πράσινοι στο α’ μέρος ήταν ένα συρτό σουτ του Σαραντόπουλου στο 40’ που δεν βρήκε στόχο.

Πήρε μέτρα στο δεύτερο ο Πάμισος

Το παιχνίδι συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να είναι κακό ποιοτικά, δίχως φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με πολλές διακοπές εξαιτίας των συνεχόμενων φάουλ εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πιο επιθετική διάθεση με τον Παπαδόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες και τον Σαραντόπουλο να γυρίζει πίσω και να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι.

Στο 57’ ο Σαραντόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έδωσε στον Παπαδόπουλο που έκανε την τρίπλα και το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.

Μετά από μια ώρα παιχνιδιού ο Γιώργος Καλόμαλος έριξε στο ματς τον Ρονάλντο Αράπι αντί του Κουλόπουλου και ο Πάμισος πήρε κι άλλα μέτρα στο γήπεδο.

Στο 70’ ο Αριστομενόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση και ο προωθημένος Φιλόπουλος πήρε μια αδύναμη κεφαλιά από κοντά, με τον Κόκκαλη να μπλοκάρει.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Πάμισο να έχει μεν την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά να αδυνατεί να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες και να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα του Πανθουριακού.

Από την άλλη όμως η ομάδα της Θουρίας, παρά τις φωνές του Μαυρέα, έδινε όλο και περισσότερο χώρο στον Πάμισο και αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο μέρος δεν είχε ούτε μια καλή ευκαιρία!

Στο 81’ ο Σαραντόπουλος έκανε ατομική ενέργεια και έπιασε το δυνατό σουτ λίγο πριν τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

“Χρυσή” αλλαγή ο Αράπι που ισοφάρισε στο 94'!

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει με τον Πανθουριακό θριαμβευτή, στο 94’ ήρθαν τα πάνω κάτω...

Ο Αριστομενόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Γιαννακόπουλο και έδωσε κάθετη πάσα στον Αράπι που με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Ηταν ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικούντες και κόσμο του Παμίσου, με πολλούς νησιώτες οπαδούς να ανεβαίνουν στα... κάγκελα!

Δεν έλλειψε μάλιστα και η ένταση μεταξύ παικτών των δύο ομάδων, αλλά και ένθερμων φίλων του Παμίσου, όπως και οι διαμαρτυρίες του Αντώνη Μαυρέα προς τον διαιτητή Αλεξέα, προφανώς για τα λεπτά καθυστέρησης που κράτησε.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα σε ένα ματς με πολλά νεύρα και ένταση. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί, ο Κασκάνης και η Αθανασοπούλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Φιλόπουλος, Παπαδόπουλος, Μωράκης, Κατσιβαρδέας, Κουλόπουλος (60’ Αράπι), Σαραντόπουλος, Μπορχάν, Χαραλαμπόπουλος, Θώδης (68’ Βλάχος), Αριστομενόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Παπαγεωργίου, Εμμανουήλ, Παντσιώτης, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Ράπτης (76’ Παπαθεοδώρου), Λαθύρης (89’ Τρίψας), Κανελλόπουλος (55’ Σπυρόπουλος), Κάνιστρας (85’ Δημητρακόπουλολς), Μίνγκας.