Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 11:44

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: "Θα διαλυθούν πολλές ομάδες λόγω της πανδημίας", εκτιμά ο Τάκης Σακελλαρόπουλος

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: "Θα διαλυθούν πολλές ομάδες λόγω της πανδημίας", εκτιμά ο Τάκης Σακελλαρόπουλος

Η μάχη με τον αόρατο εχθρό συνεχίζεται και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Η επόμενη μέρα, όταν περάσει ο εφιάλτης με τον κορονοϊό, θα είναι πολύ δύσκολη και στον αθλητισμό.

Το οικονομικό περιβάλλον που θα διαμορφωθεί δεν θα επιτρέψει σε πολλές ομάδες να επιβιώσουν. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει... φάει τη ζωή του στα γήπεδα ως παίκτης και σήμερα προπονητής, εκτιμά μάλιστα ότι πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι στη Μεσσηνία θα διαλυθούν!
"Οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα. Βλέπω να αλλάζουν πολλά πράγματα στο μέλλον του αθλητισμού, που είναι συνυφασμένο με το μέλλον της οικονομίας. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα διαλυθούν πολλές ομάδες και στο τοπικό επίπεδο", λέει χαρακτηριστικά στην "Ελευθερία" ο Τάκης Σακελλαρόπουλος. Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας εξηγεί ότι: "Tο ποδόσφαιρο θα περάσει για τους παράγοντες σε δευτερεύουσα κατάσταση λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Θα πρέπει να πάμε σ' ένα μοντέλο συνεργασιών και συγχωνεύσεων. Οι ομάδες της επαρχίας θα πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες με παίκτες από την περιοχή τους".

Η ζωή στην καραντίνα

Οι προπονήσεις και τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει και ο Τάκης Σακελλαρόπουλος περνά πολύ περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
"Ολο τον καιρό είμαι στα γήπεδα και τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω πολύ περισσότερα πράγματα με την οικογένειά μου. Είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα. Οι υπερβολικοί ρυθμοί στην καθημερινότητα μας έκαναν να μην απολαμβάνουμε.
Τώρα βρεθήκαμε στη φάση της έλλειψης. Στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να βρούμε το προσωπικό μας μέτρο. Παίζω με τα παιδιά, βλέπω ταινίες και διαβάζω βιβλία κυρίως με ιστορικό περιεχόμενο. Δεν μπορώ να πω ότι ασχολούμαι ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο.
Ευκαιρία να κάνω λίγο αποτοξίνωση. Επικοινωνώ βέβαια με τους παίκτες, που πρέπει να να αθλούνται περισσότερο αυτή την εποχή για τη δική τους ψυχική υγεία", λέει ο παλαίμαχος άσος της "Μαύρης Θύελλας" και άλλων ομάδων.

Για το μέλλον της Α' τοπικής

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α' τοπικής βρήκε τον Απόλλωνα Καλαμάτας στη δεύτερη θέση και σε απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Πάμισο.
Οι καλαματιανοί έχουν βατό πρόγραμμα στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές και δικαιολογημένα ελπίζουν στην κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα όμως ουδείς ξέρει πότε θα ξεκινήσει η δράση.
"Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα. Η καραντίνα θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει", το σχόλιο του Τάκη Σακελλαρόπουλου.