Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 17:23

UEFA: Σκέψεις για Champions League και Europa League μέχρι και Αύγουστο!

Γράφτηκε από τον
UEFA: Σκέψεις για Champions League και Europa League μέχρι και Αύγουστο!

Σε τηλεδιάσκεψη με τις 55 Ομοσπονδίες της η UEFA αποφάσισε ότι Απρίλιος, Μάιος είναι «χαμένοι» μήνες και ότι θα παιχτεί μπάλα το καλοκαίρι. Χωρίς κόσμο Champions, Europa League, τι γίνεται με τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με το γερμανικό ZDF, το θέμα με τη διεξαγωγή των προημιτελικών, των ημιτελικών και των δύο μεγάλων τελικών του Champions League και του Europa League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 δεν είναι μονάχα το φορμάτ και αν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και ένα σενάριο επέκτασης μέχρι και τον Αύγουστο!

Στο σενάριο που δημοσιεύεται, αναφέρεται πως θα εξεταστεί σαν ιδέα το ενδεχόμενο αν όλα κυλήσουν ομαλά και μπορεί να φιλοξενηθεί κανονικά κόσμος στο γήπεδο, να μεταφερθούν ακόμα περισσότερο τα εναπομείναντα παιχνίδια των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο...

Αποφασισμένη η UEFA για τη συνέχεια των πρωταθλημάτων

Η UEFA είναι σίγουρη ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία). Mετά από τη νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τα 55 κράτη - μέλη της, η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται επ' αόριστον τα ματς των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των playoff για το EURO 2020, προκειμένου να εξοικονομηθούν ημερομηνίες. Ετσι, ανάλογα με την πρόοδο στη μάχη για την καταπολέμηση του Covid-19 και την απόφαση των αντίστοιχων κυβερνήσεων για το θέμα αυτό, αναμένεται ότι οι ομάδες μπορούν να ξαναρχίσουν προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμες τον Μάιο!
Παράλληλα, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη σκέψη για την παράταση της σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το πρώτο αφορά τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στις 30 Ιουνίου. Ετσι, η FIFA είναι αποφασισμένη να δεχθεί την παράταση τους για όσο διαρκέσει η σεζόν, αν και η Ενωση των παικτών (FIFPro) απαίτησε αυτό να συμβεί με όλους τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται τέλη Ιουνίου.

Η... συρρίκνωση της επόμενης σεζόν

Τι θα γίνει όμως με τη... συρρίκνωση του προγράμματος της επόμενης σεζόν; Οι ευρωπαϊκές λίγκες επεξεργάζονται πλάνο με πολλά ματς στη διάρκεια των Χριστουγέννων (στα πρότυπα της αγγλικής Boxing Day), κάτι το οποίο δεν βρήκε σύμφωνη ξανά την FIFPro. Βέβαια, όσο η πανδημία παραμένει εφιάλτης τόσο τα πλάνα θα αλλάζουν διαρκώς και διάφορες ομάδες εργασίας θα εξετάζουν τις όποιες αλλαγές χρειάζονται. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι λίγκες και οι σύλλογοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμα και για σεζόν με πολύ λιγότερα παιχνίδια την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί έπειτα από συνάντηση που θα έχουν: FIFA, UEFA, Ομοσπονδίες, FIFPro και ECA (ομοσπονδία συλλόγων).

Πηγή: gazzetta.gr