Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 14:41

ΠΑΟΚ: Το καλοκαιρινό πρότζεκτ του Δικεφάλου

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ: Το καλοκαιρινό πρότζεκτ του Δικεφάλου

Οι 4+1 ποδοσφαιριστές που αναγκαστικά μπαίνουν στη... βιτρίνα και τα πιθανά οφέλη που θέλουν να αποκομίσουν στην Τούμπα. 

Ο προγραμματισμός του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει αναζήτηση επιπλέον εσόδων. Παρά τη διαφαινόμενη χαλάρωση του Financial Fair Play από την UEFA λόγω κορονοϊού, η στρατηγική των ανθρώπων του Δικεφάλου δεν φαίνεται να αλλάζει και θα γίνει προσπάθεια μείωσης του μπάτζετ και "έξυπνων" μεταγραφικών κινήσεων που θα περιλαμβάνουν και παραχωρήσεις.

Ποιοι είναι οι παίκτες που θα απασχολήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι; Ποια τα οφέλη που ευελπιστούν να έχουν στην Τούμπα από ενδεχόμενες παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών;

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Είναι δεδομένο ότι και το καλοκαίρι, όπως έγινε και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Δημήτρης Γιαννούλης θα είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Ο ίδιος ο Γιαννούλης το Γενάρη δεν έδειξε και μεγάλο ενθουσιασμό σε μια ενδεχόμενη μεταγραφή του. "Νομίζω αν είναι να γίνει κάτι, θα είναι καλύτερο και για μένα και για την ομάδα να γίνει το καλοκαίρι" είχε πει δημόσια.

Ο ακραίος αμυντικός που μέχρι τώρα έχει παίξει σε 34 παιχνίδια στη σεζόν, παρακολουθείται από αρκετές ομάδες και μοιάζει σίγουρο ότι το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει θα φέρει και προτάσεις στην Τούμπα για τη μεταγραφή του.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και πάλι τα σενάρια για ομάδες που έχουν το Δημήτρη Γιαννούλη (Αϊντχόφεν, Πόρτο και άλλες) χωρίς από τον ΠΑΟΚ να επιβεβαιώνεται ότι έχει φτάσει στην Τούμπα κάποια πρόταση για την απόκτηση του.

Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαιριστή και σίγουρα θα προσπαθήσουν σε περίπτωση παραχώρησης του να αποκομίσουν όσο μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη μπορούν.

Η ρήτρα που έχει μπει στο συμβόλαιο που υπέγραψε το Γενάρη του 2019 είναι στα 10 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να μπορεί κανείς να εκτιμήσει ποιο μπορεί να είναι το ποσό που θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους του Δικεφάλου για να συναινέσουν σε ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Η ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έχοντας σκοράρει 13 γκολ. Ο Πολωνός στα 23 του είναι πιθανό να φέρει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού το καλοκαίρι. Και αυτός, όπως ο Γιαννούλης, έδειξε αυτοσυγκράτηση το περασμένο χειμώνα σε σχέση με τη μεταγραφολογία που είχε αναπτυχθεί, για... προσωπικούς λόγους.

Σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του είχε τονίσει ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει μεταγραφή τον Γενάρη καθώς η οικογένεια του, που μόλις είχε υποδεχθεί ένα νέο μέλος, αισθανόταν πολύ καλά στη Θεσσαλονίκη.

Ο Σβιντέρσκι, που όπως όλοι οι συμπατριώτες του επιθετικοί έχει καλό όνομα στην Ιταλία, παραδέχθηκε πως το περασμένο καλοκαίρι ήταν η Ντιναμό Μόσχας που κατέθεσε πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ένα από τα ονόματα που συζητήθηκαν έντονα για την Εθνική Πολωνίας, χωρίς πάντως να προκύψει η πολυπόθητη για αυτόν κλήση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Τα 13 γκολ που έχει πετύχει σε 30 αγώνες σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του τον κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή σε ομάδες που ψάχνουν επιθετικούς με τον ΠΑΟΚ να έχει προσθέσει και στο δικό του συμβόλαιο υψηλή ρήτρα ανάλογη με αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη.

ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ Ο ΤΣΟΥΜΠΑ ΑΚΠΟΜ
Στην περίπτωση του Τσούμπα Άκπομ τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά. Και αυτό διότι ο Άγγλος επιθετικός δεν έχει φέτος και την καλύτερη χρονιά του ή τουλάχιστον η φετινή σεζόν του δεν είναι ανάλογη με τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στο δεύτερο μισό της χρονιάς του νταμπλ, μετά την φυγή του Πρίγιοβιτς από την Τούμπα.

Ο Άκπομ που ξεκίνησε βασικός στη σεζόν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από τον Κάρολ Σβιντέρσκι και έδειξε να επηρεάζεται από τη νέα κατάσταση για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο τα σενάρια για επιστροφή του στην Αγγλία δεν έλειψαν το χειμώνα χωρίς πάντως να επιβεβαιωθούν.

Σε κάθε περίπτωση πλησιάζει σε διψήφιο αριθμό γκολ και πάντα διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας στην πατρίδα του. Άλλωστε το γεγονός ότι σε μικρότερη ηλικία είχε φτάσει μέχρι και τον... προθάλαμο της πρώτης ομάδας της Άρσεναλ, είναι πολύ σημαντικό στο βιογραφικό του.

Ο Λονδρέζος φορ δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και σίγουρα θα απασχολήσει είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο τον προγραμματισμό του Δικέφαλου για την επόμενη σεζόν, την τελευταία του συμβολαίου του.

ΤΟ "ΠΡΟΤΖΕΚΤ" ΛΗΜΝΙΟΣ
Ο Δημήτρης Λημνιός "διόρθωσε" φέτος, ως ένα βαθμό, τα στατιστικά του έχοντας 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Επίσης με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα κάλυψε, επίσης ως ένα βαθμό, το "μειονέκτημα" του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού του Δικεφάλου. Και αυτό διότι οι εμφανίσεις του αυτές προσέλκυσαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό.

Ο νεαρός εξτρέμ του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ που έχει ακόμη πολύ μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Και ο ίδιος έχει παραδεχθεί δημόσια ότι χρειάζεται να βελτιώσει κυρίως τα τελειώματα του και δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Το χειμώνα δημοσιεύματα τον έφεραν στο μεταγραφικό στόχαστρο πολλών ομάδων από Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία ακόμη και από τη Ρωσία. Στην λογική ότι το συμβόλαιο του εκπνέει στο τέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι δεδομένο ότι ο νεαρός εξτρέμ θα απασχολήσει έντονα το καλοκαίρι την επικαιρότητα του Δικεφάλου.

ΚΑΙ... Ο ΜΑΡΚΟ ΜΙΧΟΓΕΒΙΤΣ
Ο Βόσνιος αμυντικός αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το χειμώνα του 2018 ως επένδυση για το μέλλον. Στην Τούμπα δεν βρήκε τρόπο να καθιερωθεί στην ενδεκάδα και ο δανεισμός του φάνηκε να είναι μονόδρομος. Πρώτος σταθμός το Ηράκλειο και ο ΟΦΗ και στη συνέχεια η Γερμανία και η Άουε με την οποίο πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Τέτοιες που όχι μόνο έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της Άουε να έχουν ήδη αποφασίσει την εξαγορά των δικαιωμάτων του καταβάλλοντας την ρήτρα των 875 χιλιάδων ευρώ, όπως λέγεται στη Γερμανία αλλά και το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων όπως η Βέρντερ Βρέμης.

Τα δημοσιεύματα για τους μνηστήρες του Μιχόγεβιτς συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παραχωρήσει το Βόσνιο στόπερ.

Πηγή: sport24.gr