Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 13:28

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τέσσερις ομάδες ερίζουν για τον τίτλο

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τέσσερις ομάδες ερίζουν για τον τίτλο

Η επέλαση του κορονοϊού και στη χώρα μας όπως ήταν λογικό έχει βάλει λουκέτο σε όλο τον αθλητισμό και φυσικά έχει επηρεάσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας.

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής έχει διακοπεί και είναι άγνωστο το πότε θα αρχίσει πάλι. Πριν τη διακοπή έχουν διεξαχθεί 21 αγωνιστικές και απομένουν άλλες εννέα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να δούμε ποιος θα κατακτήσει το φετινό τίτλο. Οι διεκδικητές φέτος είναι τέσσερις, κάτι που σπάνια συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, μιας και συνήθως δύο άντε τρεις ομάδες μονομαχούσαν για την πρώτη θέση μήνα Μάρτιο.

Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα

Ο Πάμισος οδηγεί την κούρσα με 49 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ακολουθεί σε απόσταση... αναπνοής ο Απόλλωνας Καλαμάτας με 48 βαθμούς, κάτι που μεταφράζεται σε 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Πιο πίσω είναι η Κυπαρισσία στην 3η θέση με 44 βαθμούς. Ο ΑΟΚ έχει απολογισμό 14 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Πανθουριακός με 43 βαθμούς (12 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες).
Στις έξι αγωνιστικές του β’ γύρου έγιναν πέντε ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Ο Απόλλωνας Καλαμάτας αναδείχθηκε ισόπαλος δίχως τέρματα με τον Πανθουριακό, κέρδισε με 2-1 την Κυπαρισσία με γκολ του Παχή στο 93’ και ηττήθηκε με 2-0 από τον Πάμισο στη Μεσσήνη. Η Κυπαρισσία πήρε σημαντικό διπλό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού απέναντι στον Πανθουριακό με σκορ 3-1.
Ενας Πανθουριακός που την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 με τον πρωτοπόρο Πάμισο στη Μεσσήνη, με τους νησιώτες να ισοφαρίζουν στο 94’
με τον Αράπι.

Θα κρίνει πολλά το
ντέρμπι Πάμισος - ΑΟΚ

Το μοναδικό ντέρμπι που θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα είναι αυτό του Παμίσου με την Κυπαρισσία στη Μεσσήνη για την 23η αγωνιστική.
Ενα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου. Οι νησιώτες ενώπιον του κοινού τους έχουν 9 νίκες και μια ισοπαλία, αυτή με τον Πανθουριακό την περασμένη αγωνιστική. Ομως απέναντι στον ΑΟΚ το πιο πιθανό είναι να μην αρκεί η ισοπαλία στην ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου και να χρειάζεται πάση θυσία το τρίποντο.
Γιατί με ισοπαλία το πιο πιθανό είναι ο Απόλλωνας Καλαμάτας να πάρει εκ νέου κεφάλι στην βαθμολογία και ενώ το πρωτάθλημα θα μπαίνει στην τελική του ευθεία.
Νίκη και μόνο νίκη θέλει και η Κυπαρισσία γιατί σε διαφορετική περίπτωση τίθεται οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου, με δεδομένο πως είναι στο -5 από τον Πάμισο και στο -4 από τον Απόλλωνα.

Κρατούν την τύχη στα
χέρια τους οι νησιώτες

Ας αναλύσουμε όμως ξεχωριστά το πρόγραμμα κάθε μια εκ των τεσσάρων ομάδων...
Ο Πάμισος κρατά την τύχη στα χέρια του μιας και αν κάνει το απόλυτο νικών, τότε κατακτά τον τίτλο. Οι νησιώτες έχουν πέντε ματς στη Μεσσήνη και τέσσερα εκτός.
Για το ντέρμπι με την Κυπαρισσία τα αναφέραμε και πιο πάνω, ενώ τα άλλα εντός έδρας ματς είναι σχετικά βατά και μπορεί η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου να κάνει μόνο νίκες, αφού φιλοξενεί την Εράνη, την Μάνη, τον Τσικλητήρα Πύλου και την Κορώνη.
Εκτός έδρας ο Πάμισος θα παίξει με τρεις ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, την Αβία, τη Σπερχογεία και το Καλό Νερό και με μια αδιάφορη ομάδα (Μεθώνη) που φέτος όμως διαθέτει ισχυρό σύνολο.

