Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2020 11:45

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Πλήρωσε παίκτες και τεχνικό τιμ τον Μάρτιο ο Χριστόπουλος!

Γράφτηκε από τον

Υπό κανονικές συνθήκες η πληρωμή ενός προέδρου συλλόγου στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ δεν συνιστά είδηση, αλλά το αυτονόητο.

Οταν όμως αυτό συμβαίνει σε εποχής καραντίνας και ενώ όλα έχουν σταματήσει, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Ο πρόεδρος και χρηματοδότης του Πανθουριακού Αγαθοκλής Χριστόπουλος πλήρωσε το μήνα Μάρτιο παρότι οι προπονήσεις και το πρωτάθλημα έχουν σταματήσει ένα μήνα και η οικονομία έχει "νεκρώσει". Η παραπάνω κίνηση αιφνιδίασε άπαντες στην ομάδα του Πανθουριακού, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, αλλά δείχνει και την ανθρώπινη πλευρά του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος θυμίζουμε ότι πέρυσι ήταν ο βασικός χρηματοδότης της "Μαύρης Θύελλας" στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.

Ο Πανθουριακός έδωσε τον περασμένο μήνα μόλις ένα παιχνίδι, το ντέρμπι με τον Πάμισο (1-1), καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού έβαλε λίγες μέρες αργότερα λουκέτο στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι παίκτες πλέον γυμνάζονται μόνοι τους στο σπίτι και ουδείς γνωρίζει πότε θα μπουν ξανά στο γήπεδο. Ο κ. Χριστόπουλος όμως έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να γίνουν κανονικά οι πληρωμές, δίνοντας έτσι "ανάσα" και σε πολλούς ερασιτέχνες παίκτες που δεν εργάζονται και ζουν από το ποδόσφαιρο.

"Να βγούμε πιο γεροί", λέει ο Μαυρέας

Ο Πανθουριακός, όπως και όλες οι ομάδες, έχουν διακόψει τις προπονήσεις, αλλά οι παίκτες παραμένουν σε επαφή μέσω της σελίδας που έχουν δημιουργήσει στο Viber.
Μέσω της τεχνολογίας ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος δίνουν στους ποδοσφαιριστές και το ανάλογο πρόγραμμα ώστε να διατηρηθούν σε μια καλή κατάσταση. Το πρόγραμμα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση ουδείς πάντως γνωρίζει. Ο Αντώνης Μαυρέας μιλώντας στην "Ελευθερία" δηλώνει ότι: "To ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον με αυτά που έχουν γίνει. Προέχει η υγεία του κόσμου. Πρέπει λοιπόν να μείνουμε μέσα, να είμαστε στο σπίτι και να αναμένουμε τις εξελίξεις για να βγούμε πιο γεροί από αυτήν κατάσταση".
Ο έμπειρος τεχνικός δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει η καραντίνα, αλλά και το θα συμβεί τελικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
"Περιμένουμε τις εξελίξεις για το πόσο θα τραβήξει όλο αυτό", λέει χαρακτηριστικά γι' αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.
Θυμίζουμε, ότι η διακοπή της Α' τοπικής βρήκε τον Πανθουριακό στην 4η θέση και σε απόσταση έξι βαθμών από τον πρωτοπόρο Πάμισο.
Ακόμα όμως μένουν εννέα αγωνιστικές και η ομάδα της Θουρίας, δικαιολογημένα ελπίζει για την κατάκτηση του τίτλου, με δεδομένη και την ποιότητα που έχει το ρόστερ της, έπειτα από την χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση.