Τρίτη, 17 Μάρτιος 2020 11:29

Στην 3η θέση της Football League η Κ17 της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Στην 3η θέση της Football League η Κ17 της Καλαμάτας

Σταθερά μέσα στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος νέων της Fooball League Κ17 βρίσκεται η Καλαμάτα μετά και τη διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής.

Η Καλαματιανή ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση με 13 πόντους, πίσω από τον Αιγάλεω και τον Διαγόρα που μοιράζονται τις δύο παραπάνω θέσεις με 23 και 22 βαθμούς αντίστοιχα. Απομένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, με την ασπρόμαυρη ομάδα να έχει ακόμα ένα παιχνίδι, εντός έδρας με τον Διαγόρα. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος θα γίνει και τρίτος γύρος, όπου γηπεδούχες ομάδες θα οριστούν οι ΠΑΕ με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που θα έχει συγκεντρώσει η κάθε μία στους μεταξύ τους αγώνες. Αν και μετά προκύψει ισοβάθμηση ομάδων θα ισχύσουν όσα προβλέπονται από άρθρο 20 του Κ.Α.Π., που αφορά στην βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια για τις δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις κάθε ομίλου. Οπως αναφέρει η προκήρυξη, οι 4 ομάδες, θα παίξουν μεταξύ τους με τους νικητές να αναμετρώνται στη συνέχεια για τον τίτλο του πρωταθλητή. Σε ότι αφορά την ομάδα Κ17 της Καλαμάτας έχει πραγματοποιήσει σταθερή πορεία στους 9 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα. Ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Κουρεντζής, έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του, μιας και στόχος δεν είναι αποκλειστικά το αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι, αλλά η αγωνιστική βελτίωση του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και η απόκτηση εμπειριών που θα είναι χρήσιμες για το μέλλον τους. Για την ώρα, υπάρχει διακοπή των επίσημων αγώνων, αλλά και των προπονήσεων σε όλες τις κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα λόγω του Κορονοϊού.

Τιμωρία και χρηματικό πρόστιμο

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League στις αρχές της εβδομάδας γνωστοποίησε τις ποινές που επέβαλε στους ποδοσφαιριστές που αποβλήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα της Καλαμάτας με τον Ασπρόπυργο, που έγινε την Κυριακή 8 Μαρτίου στο γήπεδο Ασπροχώματος. Οπως αναμενόταν, η Π.Ε. τιμώρησε τους τρεις ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο που έγινε δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα της λήξης από το διαιτητή Π. Κομπιλίρη. Ο λόγος για τους Ανδρέα Μυστριώτη και Κλάιντι Κανανάι από την Καλαμάτα και τον Βασίλη Τοπάλοβ του Ασπρόπυργου. Στους τρεις παίκτες επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 33 ευρώ.

Στην πρώτη θέση η Καβάλα

Σε ότι αφορά το 2ο όμιλο, η Καβάλα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έχει προβάδισμα 6 πόντων από τη δεύτερη Βέροια. Και εδώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου. Η πρωτοπόρος Καβάλα, έχει να δώσει άλλο ένα ματς λιγότερο, μιας και αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου για την 9η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό Βόλου έχει αναβληθεί. Από εκεί και πέρα τρεις ομάδες διεκδικούν τη δεύτερη θέση, η Βέροια, η Τρίγλια και ο Θεσπρωτός. Η Βέροια βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς και πίσω της με έναν πόντο λιγότερο βρίσκονται οι άλλες δύο ομάδες.

Αποτελέσματα και βαθμολογία

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεξήχθησαν τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής και στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος της Football League Κ17.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, αλλά η και επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

FOOTBALL LEAGUE K17 1ος όμιλος

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(12η αγωνιστική)

Αιγάλεω – Ιωνικός 1-0

Διαγόρας – Ιάλυσος 1-0

Καλαμάτα – Ασπρόπυργος 3-1

Ρεπό: Ο.Φ. Ιεράπετρας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Αιγάλεω 12-6 23

2. Διαγόρας 24-4 22

3. Καλαμάτα 16-12 13

4. Ιωνικός 10-16 11

5. Ιάλυσος 9-10 10

6. Ασπρόπυργος 9-18 7

7. ΟΦ Ιεράπετρας 4-18 5

* Εχουν κάνει το ρεπό τους Καλαμάτα, Διαγόρας Ρόδου, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος, Ο.Φ. Ιεράπετρας

** Εκκρεμούν τα ματς Ασπρόπυργος – Ιωνικός, Ιάλυσος – ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος – Αιγάλεω, Καλαμάτα - Διαγόρας

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιωνικός – Ιάλυσος

Ασπρόπυργος – Διαγόρας

Καλαμάτα – ΟΦ Ιεράπετρας

Ρεπό: Αιγάλεω