Μια γκέλα του Παμίσου
θέλει ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας είναι στο -1 από την κορυφή και χρειάζεται ένα στραβοπάτημα του Παμίσου (ενδεχομένως στο ντέρμπι με την Κυπαρισσία) και δικές του νίκες για να κόψει πρώτος το νήμα.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου έχει βατό πρόγραμμα (5 εντός έδρας ματς και 4 εκτός) και δεν έχει να δώσει κάποιο ντέρμπι.
Στην έδρα του έχει τώρα δύο κολλητά ματς με Καλό Νερό και Πύλο και έπειτα παίζει με Κορώνη, Τέλλο Αγρα και Ολυμπιακό Ανάληψης. Εκτός δοκιμάζεται σε δύσκολες έδρες (Μεθώνη, Μελιγαλά, Εράνη), αλλά με ομάδες που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο στόχο και βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.
Ακόμη παίζει και στην Ανδρούσα με την ομώνυμη ομάδα που δίνει τη μάχη της παραμονής.

Ολα για όλα στη Μεσσήνη η Κυπαρισσία

Η Κυπαρισσία μετρά 12 νίκες στα 13 τελευταία ματς, όμως το κακό ξεκίνημα της στη σεζόν και η ήττα – μαχαιριά στο ντέρμπι του β’ γύρου με τον Απόλλωνα (ένα ματς που δεν άξιζε να χάσει) της έχουν στοιχίσει και είναι πλέον αουτσάιντερ για τον τίτλο.
Ο ΑΟΚ πρέπει να κάνει μόνο νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνει και η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον Πάμισο στη Μεσσήνη) και να περιμένει άλλη μια γκέλα του Παμίσου και δύο του Απόλλωνα, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι...
Οι κυανόλευκοι παίζουν στην έδρα τους με την Εράνη σε ένα Τριφυλιακό ντέρμπι που πάντα είναι ξεχωριστό και ακόμη φιλοξενούν την Σπερχογεία, το Καλό Νερό (ένα ακόμη Τριφυλιακό ντέρμπι) και την Μεθώνη.
Μακριά από την Κυπαρισσία η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου εκτός από το ντέρμπι με τον Πάμισο, παίζει στον Κάμπο με την δυνατή Μάνη, στην Πύλο με τον Τσικλητήρα που μάχεται για την παραμονή και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει στην Κορώνη με τον ισχυρό Ακρίτα και στην Ανδρούσα.

Τον... πλήγωσε το
γκολ του Αράπι στο 94’

Τέλος, ο Πανθουριακός είναι στην πιο δύσκολη θέση αφού είναι στο -6 από την κορυφή και στο -5 από τον δεύτερο Απόλλωνα. Ολα πάντως θα ήταν διαφορετικά για το συγκρότημα του Αντώνη Μαυρέα αν δεν δεχόταν το γκολ από τον Πάμισο στο 94’, αφού θα ήταν τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση και θα υπερτερούσε και σε πιθανή ισοβαθμία.
Η ομάδα της Θουρίας θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την ουραγό Σπερχογεία, το Καλό Νερό, τον Ακρίτα Κορώνης και τον Τέλλο Αγρα.
Εκτός έδρας έχει να παίξει στον Κάμπο με την πάντα υπολογίσιμη Α.Ε. Μάνης,
σε Πύλο και Μεθώνη κολλητά, την 28η αγωνιστική στην Ανδρούσα με την ομώνυμη ομάδα και τελειώνει τη σεζόν στο Μελιγαλά απέναντι στον Εθνικό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου:

Το πρόγραμμα

ΠΑΜΙΣΟΣ (49 βαθμοί)
Α.Ε. Αβίας (εκτός)
Κυπαρισσία (εντός)
Εράνη (εντός)
Σπερχογεία (εκτός)
Α.Ε. Μάνης (εντός)
Καλό Νερό (εκτός)
Τσικλητήρας Πύλου (εντός)
Μεθώνη (εκτός)
Ακρίτας Κορώνης (εντός)


ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (48 βαθμοί)
Καλό Νερό (εντός)
Τσικλητήρας Πύλου (εντός)
Μεθώνη (εκτός)
Ακρίτας Κορώνης (εντός)
Ανδρούσα (εκτός)
Τέλλος Αγρας (εντός)
Εθνικός Μελιγαλά (εκτός)
Εράνη (εκτός)
Ολυμπιακός Ανάληψης (εντός)


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (44 βαθμοί)
Εράνη (εντός)
Πάμισος (εκτός)
Σπερχογεία (εντός)
Α.Ε. Μάνης (εκτός)
Καλό Νερό (εντός)
Τσικλητήρας Πύλου (εκτός)
Μεθώνη (εντός)
Ακρίτας Κορώνης (εκτός)
Ανδρούσα (εκτός)


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (43 βαθμοί)
Σπερχογεία (εντός)
Α.Ε. Μάνης (εκτός)
Καλό Νερό (εντός)
Τσικλητήρας Πύλου (εκτός)
Μεθώνη (εκτός)
Ακρίτας Κορώνης (εντός)
Ανδρούσα (εκτός)
Τέλλος Αγρας (εντός)
Εθνικός Μελιγαλά (εκτός).